Miere cu cătină și porumbe – „vaccin” antigripal natural

Cătina nu are nevoie de nici un fel de prezentare. Știm cu toții cât de benefică este sănătății.

Porumbele sunt la fel de prețioase între fructele toamnei, dar mai puțin cunoscute.

Miere cu catina si porumbe - „vaccin” antigripal natural

Miere cu catina si porumbe – „vaccin” antigripal natural: Lewin Bormann

Cea mai adecvată metodă de conservare a acestor fructe este macerarea la rece.

Maceratele în miere se transformă în doctorii puternice pentru organism, utile mai ales în sezonul rece.

Mierea este un conservant excelent. În plus, are nenumărate vitamine, enzime, proprietăți și beneficii pentru sănătate.

Amestecul de miere cu cătină și porumbe poate fi considerat un vaccin antigripal natural.

Miere cu cătină și porumbe – rețetă

Ingrediente

• 300 g de cătină
• 300 g de porumbe
• 500 g de miere

Mod de preparare

Spălați bine fructele de cătină și porumbelele. Tamponați-le cu prosoape sau lăsați-le să se zvânte, să nu mai aibă apă pe ele.

Luați 2-3 borcane de sticlă de 300-400 g. Alternați straturile de fructe astfel astfel: puneți o lingură de porumbe și și apoi una de cătină.

Continuați astfel până umpleți borcanele. Scuturați borcanul pe măsură ce puneți fructele pentru se așeza bine și a nu lăsa spații goale.

Turnați miere în borcane până la umplere. Mierea trebuie să fie lichidă.

Așteptați ca mierea să pătrundă în toate spațiile. Completați cât este nevoie. Puneți capacele și înfiletați-le strâns. Dați borcanele la frigider.

Citește și – Măceșe și cătină – prescripția de toamnă pentru o imunitate puternică

Puteți începe să consumați acest preparat încă din ziua următoare.

O lingură pe zi, administrată în cursul dimineții, este suficient pentru creșterea imunității și energiei.

Porumbele – beneficii

Porumbarul (Prunus spinosa) este un arbust din familia Rosaceae. Crește în zone din Europa, Africa și Asia, unde este folosit în scop terapeutic de mult timp.

Fructele sale sunt înrudite cu prunele, cireșele, piersicile, caisele și migdalele. Acestea se coc spre finalul toamnei și se culeg după ce dă prima brumă. Sunt preparate cel mai des sub formă de suc, compot, dulceață, vin sau sirop.

Porumbele sunt conțin vitamina C, vitamine din grupul B, provitamina A, calciu, zinc, fier, potasiu, cupru și magneziu.

Sunt bogate în taninuri, compuși fenolici, tocoferoli, acid ascorbic, beta-caroten, antocianini, flavonoide (querutină, hiperozit) și cumarine.

Acești compuși activi le conferă proprietăți cardioprotectoare, antibacteriene, antioxidante, citotoxice și anticancerigene.

Taninurile, spune monahia Ecaterina Vicleanu, au proprietăți imunostimulatoare și dezinfectante.

Citește și – Cătină cu miere, propolis, cimbru și usturoi – antibiotic făcut în casă

În medicina tradițională, porumbele sunt folosite în tulburările gastrointestinale, hipertensiune arterială, diabet, reumatism și dereglări menstruale. Vindecă amigdalele și stomacul.

În Turcia, frunzele de porumbar sunt utilizate în constipații. Fructele au acțiune laxativă. Siropul de porumbele are efect diuretic și purgativ.

Sucul din porumbe poate fi utilizat la clătirea gurii în caz de leziuni ale mucoasei bucale și faringelui, datorită efectului antiinflamator.

Compotul de porumbe ajută la creșterea rezistenței organismului la boli.

În ce boli ajută porumbele

Preparatele din porumbe ajută în următoarele afecțiuni:

→ viermi intestinali
→ dureri de stomac
→ diaree
→ dizenterie
→ colită
→ intoxicații alimentare
→ tuse convulsivă
→ alergii
→ imunitate scăzută
→ dischinezie biliară
→ afecțiuni renale
→ gută
→ artrită

Citește și – Porumbele, rudele sălbatice ale prunelor – proprietăți, moduri de recoltare și preparare

Surse articol:

1. Mihai Turcea, Vaccin antigripal natural: https://www.youtube.com/watch?v=rT5LmJzFjmc&ab_channel=MihaiTurcea
2. Karakas N, Okur ME, Ozturk I, Ayla S, Karadag AE, Polat DÇ. Antioxidant Activity of Blackthorn (Prunus spinosa L.) Fruit Extract and Cytotoxic Effects on Various Cancer Cell Lines. Medeni Med J. 2019;34(3):297-304. doi: 10.5222/MMJ.2019.87864. Epub 2019 Sep 27. PMID: 32821452; PMCID: PMC7433737.
3. Natasha Galche, Fructele uitate ale toamnei, Porumbarul, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2014/1138/medicina-populara-77/fructele-uitate-ale-toamnei-183644
4. Monahia Ecaterina Vicleanu, Porumbele, un dezinfectant puternic, Ziarul Lumina: https://ziarullumina.ro/societate/sanatate/porumbele-un-dezinfectant-puternic-148809.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.