Leacul care îți dă o imunitate mai mare la boli
Nu e nevoie să luăm cine-știe ce suplimente scumpe pentru a ne crește rezistența la boli.
Avem numeroase plante și alimente cu proprietăți imunostimulatoare pe care le putem folosi pentru a ne apăra de infecții.
Un tratament simplu, pe care îl putem efectua ocazional pentru întărirea imunității este cel prezentat mai jos.
Rețeta conține un amestec de ingrediente naturale, pe care le găsim la raionul cu legume sau condimente.
Citește și – Ceai indian (Kadha) pentru imunitate și răceli
Leac pentru întărirea imunității – rețetă
Ingrediente
- 4 căpățâni de usturoi
- 5 cepe
- 2 porticale
- 3 lămâi
- 1 bulb de fenicul sau 1 linguriță de semințe de fenicul
- 1 baton de scorțișoară indiană (Ceylon)
- 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
- apă
Mod de preparare
Curățați portocalele de coajă.
Spălați bine cepele și usturoiul. Îndepărtați mustățile și tăiați-le bucăți mici.
Se pun cu tot cu coajă într-o cratiță. Cojile sunt bogate în substanțe vindecătoare.
Se taie apoi restul ingredientelor, cuburi. Anume portocalele, lămâile, bulbul de fenicul și ghimbirul.
Se pun toate în cratiță.
Turnați apă clocotită peste ele, cât să le acopere și să le depășească puțin.
Așezați oala pe foc și aduceți la punctul de fierbere.
Când apa a început să clocotească, dați focul la mic și fierbeți licoarea 10-15 minute.
Strecurați decoctul și consumați-l cald, pe parcursul zilei.
Faceți acest zilnic în perioadele în care sunteți răciți sau aveți o infecție.
Citește și – Elixir apicol pentru imunitate – rețetă mănăstirească
Efect benefice
Usturoiul și ceapa se numără printre cele mai puternice tonice imunitare.
Au proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antialergice.
Citește și – Apa cu usturoi crește imunitatea organismului și remediază o mulțime de boli
Fructele citrice sunt bogate în uleiuri esențiale care combat diverși patogeni infecțioși.
Folosiți lămâi bio, care nu au fost stropite. Dar chiar și în acest caz, este bine să le spălați înainte cu apă și bicarbonat de sodiu.
Frecați-le cu o periuță, apoi lăsați-le la înmuiat în soluția cu bicarbonat minim 10 minute.
Ghimbirul este antiviral, antiinflamator și imunostimulator.
Feniculul este folosit în medicina tradițională în diverse afecțiuni. De la cele respiratorii și digestive, până la cele endocrine și genitale.
Conține compuși volatili, flavonoide, compuși fenolici, acizi grașiși aminoacizi.
Are proprietăți antimicrobiene, antivirale, antipiretice, antiinflamatoare, antispasmodice, hepatoprotectoare, hipoglicemiante, hipolipidemiante și antitumorale.
Citește și – Tonic miraculos pentru imunitate, din condimentele pe care le ai în casă
Scorțișoara este, la rândul ei, un agent terapeutic demn de medicina casei.
Combate diverși microbi, de la bacterii și virusuri până la fungi și ciuperci.
Este antioxidantă, antidiabetică, antihipertensivă, gastroprotectoare și imunomodulatoare.
Surse articol:
1. Vindecare Prin Plante, Fiertură pentru o imunitate crescută: https://www.youtube.com/watch?v=xqSsBhtbTio&ab_channel=VindecareprinPlante
2. Hajimonfarednejad M, Ostovar M, Raee MJ, Hashempur MH, Mayer JG, Heydari M. Cinnamon: A systematic review of adverse events. Clin Nutr. 2019 Apr;38(2):594-602: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29661513/
3. Badgujar SB, Patel VV, Bandivdekar AH. Foeniculum vulgare Mill: a review of its botany, phytochemistry, pharmacology, contemporary application, and toxicology. Biomed Res Int. 2014;2014:842674: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4137549/