10 arme naturale împotriva gripei abătute peste lume

Cum facem față valurilor de gripă tot mai severe care se abat asupra omenirii în ultima vreme?

Cel mai important scut împotriva atacurilor virale este o imunitate puternică. Aceasta ne ajută să facem o prevenție mai bună.

10 arme naturale impotriva gripei abatute peste lume

10 arme naturale impotriva gripei abatute peste lume

Persoanele care au o imunitate bună, chiar de contactează un virus, fac o formă mai ușoară sau evită complet instalarea răcelii.

Întărirea imunității la virusuri și patogeni

În perioada rece a anului suntem mai expuși la virusuri și microbi. Pentru a ne crește rezistența la patogenii infecțioși trebuie să consumăm anumite suplimente, precum vitamina D3, vitamina C, vitamina B12, zinc, seleniu, probiotice și Omega-3.

La fel de important este consumul de usturoi, scorțișoară, cuișoare, hrean, ghimbir, ceapă, chimen negru și alte alimente înzestrate cu proprietăți antimicrobiene și imunostimulatoare.

Citește și – Cum îți întărești imunitatea la gripă și cum o previi

Pentru a preveni răcelile și gripa, dieta noastră trebuie să fie cât mai naturală. Idealul ar fi să consumăm multe fibre și puțini carbohidrați. Fibrele le luăm din fructe și legume crude, precum și din cereale integrale.

Pe cât se poate, trebuie să evităm consumul de zahăr și dulciuri. Mai ales în timpul unui episod de răceală, deoarece zahărul paralizează funcția sistemului imunitar.

Primele semne care arată că am fost expuși la un patogen sunt usturimea în gât, tusea seacă, răgușeala, congestia nazală, strănuturile sau umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului.

10 arme naturale împotriva gripei abătute peste lume

Remediile prezentate mai jos sunt mai puțin cunoscute de populația largă.

Betadina

Betadina este un agent antiseptic eficient pentru dezinfectarea mucoaselor. Este folosită în sălile de operație pentru dezinfectarea pielii.

O putem utiliza și sub formă de spălături nazale sau bucale pentru a preveni creșterea microorganismelor și răspândirea virusurilor.

Un studiu recent a arătat că atunci când este utilizată sub formă de spray nazal sau gargară oprește evoluția infecției cu SARS-CoV2.

Betadina reduce concentrația de virus din salivă și din mucus, minimizând astfel transmiterea acestuia la persoanele din jur.

Uleiul esențial de oregano sălbatic

Șovârful este o specie de oregano sălbatic care are proprietăți antimicrobiene puternice. Uleiul esențial de oregano sălbatic este considerat unul din cele mai puternice antibiotice naturale.

Combate infecțiile cu fungi, ciuperci, bacterii, paraziți și virusuri.

Salvia

Plantele aromatice în general au activitate antiseptică și antimicrobiană. Salvia conține compuși cu efect antioxidant și antiinflamator.

Este utilă în răceala cu secreții excesive sau răceala la cap. Reduce congestia nazală.

Citește și – Fructele de soc inhibă 10 tulpini de virusuri gripale A și B

Ceaiul de salvie poate fi utilizat și sub formă de gargară, ca antiseptic.

Ghimbirul

Ceaiul de ghimbir este o licoare valoroasă în perioada rece. Pune sângele în mișcare, încălzește corpul și crește imunitatea.

Totodată, combate diverși patogeni. A demonstrat și activitate antivirală. Fiind un bun antiinflamator, poate atenua durerile musculare asociate cu gripa și starea de rău.

Bicarbonatul de sodiu

Ce rol poate avea bicarbonatul de sodiu în prevenirea gripei și răcelilor? Acesta crește sau menține pH-ul corpului alcalin. Majoritatea bolilor cresc într-un mediu acid.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu precădere la clătirea gurii sau la gargară. De asemenea, putem dezinfecta cu el diferite suprafețe din casă, mânere și obiecte.

Cayenne

Acest tip de ardei iute se găsește sub formă de pulbere. Este considerat regele condimentelor. Are efecte benefice asupra sistemului circulator și inimii.

Beta-carotenul pe care îl conține ajută la repararea daunelor pe care le cauzează radicalii liberi.

Melatonina

Melatonina este un antioxidant puternic. Ea previne insuficiența energetică la nivelul mitocondriilor cauzată de oxidarea.

Citește și – 5 plante recomandate în gripă – fitoterapeut Maria Pop

Acest supliment poate reduce rata de infectare cu corornavirus. Un studiu a arătat că melatonina ajută la tratarea infecțiilor respiratorii, pulmonare, autoimune și neurologice.

Melatonina poate fi folosită și la îmbunătățirea calității somnului.

Ciupercile medicinale

Suplimentele cu ciuperci medicinale ajută la fortificarea imunității și prevenirea cancerului. Acestea se găsesc la magazinele cu profil naturist.

Probioticele

Îmbunătățirea florei intestinale este crucială pentru îmbunătățirea imunității. Legătura dintre microbiomul intestinal și imunitate a fost dezvăluită în numeroase studii.

Puteți lua suplimente cu probiotice, crescând totodată consumul de alimente fermentate, precum iaurt, kefir sau murături.

Spălăturile nazale și bucale

Pe lângă alimentație și suplimente trebuie să securizăm cât mai bine prima linie de apărare împotriva virusurilor și bacteriilor, adică mucoasele. Gura și nasul sunt porțile principale de intrare a microbilor în corp.

În acest scop ajută foarte mult spălăturile nazale și bucale, precum și gargara cu soluții saline sau special preparate pentru curățarea și dezinfectarea acestor mucoase.

Pentru a vă menține puternici împotriva bolilor este foarte important să respectați orele de somn indicate pentru vârsta dvs.

Lipsa de odihnă și privarea de somn slăbește imunitatea și crește riscul de contractarea a virusurilor.

Sursă articol: S.D. Wells, 10 ways to ward off flu, Herbs.News: https://www.herbs.news/2022-12-12-top-10-ways-ward-off-fauci-flu.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.