Ochi uscați – uleiul de pătrunjel reduce uscăciunea și arsura oculară (rețetă + utilizare)

Pătrunjelul este o plantă multi-vindecătoare, dacă putem spune așa. Ajută în foarte multe probleme de sănătate, inclusiv în afecțiunile pielii.

În ochi uscați, uleiul de pătrunjel reduce uscăciunea și arsura oculară.

Uleiul de patrunjel reduce uscaciunea oculara

Uleiul de patrunjel reduce uscaciunea oculara: Amelia Crook

PĂTRUNJELUL – AGENT COSMETIC NATURAL 

Beneficiile lui se datorează în special conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.

Din frunzele lui se pot prepara diverse rețete cosmetice.

Dr. Marc Bosquet spune că pătrunjelul ajută la estomparea ridurilor și pistruilor.

Are proprietăți antioxidante, regenerative, antiinflamatoare și anti-îmbătrânire.

Iată și alte afecțiuni externe în care util pătrunjel, menționate de biologul Eugen Giurgiu:

  • abcese
  • acnee
  • inflamația sânilor
  • pete pe piele
  • psoriazis
  • purificarea tenului
  • ten cu predispoziție la acnee
  • ten gras

Academicianul Ovidiu Bojor menționează utilitatea sa în iritațiiele pielii, vânătăi, contuzii, înțepături de insecte.

Citește șiPătrunjelul – cel mai ieftin și natural tratament cosmetic (coșuri, acnee, cearcăne, riduri)

CURĂȚĂ, HRĂNEȘTE, ALBEȘTE CALMEAZĂ PIELEA

Fiind o sursă concentrată de vitamina A, pătrunjelul curăță, hrănește, albește, tonifică și întinerește pielea. În acest scop, se pot face loționări zilnice ale feței cu infuzie de pătrunjel.

Se folosesc 2 lingurițe de plantă la 1 cană cu apă, infuzate timp de 10 minute.

Pătrunjelul reduce nu doar ridurile, ci și inflamația ochilor și a pleoapelor.

În afecțiunile oculare, dr. Eugen Giurgiu recomandă aplicarea sucul proaspăt obținut din frunzele de pătrunjel. Acesta se aplică pe zona culară sub formă de comprese. Se lasă să acționeze 20 de minute.

Ajută la reducerea aspectului de ochi umflați. În plus, combate infecțiile.

Profesorul Toma Nițoiu a postat un mesaj în revista „Formula As” în care prezintă un tratament pe bază de pătrunjelul pentru uscăciune oculară.

Este o rețetă simplă, pe care a folosit-o cu succes zeci de ani în cadrul familiei.

Citește șiInfuzia de pătrunjel albește pielea pătată, o netezește și îi dă fermitate

ULEI DE PĂTRUNJEL PENTRU OCHI USCAȚI – REȚETĂ

Aveți nevoie atât de părțile aeriene verzi, cât și de rădăcină.

INGREDIENTE

  • 2-3 rădăcini de pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

MOD DE PREPARARE

Este indicat să folosiți rădăcină de pătrunjel de sezon pentru această rețetă, care are și frunze.

Rădăcinile se spală, se curăță și se dau prin răzătoarea cu găuri mici.

Tulpinile cu frunze se spală și ele și se toacă fin.

Se introduce planta mărunțită într-un borcan de sticlă curat.

Se completează până sus cu ulei.

Amestecați cu o lingură și puneți capacul. Înfiletați-l cât de strâns puteți.

Lăsați pătrunjelul la macerat în ulei o săptămână. Ajută dacă îl puneți într-un loc cald.

După ce 7 zile de macerare, uleiul poate fi strecurat. Nutrienții din plantă s-au transferat în ulei.

Treceți-l prin tifon și păstrați-l într-un borcan de sticlă, la frigider.

MOD DE UTILIZARE

După spălarea feței, se înmoaie un deget în borcan și se ung ochii cu puțin ulei. Se aplică pe pleoapele superioare și inferioare.

Calmează senzația de arsură și uscăciune. Reduce inflamația oculară și totodată estompează ridurile.

Dacă puneți o cantitate prea mare, riscați să vă intre în ochi și să vă afecteze vederea.

Uleiul de pătrunjel poate fi folosit ca ritual zilnic de menținere și înfrumusețare.

Citește șiCremă de față din pătrunjel pentru îndepărtarea petelor maronii

Surse articol:

1. Marc Bosquet, Pătrunjel, 500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe, Traducere de Nicolae Constantinescu, Editura Nicol, București, 2014, p. 76
2. Toma Nițoiu, Leac pentru ochi uscați, cu senzație de arsură, Leacuri de la cititori, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2016/1242/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-21511
3. Eugen Giurgiu, Pătrunjelul, Cele Mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, pp. 153-167
4. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Pătrunjelul, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, p. 124

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.