Betadina – un protector ieftin și eficient împotriva COVID

Bazat pe studii științifice

Un motiv serios de îngrijorare pentru industria farmaceutică nu este lipsa tratamentelor disponibile pentru boala COVID-19. Ci remediile descoperite recent de cercetători.

Cele mai multe din ele sunt naturale și provin din plante sau alimente.

Betadina – un protector ieftin împotriva COVID

Betadina – un protector ieftin împotriva COVID

Oamenii de știință au testat și validat sute de substanțe naturale care pot preveni sau chiar elimina infecția cu SARS-CoV-2.

Acești compuși țintesc proteine importante ale virusului. Interferează cu replicarea acestuia în fazele de atașare și infectare a celulelor gazdă.

Citește și – Plante și compuși naturali cu potențial în bolile virale, inclusiv COVID-19

Betadina – o soluție ieftină împotriva COVID-19

Pe lângă faptul că sunt naturale și la îndemână, remediile propuse de cercetători sunt și foarte ieftine.

De pildă, o ultimă descoperire este betadina. Această soluție pe bază de iod ne poate proteja împotriva infecției cu noul virus.

O sticlă de betadină costă câțiva lei.

Unii vor spune că astfel de soluții nu funcționează, că sunt prea slabe și prea ieftine.

O astfel de afirmație o pot face doar cei care au testat produsul și l-au folosit în scop profilactic și nu au avut rezultate.

Studiile au demonstrat însă că tratamentul timpuriu cu betadină este cea mai bună măsură de prevenire împotriva COVID.

Sprayul cu betadină și gargara cu betadină reduc semnificativ încărcătura virală.

Cum putem folosi betadina contra COVID-19

The Front Line COVID-19 Critical Care Alliance este o mică organizație de medici și foști jurnaliști din SUA care recomandă folosirea irigațiilor orale și nazale pentru prevenirea COVID-19:

Gargară antivirală – se poate folosi o soluție pe bază de betadină, clorhexidină sau clorură de cetilpiridinum; gargara se face de 3 ori pe zi, fără a se înghiți;

Spray nazal – se folosește betadină de 1%, de 2-3 ori pe zi, sub formă de instliații; în cazul în care betadina este disponibilă în concentrație de 10%, acesta trebuie doluată; se aplică 4-5 picături în fiecare nară, odată la 4 ore; în sarcină nu trebuie depășită durata de 5 zile consecutiv.

Citește și – Betadina soluție cutanată s-a dovedit eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2

Betadina – cel mai puternic antiseptic din unitățile medicale

Un studiu clinic realizat în Bangladesh a arătat recent că betadina reduce rata de spitalizare cu 84% și rata de mortalitate cu 88% la persoanele care folosesc această soluție oral sau sub formă de spray.

În ciuda faptului că nu a fost aprobată pentru acest scop, betadina este folosită pentru prevenirea și tratarea infecțiilor și a rănilor de secole.

În literatura academică este descrisă ca fiind „cel mai puternic antiseptic”.

Reduce încărcătura virală în COVID

Dr. Eric Hensen, medi ORL din Texas, spune că iodul este recunoscut ca fiind un antimicrobian cu spectru larg. Combate bacterii, virusuri, fungi și protozoare.

Acesta susține că folosirea spray-ului oral și nazal cu betadină distruge virusul SARS-CoV-2 și reduce gradul de contagiune de la o persoană la alta.

Întrucât vrusul se depune în cavitățile nazofaringiene și nazale, aplicarea agenților virucizi pe aceste suprafețe poate reduce încărcătura virală.

Potrivit unui studiu publicat în 2020 în „Journal of Otolaringology”, betadina inactivează diverse virusuri respiratorii, inclusiv SARS. Fiind bine tolerat de mucoase, a fost propus ca tratament profilactic.

Cercetătorii îl consideră un agent ieftin și lipsit de efecte secundare grave.

Citește și – Grup de medici dezvăluie ghid concret de prevenire a infecției COVID

Surse articol:

1. Ethan Huff, Iodine – the nre ivermectin, Natural. Antibiotics. News: https://naturalantibiotics.news/2021-09-29-iodine-ivermectin-government-media-attacking-covid-remedies.html#
2. Naqvi, S.H.S., Citardi, M.J., Cattano, D. et al. Povidone-iodine solution as SARS-CoV-2 prophylaxis for procedures of the upper aerodigestive tract a theoretical framework. J of Otolaryngol – Head & Neck Surg 49, 77 (2020). https://doi.org/10.1186/s40463-020-00474-x: https://journalotohns.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40463-020-00474-x#citeas

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.