Cum se face laptele de turmeric – „elixirul de aur”

Laptele de turmeric este o rețetă populară în India.

Este mai eficientă decât ceaiul în ceea ce privește asimilarea curcuminei (substanța activă din turmeric), deoarece aceasta este solubilă în grăsime.

Cum se face laptele de turmeric – „elixirul de aur”

Cum se face laptele de turmeric – „elixirul de aur”: Azerbaijan stockers

În rețeta de mai jos veți găsi și piperul negru. Acesta are un rol esențial: crește absorbția curcuminei cu 2000%.

Dacă ingerați turmericul fără piper, sunt șanse mici ca acesta să ajungă în sistem și să beneficiați de proprietățile lui.

Turmericul este supranumit „condimentul de aur” sau „aurul Indieni”.

Este un antiinflamator excepțional. Inflamația nu este prezentă doar în reumatisme, artrite și alte afecțiuni externe. 

La baza celor mai multe boli interne se află o inflamație de grad scăzut. Adică o inflamație persistentă, care devine cronică.

Citește și – Miere cu turmeric pentru arderea grăsimii abdominale și pentru slăbit

Dacă luăm în considerare acest lucru, vom înțelege cât de mari sunt beneficiile includerii turmericului în alimentație.

CUM SE PREPARĂ LAPTELE DE TURMERIC – REȚETĂ

INGREDIENTE PENTRU PASUL 1

• ½ pahar de turmeric
• ½ pahar de apă
• ½ linguriță de piper negru măcinat

MOD DE PREPARARE

Mai întâi trebuie să preparați o pastă de turmeric, pe care o veți folosi ulterior la pregătirea laptelui.

Puneți pulberea de turmeric într-un ibric. Adăugați treptat apa, amestecând cu o lingură.

Trebuie să obțineți o pastă fină.

La final puneți piperul și amestecați.

Așezați ibricul pe aragaz la foc mic. Amestecați și gătiți pasta de turmeric timp de 5 minute.

Nu trebuie să fiarbă. În caz contrar, își va pierde proprietățile.

Acest proces ajută la eliminarea gustului amărui al turmericului.

Transferați pasta de turmeric într-un borcănel. După ce s-a răcit, puneți-o în frigider. Rezistă o lună la rece.

INGREDIENTE PENTRU PASUL 2

• 1 cană de lapte
• ½ linguriță de pastă de turmeric

MOD DE PREPARARE

Acum că aveți pasta de turmeric gata, o puteți folosi la rețeta de lapte.

Turnați laptele într-un ibric și adăugați pasta de turmeric.

Puteți folosi orice fel de lapte doriți. Dar dacă aveți o inflamație în corp și vreți ca turmeticul să vă ajute în acest sens, evitați laptele de vacă.

Optați în schimb pentru un lapte vegetal (cocos, migdale, orez, ovăz, soia).

Puneți vasul pe aragaz, la foc mic. Amestecați bine, să se dizolve pasta.

Când lichidul s-a înfierbântat, stingeți focul.

Citește și – Beți ceai de turmeric – îmbunătățește imunitatea și starea generală a sănătății – rețetă indiană

Puteți adăuga acum și alte ingrediente, precum scorțișoară, vanilie sau cacao.

Pentru îndulcirea laptelui de turmeric puteți folosi 1 linguriță de miere, sirop de arțar, stevia sau orice alt îndulcitor preferat.

CE BENEFICII ARE LAPTELE DE TURMERIC

Turmericul este folosit în Asia și India de foarte mult timp.

Indienii îl folosesc la mâncare (curry). Japonezii îl consumă sub formă de ceai. În Tailanda este utilizat ca agent cosmetic.

Chinezii îl întrebuințează ca și colorant.

În Malaezia, turmericul este folosit ca antiseptic.

Pakistanezii apelează la el în caz de inflamații.

Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antimutagene, antimicrobiene, antidiabetice, hepatoprotectoare, antimicrobiene și anticancerigene.

Compusul său principal – curcumina – acționează la nivel celular.

O recenzie publicată în 2017 în jurnalul „Foods” susține că turmericul este util în bolile asociate cu stresul oxidativ sau o inflamație sistemică.

Din categoria acestor boli fac parte:

– maladiile Alzheimer și Parkinson
– depresia
– oboseala cronică
– scleroza multiplă
– epilepsia
– leziunile cerebrale
– bolile cardiovasculare
– diabetul
– obezitatea
– alergiile, bronșita
– colita
– artrita
– ischemia renală
– psoriazisul
– SIDA
– cancerele

Turmericul atenuează inflamația și calmează durerile corporale.

Reglează metabolismul.

Citește și – Cafea din cicoare și turmeric pentru tiroidă și slăbit

Tonifică și modulează activitatea sistemului imunitar. Este util în bolile autoimune.

Previne bolile neurodegenerative și îmbătrânirea creierului.

Îmbunătățește funcțiile cognitive, starea de spirit și biomarkerii din sânge la persoanele sănătoase.

Ajută în sindromul metabolic, artrită, dureri musculare, anxietate, boli de ficat, hiperlipidemie (nivel crescut de grăsimi în sânge) și boli de piele.

Citește și:

Cine nu are voie să consume TURMERIC (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)

Surse articol:

1. Natural Remedies, Golden milk: the elixir of turmeric in a cup: https://www.youtube.com/watch?v=MKJKTtqb-fc&ab_channel=NaturalRemedies
2. Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods. 2017 Oct 22;6(10):92: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.