Turmericul protejează ficatul, colonul și plămânii de boli
Plămânii și ficatul sunt organe extrem de importante, de a căror corectă funcționare depinde starea noastră generală de sănătate.
Un aliment care le protejează pe acestea, dar și colonul, este turmericul.
La fel ca broccoli și varza, turmericul și ghimbirul sunt rude apropiate și au beneficii similare.
Turmericul este însă mult mai valoros din punct de vedere terapeutic.
Turmericul (Curcuma longa) este o plantă care crește în zone din India, Asia și America Centrală.
Este un condiment de bază în bucătăria asiatică. Este cel care dă preparatelor sau amestecurilor de condimente „curry” culoarea galbenă-aurie.
Un adevărat super-aliment
Este catalogat ca un „super-aliment”. Popularitatea lui nu este înșelătoare. Sunt sute de studii realizate pe compusul său principal, anume curcumina. Majoritatea beneficiilor sale sunt atribuite acestei substanțe.
Studiile au confirmat acțiunea sa benefică în inflamații, dureri articulare, probleme gastrointestinale și hepatice, în reumatism, oboseală, diabet, boli autoimune, boli neurodegenerative și cancere.
Citește și – Turmericul – aurul solid al Indiei
Turmericul protejează ficatul, colonul și plămânii de boli
Curcumina este un adevărat promotor al sănătății organelor majore din corp.
Turmericul și plămânii
Protejează plămâni de infecții, leziuni și fibroza cauzate de radioterapie, chimioterapie sau alte toxine.
Conform studiilor pe animale, curcumina reduce riscul de boli pulmonare, precum sindromul de detresă respiratorie acută, astm alergic și boala pulmonară obstructivă cronică.
Poate opri inclusiv evoluția unui cancer pulmonar. Aceste beneficii sunt atribuite proprietăților antiinflamatoare ale curcuminei.
Cumpără capsule cu turmeric și ghimbir
Citește și – Turmericul protejează plămânii de leziuni și boli
Turmericul și ficatul
Turmericul este un condiment benefic pentru persoanele cu boala ficatului gras non-alcoolic. Din cauza grăsimii acumulate în exces, ficatul se inflamează și nu mai funcționează corect.
Altfel spus, nu poate filtra optim toxinele din corp.
Un studiu recent a arătat că suplimentele cu turmeric sau curcumină sunt utile în steatoza hepatică nonalcoolică.
Curcumina împiedică progresia bolii prin acțiunea sa antioxidantă.
Reduce producția de radicali liberi – molecule pro-inflamatoare.
Mai mult decât atât, curcumina previne leziunile la nivelul ficatului.
Citește și – Turmericul are un potențial uriaș de combatere a bolilor de ficat
Turmericul și colonul
Al treilea organ pe care turmericul îl protejează este colonul. Este în mod deosebit eficient în prevenirea cancerului la colon.
Curcumina oprește căile de semnalizare a celulelor promotoare de cancer.
Conform unui articol publicat în jurnalul„Current Pharmaceutical Design”, curcumina stopează creșterea și dezvoltarea celulelor cancerului de colon prin două mecanisme: perturbă ciclul celular și induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase).
Pentru a crește rata de abosrbție a curcuminei, turmericul trebuie administrat împreună cu piper negru.
Acesta conține piperină, un compus care mărește gradul de asimilare a curcuminei de câteva mii de ori.
Citește și – 30 de rețete terapeutice cu turmeric
Traducere din: Skye Anderson, Turmeric can protect your lungs, liver and colon from serious diseases, according to studies, Food.News: https://www.food.news/2020-03-21-turmeric-protects-lungs-liver-colon-from-diseases.html