Amestecă miere cu polen și consumă pasta în fiecare zi – îmbunătățește starea generală de sănătate

Bazat pe studii științifice

Un mod simplu prin care îți poți îmbunătăți starea de bine și starea generală de sănătate este să consumi polen de albine cu miere.

Polen cu miere

Polen cu miere

POLENUL ESTE ALIMENT COMPLET

Polenul este un aliment complet și echilibrat din punct de vedere nutrițional.

Acesta furnizează organismului necesarul de vitamine, minerale, proteine, lipide, carbohidrați, enzime, antioxidanți (flavonoide, acizi fenolici) și mulți alți compuși prețioși.

22,7% din compoziția lui este alcătuită din proteine, iar 10,4% din aminoacizi esențiali.

Polenul conține leucină, isoleucină, valină, acizi organici, acizi grași și probiotice.

O MINĂ DE AUR PENTRU SĂNĂTATE

Polenul este un promotor natural al sănătății. Beneficiile sale sunt documentate din cele mai vechi timpuri.

Este menționat în scrierile egiptenilor. Aceștia îl numeau „praful dătător de viață”.

Citește și – Polenul să fie pe masa voastră zilnică. Este un aliment-remediu – dr. Mirela Stranț

Consumul acestui produs apicol poate îmbunătăți funcția mai multor organe din corp. Acționează de asemenea ca un agent profilactic, protejând organismul de diverse boli.

Produsele stupului, spun cercetătorii, sunt surse importante de antioxidanți. Acești compuși contracarează stresul oxidativ și maladiile pe care aceștia le induc, precum boli cardiovasculare, neurodegenerative, diabet sau cancere.

Cercetătorii notează că adăugarea polenului măcinat în iaurturi sau lactate îmbunătățește capacitatea antioxidantă și crește conținutul de compuși fenolici al acestora.

În plus, le dă un gust mai bun, un miros mai plăcut și un aspect mai atractiv.

Polenul protejează organismul de efectele distructive ale chimiorapiei și ale altor agenți toxici care vatămă ficatul.

UTIL ÎN HIPERTENSIUNE, HIPERGLICEMIE, HIPERCOLESTEROLEMIE, OBEZITATE

Studiile au arătat că polenul de albine are nenumărate beneficii. Previne și ajută la tratarea sindromului metabolic, care cuprinde un grup de afecțiuni des întâlnite astăzi:

  • hipertensiune arterială
  • hiperglicemie
  • hipercolesterolemie
  • grăsime viscerală crescută

Aceste probleme de sănătate măresc riscul de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet și obezitate.

Polenul reglează nivelul zahărului din sânge. Protejează împotriva disfuncțiilor sistemului testicular pituitar induse de diabet.

Bolnavii de diabet se confruntă deseori cu disfuncții testiculare, impotență sau infertilitate.

Polenul previne obezitatea și combate afecțiunile ficatului.

Citește și – Polenul amestecat cu miere poate trata hepatita cronică (studii)

Compușii săi fenolici cresc absorbția nutrienților, măresc metabolismul lipidelor și ajută la pierderea în greutate.

Într-un studiu, șoarecii obezi care au primit polen timp de 2 luni au scăzut în greutate cu circa 20%. Acumularea de grăsime în ficat și în sânge a fost de asemenea redusă.

Polenul ajută la scăderea colesterolului. Are efecte cardioprotectoare. Este benefic în dieta persoanelor cu infarct miocardic acut. Previne daunele la nivelul cordului.

Dietele îmbunătățite cu polen scad incidența aterosclerozei.

Polenul reduce nivelul de acid uric din corp. Afectează în mod pozitiv metabolismul osos. Reglează funcția ovarelor.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE DIGESTIA, FUNCȚIILE CREIERULUI ȘI IMUNITATEA

Polenul îmbunătățește funcția digestivă și absorbția nutrienților în intestin.

Acționează ca un agent antialergic. Crește și protejează funcțiile sistemului imunitar.

Potențează înmulțirea celulelor imunitare. Stimulează formarea de limfocite-T.

Crește proteinele serice și nivelul globulinei.

Nu în ultimul rând, îmbunătățește funcțiile cognitive, datorită conținutului de luteolină, apigenină și quercetină.

DOZA ZILNICĂ RECOMANDATĂ DE POLEN

Doza zilnică recomandată de polen este de 3-5 lingurițe pentru adulți și 1-2 lingurițe pentru copii.

În bolile cronice, acesta poate fi administrat concomitent cu medicamentele prescrise de doctor, în doze mici.

Un mod simplu de a consuma polen în fiecare zi este să îl combinați cu miere. Se absoarbe mai bine dacă îl măcinați înainte.

PASTĂ DE MIERE ȘI POLEN – REȚETĂ 

INGREDIENTE

50 g de polen
100 g de miere lichidă

PREPARARE

Dacă folosiți polen uscat, măcinați-l în râșnița electrică de cafea înainte. Sau dați-l printr-un mini-tocător de bucătărie.

Puneți pulberea obținută într-un borcănel. Turnați peste el mierea și amestecați până la omogenizare.

Veți obține o pastă cremoasă. Este foarte aromată, dulce și plăcută la gust.

Se pot lua câte 1-3 lingurițe pe zi. Consumați acest preparat în cursul dimineții, deoarece are efecte energizante, tonice și nutritive.

Dacă folosiți polen crud, puneți granulele în borcan și zdrobiți-le cu dosul lingurii până se macină complet. Adăugați o cantitate suficientă de miere cât să obțineți o pastă legată.

Pasta de miere și polen poate fi folosită și la îndulcirea ceaiurilor. Adăugați o linguriță de pastă de miere și polen în cana de ceai preferat și amestecați.

Veți avea parte doar de beneficii consumând acest amestec.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE MIERE CU POLEN

Mielita din miere și polen crește imunitatea. Este utilă în anemie sau convalescență. Mărește nivelul hemoglobinei.

Ajută corpul să se refacă după o boală sau o operație. Reduce oboseala fizică și psihică.

Reglează tranzitul intestinal. Protejează și vindecă celula hepatică afectată.

Previne tulburările endocrinologice și hormonale. Combate depresia.

Consumul de polen face pielea frumoasă. Întârzie îmbătrânirea corpului. Redă tinerețea.

Citește și – Pasta de miere, polen și susan – secretul tinereții, dezvăluit de un apicultor bulgar

Surse articol:

1. Bucătăria mea Tanja, Polen și miere – un elixir natural al tinereții și longevității: https://www.youtube.com/watch?v=gF5E6TPT6Ew&ab_channel=MojaKuhinjaTanja
2. Kocot J, Kiełczykowska M, Luchowska-Kocot D, Kurzepa J, Musik I. Antioxidant Potential of Propolis, Bee Pollen, and Royal Jelly: Possible Medical Application. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:7074209. Published 2018 May 2. doi:10.1155/2018/7074209
3. Khalifa SAM, Elashal MH, Yosri N, Du M, Musharraf SG, Nahar L, Sarker SD, Guo Z, Cao W, Zou X, Abd El-Wahed AA, Xiao J, Omar HA, Hegazy MF, El-Seedi HR. Bee Pollen: Current Status and Therapeutic Potential. Nutrients. 2021 May 31;13(6):1876: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34072636/
4. Khalifa SAM, Elashal MH, Yosri N, et al. Bee Pollen: Current Status and Therapeutic Potential. Nutrients. 2021;13(6):1876. Published 2021 May 31. doi:10.3390/nu13061876

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.