Vâscul – proprietăţi anticancerigene şi imunostimulatoare remarcabile

Vâscul (Viscum album) este o plantă parazită, care creşte şi se hrăneşte pe diferite tipuri de arbori: meri, pini, paltini, ulmi, stejari şi mesteceni. Utilizarea vâscului este mult mai amplă decât ca simplu simbol al sărutului în perioada Crăcinului, cum sunt tradiţiile la americani.

Vâsc (Viscum album)

Vâsc (Viscum album)

Vâscul – mai mult decât o plantă decorativă de Crăciun

Planta are proprietăţi medicinale excepţionale, fiind utilizat din timpul grecilor antici pentru tratamentul artritei, epilepsiei, hipertensiunii sau menopauzei. Vâscul a început să fie studiat ca un agent chimioterapic abia în anii 1920. Este una din cele mai recente re-descoperiri ca plantă medicinală care poate ajuta în tratarea cancerului.

Deşi nu este încă un adevăr aprobat de medicina convenţională, foarte mulţi medici din Europa desfăşoară studii şi cercetări cu privire la terapiile adjuvante sub formă de injecţii cu extract de vâsc pentru tratarea cancerului.

Acum un secol, Rudolf Steiner a pus bazele antroposofiei – o școală de gândire care a condus la inovaţii importante, cum este agricultura biodinamică sau medicina antropozofică. Această abordare se bazează pe o gândire intuitivă asupra celor patru dimensiuni ale corpului uman (corpul fizic, corpul eteric, corpul astral și eul) asupra plantelor, mineralelor şi cosmosului.

Medicina antropozofică include aşadar terapia prin arta, masaje ritmice, exerciţii speciale şi aplicaţii externe sau interne pe bază de plante medicinale. Intuiţia lui Steiner că vâscul ar putea ajuta la tratarea cancerului se bazează pe faptul că, întocmai ca şi cancerul, vâscul este un parazit care ucide în cele din urmă gazda. Pe baza acestui principiu simplu el a crezut că extractul de vâsc ar vindeca cancerul. În ciuda neverosimilităţii acestei ipoteze, aproximativ 1000 de studii in vitro au arătat că vâscul şi componentele sale principale (alcaloizi, lectine şi viscotoxins) au o activitate anti-cancer importantă.

> Antibacterian, imunostimulator, anticancerigen

Vâscul are două proprietăţi-minune care pot ajuta în tratarea cancerului: stimularea metabolismului şi imunităţii.

În mod normal, combaterea cancerului şi prevenirea acestei boli este posibilă doar când persoana în cauză „dispune” de un sistem imunitar puternic. La acest capitol, Vâscul este considerat o plantă imunostimulatoare senzaţională. Compuşii din vâsc stimulează producerea de limfocite – componente care stau la baza imunităţii, şi care sunt responsabile cu atacarea celulelor canceroase. Vâscul poate de asemenea regla leucocitele, hematiile şi trombocitele, poate stimula regenerarea ţesuturilor lezate în urma chimioterapiei şi radioterapiei, poate îmbunătăţi sistemul nervos şi poate reduce durerile.

Cel mai important este însă că vâscul poate preveni extinderea celulelor canceroase. Dozarea plantei se face numai la recomandarea medicului fitoterapeut.

În cele mai multe cazuri însă, toxicitatea sau lipsa de biodisponibilitate a plantelor cu caracter anticancerigen interzice utilizarea acestor compuşi. Susţinătorii medicinei antropozofice fac două afirmații despre vâsc. În primul rând, ei pretind că injecţiile regulate cu extract de vâsc ar putea îmbunătăţi cursul natural al cancerului prin încetinirea sau oprirea creşterii tumorii. În al doilea rând, se spune că astfel de extrase ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii la pacienţii cu cancer.

De la vâsc nu se folosesc bobițele, care sunt otrăvitoare. Este recomandat să vă spălați bine pe mâini după ce puneți mâna pe vâsc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. ani de zile tata a baut ceai de VASC PT TENSIUNE SI?……………..A MURIT ACUM CATEVA ZILE DE CANCER SI METASTAZA OASE……..NENE CUM AVEM FIECARE SCRIS IN CARTEA VIETII

  2. Tot ce creste in natura este benefic.

  3. la noi in Salaj este mult…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.