Avocado face pielea de pe față mai elastică și mai fermă

Articol bazat pe studii științifice 

Un studiu recent a arătat că avocado crește elasticitatea și fermitatea pielii la femei. Rezultatele au fost publicate în „Journal of Cosmetic Dermatology” în septembrie 2022.

Textura fină a pulpei de avocado dă, parcă, mărturie despre efectele benefice ale acestui fruct pentru piele.

Avocado face pielea de pe fata mai elastica si mai ferma

Avocado face pielea de pe fata mai elastica si mai ferma: Cookie-studio

Avocado – o sursă fabuloasă de compuși protectori pentru piele și corp 

Avocado este cel mai gras fruct din lume, după nuca de cocos. Este cotat drept unul din cele mai nutritive alimente din lume.

Are o concentrație foarte mare de grăsimi și antioxidanți. Conține acizi grași mononesaturați, carotenoide, compuși fenolici, glutation, vitaminele A, C, E și K.

Glutationul este considerat cel mai puternic antioxidant al corpului. Acesta combate radicalii liberi care provoacă boli și îmbătrânire prematură.

Studiile clinice au asociat consumul de carotenoizi alimentari cu îmbunătățirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Altfel spus, dacă mâncăm alimente bogate în acești antioxidanți, pielea noastră va îmbătrâni mai frumos și cu semne mai puțin vizibile.

Consumul de avocado atenuează îmbătrânirea pielii

Cercetătorii americani au realizat un studiu pilot în care au evaluat modificările produse de avocado asupra caracteristicilor fizice ale pielii și rezistenței la radiațiile razelor ultraviolete.

Cu alte cuvinte, scopul studiului a fost investigarea impactului acestui fruct asupra îmbătrânirii pielii.

Cele 39 de femei participante la studiu erau supraponderale și aveau vârsta cuprinsă între 27 și 73 de ani. Au fost împărțite aleatoriu în două grupuri.

Un grup a consumat câte un avocado pe zi, iar celălalt grup a urmat dieta obișnuită, fără avocado. Studiul a durat 2 luni.

Citește și – Un avocado pe zi scade grăsimea abdominală profundă la femei

Cercetătorii au măsurat elasticitatea, fermitatea, pigmentarea, sebuumul și hidratarea pielii de pe față.

Rezultatele au arătat că grupul care a primit avocado a avut o elasticitate și fermitate mai bună a pielii la sfârșitul perioadei de 8 săptămâni. Aceste îmbunătățiri au fost observate mai ales la nivelul frunții.

Nu au fost constatate modificări în privința celelalte caracteristici ale pielii.

Mecanisme de acțiune

Concluzia pe care o trag autorii acestui studiu este că un consum zilnic de avocado reduce îmbătrânirea pielii faciale la femei.

Avocado face pielea elastica si ferma

Avocado face pielea elastica si ferma

Este nevoie însă de mai multe studii pentru a identifica mecanismele de acțiune ale acestui fruct.

Putem însă intui de ce avocado contribuie la păstrarea tinereții pielii. Conținutul bogat în antioxidanți este cu siguranță una din explicații. Vitaminele C și E din avocado combat daunele stresului oxidativ.

Acizii grași și vitaminele antioxidante prezente în avocado ajută la repararea pielii. În plus, îmbunătățesc aspectul pielii afectate de eczeme sau acnee.

Elasticitatea crescută și atenuarea ridurilor se datorează grăsimilor mononesaturate. Biotina din avocado previne uscarea pielii, subțierea părului și ruperea unghiilor.

Rețete cu avocado

Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete cu avocado pe care să le încercați:

Trufe din avocado și cacao – desert sănătos și sățios, fără zahăr
Limonadă cremoasă cu avocado și castravete – beneficii uimitoare
20 de moduri de a folosi avocado în rețete

Ulei de avocado pentru piele

Nu doar consumul intern de avocado ajută pielea, ci și aplicarea externă a uleiului de avocado.

Acesta este bogat în antioxidanți, fitosteroli, Omega-9, minerale și vitamine. Toți acești compuși stimulează producția de colagen, calmează inflamația și ajută la îndepărtarea celulelor vechi ale pielii.

Surse articol:

1. Henning SM, Guzman JB, Thames G, Yang J, Tseng CH, Heber D, Kim J, Li Z. Avocado Consumption Increased Skin Elasticity and Firmness in Women – A Pilot Study. J Cosmet Dermatol. 2022 Sep;21(9):4028-4034. doi: 10.1111/jocd.14717. Epub 2022 Jan 17. PMID: 35037373.
2. Sara Lindberg, Cynthia Cobb, Can avocado improve the health of your skin? Healthline: https://www.healthline.com/health/avocado-benefits-for-skin

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.