Cătină cu miere, propolis, cimbru și usturoi – antibiotic făcut în casă

Amestecurile de cătină cu miere sunt veritabile medicamente pentru sezonul rece.

Aceste preparate pot fi făcute foarte ușor în casă. La rețeta de bază se pot adăuga diverse alte ingrediente cu proprietăți antibiotice, precum propolis, usturoi sau cimbru.

Catina cu miere, propolis, cimbru si usturoi

Catina cu miere, propolis, cimbru si usturoi

Pentru ca eficiența preparatului să fie maximă, este important să procuri produse apicole 100% naturale.

Nu folosiți miere din magazine, deoarece nu puteți avea siguranța unui produs autentic.

În plus, mierea comercială (dacă este miere adevărară și nu sirop de zahăr) a fost pasteurizată.

Propolisul brut trebuie cumpărat direct de la apicultori.

Cătină cu miere, propolis și usturoi – rețetă

Pentru a realiza acest preparat, aveți nevoie de un borcan de 800 de grame.

Se pune un strat subțire de propolis, un strat de usturoi și bobițe de cătină cât să ocupe trei sferturi de borcan. La final, se umple borcanul cu miere lichidă.

Ingrediente

• 1 borcan de 800 g
• 1 lingură de propolis brut mărunțit
• 14-15 căței de usturoi
• 14-15 linguri de cătină proaspătă
• 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 4 linguri de cimbru uscat
• miere lichidă

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să puneți propolisul. Distribuiți-l pe fundul borcanului. Adăugați apoi cățeii de usturoi decojiți, întregi și cimbrul.

Puneți bobițele de cătină pe care le-ați spălat înainte. Acestea nu trebuie să aibă deloc apă pe ele.

Completați cu miere. Intră cam trei sferturi de borca de 800 g de miere. Dacă mierea este cristalizată, încălziți-o pentru a reveni la starea lichidă.

O puteți turna călduță peste cătină, dar nu fierbinte. Nu trebuie să amestecați în borcan. Straturile trebuie să rămână așa cum le-ați pus.

Înfiletați capacul strâns. Nu este nevoie să sterilizați borcanul. Dați-l în frigider. Lăsați amestecul de miere, cătină, propolis și usturoi la rece 10-14 zile.

În acest interval, ingredientele se vor macera bine. Proprietățile din propolis, usturoi și miere vor fi preluate de fructele de cătină.

După circa 2 săptămâni puteți începe să consumați preparatul.

Cum se consumă cătina cu miere

Se pot lua câte 1-2 lingurițe de cătină cu miere, propolis, cimbru și usturoi pe zi.

Acest preparat poate fi administrat pe toată perioada sezonului rece.

Va reduce considerabil șansele de contactare a unei gripe sau răceli.

Ajută la întărirea imunității, la prevenirea bolilor și la creșterea nivelului de energie a corpului.

Poate fi consumat și atunci când vă confruntați cu o viroză, răceală sau gripă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cătină cu miere:

Pulbere de cătină cu miere – un energizant de excepție (video)
Cura de întărire a sănătății cu 4 imunostimulatoare puternice: cătină, propolis, miere și polen
Sirop de cătină cu miere, la rece – tonifiant puternic pentru sistemul imunitar (rețetă)

Toate ingredientele au proprietăți antibiotice naturale care ajută la combaterea infecțiilor.

În plus, usturoiul și cimbrul sprijină sistemul cardiovascular.

Sursă articol: Fermierul Adrian, Cum se face antibioticul săracului? https://www.youtube.com/watch?v=6lZMcFlsepo&ab_channel=FermierulAdrian

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.