Siropul de ceapă atenuează varicele (rețetă cu miere, fără fierbere)

Dacă aveți varice proeminente și doriți să le ameliorați, încercați siropul de ceapă cu miere.

Rețeta este dată de o cititoare a revistei „Formula As”, Ana Neculăeș.

Siropul de ceapa atenueaza varicele

Siropul de ceapa atenueaza varicele: Alan Levine

Se face foarte ușor la domiciliu. Este un remediu 100% natural, ieftin și convenabil.

Sirop de ceapă pentru varice – rețetă

Ingrediente

  • 2 kg de ceapă
  • 1 kg de miere

Mod de preparare

Cepele se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Este de preferat să folosiți ceapă roșie.

O altă variantă ar fi să tocați ceapa mărunt.

Este indicat să se folosească ustensile din ceramică sau sticlă.

Puneți ceapa într-un borcan încăpător. Adăugați mierea. Dacă aceasta nu este lichidă, se încălzește puțin.

Amestecați și lăsați ceapa la macerat în frigider peste noapte.

A doua zi, strecurați preparatul printr-un tifon des. Păstrați doar lichidul limpede rezultat.

Mod de utilizare

Siropul de ceapă cu miere se folosește intern. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi. Administrarea se face înainte de masă.

În timp, cura aceasta estompează aspectul varicelor.

Citește șiSirop de ceapă și miere – rețeta bunicii pentru tuse și dureri în gât

Ceapa este tonică vasculară și anticoagulantă

Ceapa este nu doar un condiment pentru mâncăruri, ci și un leac bun pentru diverse probleme de sănătate.

Este diuretică, antiinfecțioasă, hipoglicemiantă, ușor hipnotică și anticancerigenă.

Cele mai importante afecțiuni în care este indicat sunt: tusea, răceala și gripa, afecțiunile pulmonare, astenia, oboseala intelectuală, diareea, calculii biliari, diabetul, guta, edemele, reumatismul, insomnia, migrenele și nevralgiile dentare.

Ceapa este însă benefică și pentru afecțiunile cardiace și vasculare.

Are proprietăți anticoagulante, antitrombozice și tonice vasculare.

Reduce nivelul grăsimilor din sânge, tensiunea arterială și glicemia.

Citește șiCele mai bune plante pentru varice și sistemul venos

Consumată cu regularitate, ajută la prevenirea accidentelor vasculare.

Profesorul doctor Constantin Pârvu o recomandă în ateroscleroză, deoarece previne formarea cheagurilor de sânge.

Studiile pe animale au arătat că ceapa atenuează inflamația vasculară. Acest efect este atribuit conținutului de antioxidanți (în special flavonoide – quercetină).

Atenție, ceapa poate fi dăunătoare persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită hiperacidă.

Alte alimente utile în varice

Alimentele bogate în flavonoide relaxează vasele de sânge, îmbunătățesc circulația sangvină și sănătatea venelor.

Nu doar ceapa este utilă în acest sens, ci și usturoiul, ardeiul gras, broccoli, spanacul, pudra de cacao, strugurii, fructele citrice, afinele, cireșele și căpșunile.

Alte alimente care pot preveni agravarea varicelor sunt cele bogate în fibre, precum cerealele integrale, nucile, semințele de in, leguminoasele, fructele uscate, roșiile, morcovii și conopida.

Potasiul este un alt element important pentru dieta persoanelor cu sau predispuse la varice. Acest mineral previne retenția de apă și presiunea pe valvele venelor. Mâncați migdale, fistic, somon, ton, iaurt, fasole, linte, portocale, dovleac și legume cu frunze verzi.

Merele, fructele citrice, hrișca, gingko biloba și sunătoarea conțin rutozide (rutină) – bioflavonoide care au efecte vasculare pozitive.

Acești compuși tonifică vasele de sânge și capilare slăbite și preîntâmpină apariția varicelor.

Rutina este de altfel indicată în venele varicoase și gleznele umflate.

Citește și8 alimente care ajută la prevenirea varicelor

Surse articol:

1. Ana Neculăeș, Rețetă pentru varice, Leacuri de la cititori, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2018/1303/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-23377
2. Enciclopedia Plantelor Medicinale, Ceapă, p. 34
3. Eugen Mihăescu și colaboratorii săi, Ceapa, Dicționarul Plantelor de Leac, Editura Călin, București, 2008, p. 27
4. Prof. dr. Constantin Pârvu, Ceapă, Universul Plantelor – Mică Enciclopedie, Editura Enciclopedică, București, 2000, p. 118
5. Marcela Alejandra Vazquez-Prieto, Cecilia Rodriguez Lanzi, Carina Lembo, Claudio Rómulo Galmarini, and Roberto Miguel Miatello, Garlic and Onion Attenuates Vascular Inflammation and Oxidative Stress in Fructose-Fed Rats, J Nutr Metab. 2011; 2011: 475216, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3163016/
6. Lucie Wisco, Debra Wilson, Home Remedies for Varicose Veins, Healthline: https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-varicose-veins

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.