Rinita alergică? Stai departe de alimente care îți agravează simptomele

Numărul persoanelor afectate de alergii sezoniere a crescut foarte mult în ultimii ani.

Cel mai des întâlnită este rinita alergică.

Rinita alergica - alimente care declanseaza sau agraveaza simptomele

Rinita alergica – alimente care declanseaza sau agraveaza simptomele

Rinita alergică simptome

Ce este rinita alergică? O inflamație a mucoasei nazale. Anumiți alergeni declanșează un răpsuns inflamator la nivelul sinusurilor.

Alergenul crește nivelul de imunoglobulină E (IgE). Aceasta se leagă de celulele mastocite, care se degradează și eliberează citokine. Una din ele este histamina.

Histaminele cresc producția și secreția de mucus din glandele mucoase.

Declanșează nervul trigemen să provoace strănut și provoacă inflamații locale.

Cele mai cunoscute simptome de rinită sunt rinoreea (secreții excesive), strănutul, congestia nazală (nas înfundat), secrețiile sau mâncărimi oculare.

Rinita alergică tratament

Tratarea rinitei cronice este dificilă.  Afecțiunea nu poate fi vindecată definitiv.

Pacienții cu acest diagnostic trebuie să evite permanent expunerea la factorii declanșatori.

Antihistaminele prescrise în rinita alergică pot ușura simptomele pe moment, însă au efecte secundare nedorite.

Acesta este unul din motivele pentru care persoanele afectate caută un tratament naturist pentru rinita alergică.

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe remedii naturiste pentru rinita alergică. Iată câteva din ele:

Semințele de chimen negru – eficiente în rinita alergică naturist eficient în rinita alergică și alte alergii
Trei-frați-pătați – un tratament naturist eficient pentru rinita alergică
Cimbrișorul are efecte bune în rinita alergică

Foarte importantă este dieta. Frecvența și severitatea simpotmelor de rinită alergică pot fi influențate de ceea ce mâncăm.

Alimente interzise în rinita alergică

Studiile au arătat că unele alimente pot înrăutăți inflamația mucoasei nazale.

Produsele lactate

Rinitele pot fi agravate de un consum excesiv de lactate. Lactoza ar putea fi de vină.

Pasteurizarea laptelui duce la distrugerea enzimelor de care corpul are nevoie pentru a descompune optim lactoza și proteinele. Acest lucru poate duce la alergii.

În medicina tradițională chineză, laptele este considerat un agent de „umezire”. Este asociat cu apariția candidei și acumularea de mucus în gât și nas.

Dacă observați că simptomele de rinită se intensifică după ce mâncați produse din lapte, evitați-le pentru o periodă. Cel puțin în sezonul de alergii.

Încercați alternative vegetale la produsele din lapte de vacă.

Băuturile alcoolice

Alcoolul înrăutățește simptomele de rinită. Acest lucru îl pot confirma mulți pacienți.

Evitați berea, vinurile și băuturile spirtoase. Berea este cea mai inflamatoare.

Produsele din carne

Un studiu din 2012 a asociat consumul de carne cu rinită alergică și astm. Carnea de pasăre, carnea roșie și produsele marine.

Pâinea

Un alt aliment de bază pe care trebuie să îl evitați dacă suferiți de rinită alergică este pâinea. Pâinea albă are în mod special un caracter pro-inflamator și crește severitatea și frecvența reacțiilor alergice.

Arahidele, zahărul, ciocolata, îndulcitorii artificiali și produsele procesate sunt alte alimente pe care trebuie să le evitați dacă aveți rinită alergică.

Cafeina

Cafeina suprasolicită glandele suprarenale și rinichii, două organe însărcinate cu filtrarea substanțelor nocive și întărirea imunității.

Optați pentru produsele care au un conținut mic de cafeină. Cafeaua exacerbează simptomele de rinită.

Surse articol:

1. J J Medicine, Best and worst food to eat with hay fever (allergic rhinits): https://www.youtube.com/watch?v=tSmgSPUu2mw&ab_channel=JJMedicine
2. Josh Axe, Natural home remedies for allergies: https://www.youtube.com/watch?v=F4Kmmnp5qbY&ab_channel=Dr.JoshAxe

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.