O combinație-minune pentru creșterea imunității la copii – dr. Daniela Bușneac
Cu toții vrem un medicament, un leac, o rețetă care să ne dea mai multă rezistență la agenții infecțioși care circulă în această perioadă a anului.
Creșterea imunității la copii este un subiect cu atât mai important, cu cât cei mici colectează foarte ușor diverse boli din colectivele în care merg.

Reteta pentru intarirea imunitatii la copii: Alabama Extension
Cum creștem imunitatea la copii
Daniela Bușneac, medic homeopat și apifitoterapeut are o rețetă de întărire a imunității despre care spune că dă roade la cei mici.
„Eu dau o combinație și le merge destul de bine pacienților mei micuți”.
Este vorba despre o combinație de ingrediente naturale, cunoscute pentru efectele lor salutare în domeniul imunității.
Preparatul conține produse apicole și plante. Mai exact, se obține din propolis, polen și coacăz negru. Liantul este mierea de albine.
Rețetă de întărirea imunității la copii
Ingrediente
- 400 g de miere de albine
- 30 ml de propolis glicolic
- 30 ml de extract de coacăz negru
- polen crud
Mod de preparare
Se pune mierea într-un borcan de sticlă încăpător.
Se adaugă polenul, tinctura de propolis și extractul de coacăz negru.
Tinctura de propolis folosită pentru copii trebuie să fie fără alcool.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn, până când grăuncioarele de polen s-au dizolvat.
Borcanul se închide bine și se păstrează la frigider.
Mod de administrare
Din preparatul de mai sus se va administra câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi.
Datorită efectului energizant, este indicat să se consume în prima parte a zilei.
Copii au deja o doză naturală de energie și nu trebuie să simtă mai multă agitație, mai ales în cursul serii.
Efecte benefice
Produsele stupului sunt printre cele mai eficiente arme împotriva bolilor.
Au o eficiență recunoscută în ridicarea imunității naturale a organismului.
Citește și – Elixir apicol pentru imunitate – rețetă mănăstirească
Propolisul este alcătuit din rășini, ceară, polen, uleiuri esențiale și alți compuși organici, precum flavonoide, beta-steroizi, compuși fenoli, esteri, triterpeni.
Are peste 600 de constituenți. Sunt 12 flavonoide diferite în propolis, inclusiv luteolină, kaempferol, rutină, apigenină, miricetină, catecgine, quercetină și naringenină.
În propolis se găsesc de asemenea vitaminele B1, B2, B6, C. calciu, potasiu, cupru, zinc, mangan și fier.
Este un produs cu efecte imunomodulatoare, antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene și anticancerigene.
Susține sănătatea orală, gastrointestinală și ginecologică.
Oamenii de știință au concluzionat că este un agent alternativ util pentru îmbunătățirea imunității în cazul unui sistem imunitar depreciat sau a unei infecții.
Studiile in vitro a arătat că propolisul are efecte imunomodulatoare asupra macrofagelor.
Astfel se explică eficiența sa în inflamațiile aparatului respirator, îm faringo-traheite, parodontite, sinuzită și ulcerele cutanate.
Propolisul potențează sistemul de apărarea al organismului și răspunsul imunitar.
Citește și – Cu ceai de măceșe îți păstrezi imunitatea, sănătatea vaselor de sânge și a oaselor
Polenul este un produs miraculos realizat de albine. Este alcătuit din nectar, enzime, miere, ceară și secreții ale albinelor.
El ajută foarte mult organismul prin multitudinea de nutrienți pe care o furnizează.
Polenul a câștigat faima unui aliment complet, greu de egalat. Sunt peste 250 de substanțe bioactive prezente în granulele de polen.
Conține vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, carbohidrați, lipide, acizi grași, substanțe antibiotice și antioxidanți (flavonoide, carotenoide, glutațion).
Nici măcar știința nu poate crea un produs atât de complex.
„Noi chimiștii, medicii și farmaciștii nu reușim să facem un complex de multivitamine și minerale cum face albina strângând polenul din flori”.
Polenul mărește rata de absorbție și utilizare a unor nutrienți importanți, precum fierul, calciul și fosforul.
Mai mult decât atât, accelerează metabolismul.
Studiile au arătat că antioxidanții din polen reduc inflamația cronică, înlătură patogenii dăunători, combat infecțiile și împiedică dezvoltarea tumorilor.
Are un potențial antibacterian puternic. Cercetările îl arată un antimicrobian eficient împotriva tulpinilor de E. coli și Pseudomonas aeruginosa.
Consumul de polen îmbunătățește digestia, stimulează funcția ficatului și ajută la scăderea colesterolului.
Polenul scade riscul de cancer și crește speranța de viață.
Excludeți polenul din această combinație dacă există o alergie cunoscută la produsele apicole.
Coacăzul negru este un excelent susținător al glandelor suprarenale.
Are efecte similare cortizonului, care stimulează și redă energia pierdută.
Totodată, reduce alergiile și inflamațiile.
Spre deosebire de cortizonul sintetic, coacăzul negru nu dă efecte secundare.
Citește și – Apa cu usturoi crește imunitatea organismului și remediază o mulțime de boli
Surse articol:
1. Vorbește Lumea, Remedii Naturiste Pentru Creșterea Imunității: https://www.youtube.com/watch?v=hoIoD3jzbwc&ab_channel=Vorbe%C8%99teLumea
2. Ryan Raman, Top 11 Health Benefits of Bee Pollen, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/bee-pollen
3. Visweswara Rao Pasupuleti, Lakhsmi Sammugam, Nagesvari Ramesh, and Siew Hua Gan, Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits, Oxid Med Cell Longev. 2017; 2017: 1259510: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549483/
4. Mohammed Al-Hariri, Immune’s-boosting agent: Immunomodulation potentials of propolis, J Family Community Med. 2019 Jan-Apr; 26(1): 57–60: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6335834/