Rostopască şi Miere – O Reţetă Naturistă Pentru Cancer

Rostopasca (Chelidonium majus) este o floare membră din familia macului, şi poate fi găsită de-a lungul Europei, în regiunile temperate şi subarctice din Asia. Rădăcina, iarba, şi sucul de rostopască sunt folosite ca remedii naturiste pentru o sumedenie de boli.

Rostopasca (Celidonium majus)

Rostopasca (Celidonium majus)

Rostopasca – Efecte benefice şi Indicaţii terapeutice

Medicina tradiţională chineză a folosit foarte mult timp această plantă pentru proprietăţile calmante asupra durerilor, detoxifiante şi stimulatoare pentru sistemul nervos. Rostopasca este disponibilă sub formă de suplimente, suc sau ceai, folosită adesea şi în lupta cu cancerul.

Cele mai populare boli pe care rostopasca le poate vindeca sunt:

• Ochi iritaţi, obosiţi
• Astm, tuse, dureri de dinţi
• Tulburări nervoase
• Angină, ateroscleroză, hipertensiune arterială
• Calculi biliari
• Constipaţie, sindrom de colon iritabil
• Problemele intestinale și digestive
• Afecţiuni hepatice
• Herpes, negi şi bătături, eczeme
• Probleme menstruale
• HIV şi virusul Epstein-Barr
• Gută, osteoartrită

Rostopasca în lupta cu cancerul

Astăzi mai mult ca oricând, rostopasca este promovată ca un medicament pentru cancer. Studii mici realizate în mare parte în Europa de Est au arătat rezultate bune ale acestei plante în tratamentul cancerului pe animale.

Există în Statele Unite ale Americii medicamente pe bază de Rostopască, tiotepa (un medicament folosit la chimioterapie) și alţi compuşi care îmbunătăţesc starea generală de sănătate a bolnavilor de diferite tipuri de cancer: cancer pulmonar, de colon, de rinichi, ovarian, de sân, cancer la creier, pancreas sau de piele.

Susţinătorii acestei ipoteze sunt ferm convinşi că rostopasca poate creşte durata de viaţă a bolnavilor de cancer. Compuşii acesti plante stimulează sistemul imunitar şi inhibă creşterea tumorii, fără să producă efecte secundare majore. Medicamentul pe bază de rostopască folosit pentru bolnavii de cancer ajută la distrugerea celulelor canceroase, fără să se atingă de celulele sănătoase. Mai mult, se crede că rostopasca protejează celulele de radiaţii.

Conform datelor de cercetare pulblicate în anul 2005 în America, extractele de rostopască au un potenţial asemănător medicamentelor anti-cancer. Cercetătorii au efectuat 7 studii clinice în care au urmărit cum funcţionează această plantă. Deși studiile au arătat că extractul a avut efecte benefice asupra mai multor tipuri de cancer, combatanţii acestei teorii au spun să este nevoie de mai multe studii riguroase independente, înainte de a recomanda rostopasca pentru tratarea cancerului.

În testele de laborator pe celule canceroase umane, oamenii de ştiinţă au descoperit că rostopasca poate lupta împotriva cancerului prin inducerea apoptozei (un tip de moarte celulalră programată, implicat în stoparea răspândirii celulelor canceroase).

Reţetă cu rostopască pentru cancer

Rostopasca (Celidonium majus)

Rostopasca (Celidonium majus)

Medicii naturişti români recomandă rostopasca pentru toate tipurile de cancer. Aceştia au şi o reţetă speciaăl care se poate prepara astfel:

> Se pun de cu seară la opărit 5 g de tulpini şi frunze de rostopască uscată şi mărunţită într-un litru de apă clocotită.

> Se toarnă într-un vas smălţuit şi se lasă 12 ore la infuzat, până a doua zi dimineaţa.

Este ideal ca acest procedeu să se facă seara la 6, respectiv a doua zi dimineaţa la ora 6.

> În preparatul strecurat se adaugă 200 g de miere de salcâm (sau polifloră) şi se omogenizează.

Din acest preparat se ia câte o lingură din oră în oră, aproximativ de 10-12 ori pe zi, nu contează când.

Foarte mulţi bolnavi de cancer au obţinut rezultate bune după urmarea acestui tratament, în special în remedierea stării de greaţă, a lipsei de apetit şi a stării de slăbiciune.

Mai multe detalii despre rostopasca si contraindicatii

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. Miraculoasă această plantă galbenă cu sevă roşie !

  2. toate plantele au un leac noi doar trebuie sa le stim va multumesc ptr tot

  3. MULTUMIM.EU AM FACUT CURA CU ROSTOPASCA (CEAI) INDULCIT CU MIERE PT HEPATITA CRONICA.MERGE BINE DE TOT.

  4. Contra cancerului se poate lua sub forma de pulbere, insa atentie la doza. Peste 4g/zi/75kg corp este toxica. Consultati pe Eugen Giurgiu sau cartile domniei sale.

  5. TOATE PLANTELE AU IN ELE ACEA SCANTEIE DIVINA …DUMNEZEU NE-A DARUIT UN REMEDIU PENTRU FIECARE SUFERINTA !!!

  6. Foarte interesant am sa ancerc si eu

  7. cat timp dureaza tratamentu ?

  8. Dumitru Cornelia via Facebook

    am curtea plina de rostopasca,nu mai pot scapa de ea,singurul inconvenient este ca e amara fiere.putem lua aceste tratamente naturiste si preventiv? intreb ptr ca tot intr-un articol de acest gen scria ceva ca ,cu timpul nu-si mai fac efectul.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.