Apa cu usturoi crește imunitatea organismului și remediază o mulțime de boli

Usturoiul poate fi consumat în locul suplimentelor pentru creșterea imunității.

Avantajul? Este 100% natural. Nu are efecte secundare majore, iar beneficiile sale sunt foarte diverse.

Apa cu usturoi preparare si beneficii

Apa cu usturoi preparare si beneficii: Jcomp-Freepik.com

Cine trebuie să bea apă cu usturoi

Usturoiul este utilizat în scop medicinal din antichitate. Știința a confirmat că este o plantă care poate preveni și vindeca deopotrivă numeroase boli.

S-a dovedit benefic în bolile cardiovasculare și metabolice, cancer, diabet, hipertensiune arterială, inflamații, stres oxidativ, boli de piele, boli de oase.

Studiile intervenționale au arătat că usturoiul modulează numeroși biomarkeri implicați în diverse boli.

Dr. Vivek Joshi recomandă apa cu usturoi celor care:

  • au probleme cu zahărul din sânge
  • au tensiunea sau colesterolul crescute
  • au infecții urinare sau alte probleme renale
  • probleme cu oasele sau articulațiile
  • obosesc repede după efort sau exerciții fizice
  • vor să slăbească

O variantă inedită de administrare a usturoiului, practicată de multă lume, este apa de usturoi. Sau apa cu usturoi.

Citește – 13 beneficii uimitoare ale usturoiului (+ o rețetă)

Cum se face apa de usturoi

Se taie 1-2 căței de usturoi bucăți mici și se lasă să stea 15 minute.

Este important să lăsați usturoiul să elibereze alicina – substanța principală activă. Ea se eliberează doar când tăiem, zdrobim sau mestecăm usturoiul.

În plus, compușii din usturoi au nevoie să intre în contact cu aerul pentru a fi mai ușor absorbiți de organism.

După ce au stat un sfert de oră pe masă, adăugați bucățile de usturoi într-un pahar cu apă.

Amestecați bine. Puteți adăuga și 1 felie de lămâie sau suc direct stors.

Cum se bea apa de usturoi

Apa se bea dimineața, pe stomacul gol. Însă dacă aveți probleme cu stomacul sau aveți gastrită, consumați licoarea la 40-50 de minute după ce ați luat masa de dimineață.

Dacă nu aveți drum nicăieri, puteți consuma și bucățile de usturoi din pahar.

Unele persoane lasă apa cu usturoi la macerat de seara până dimineața și o consumă a doua zi.

Ceai de usturoi pentru seară

La fel, seara se mai poate consuma o ceașcă de ceai de usturoi. Va ajuta corpul să se relaxeze și să se detoxifice.

Ceaiul se poate face din 2 căței de usturoi zdrobiți și 300 ml de apă. Lăsați să fiarbă 1-3 minute, apoi strecurați.

Când s-a răcorit puțin, adăugați miere și suc de lămâie.

Apa cu usturoi – 9 beneficii majore

Deși pare o licoare simplă, apa de usturoi are o valoare terapeutică extraordinară.

Haideți să vedem câteva din acțiunile sale cele mai importante.

Protejează rinichii de infecții și boli

Studiile au arătat că usturoiul împiedică dezvoltarea bacteriei Pseudomonas aeruginosa și ajută la controlul infecțiilor.

Acest patogen afectează tractul urinar.

Efectul este atribuit conținutului de disulfură de dialil.

Apa cu usturoi poate ajuta de asemenea la eliminarea nisipului din rinichi.

Citește și – Usturoiul – eficient în infecțiile urinare rezistente la antibiotice (studii)

Scade tensiunea și colesterolul

Usturoiul îmbunătățește semnificativ profilul lipidelor din sânge.

Scade atât tensiunea arterială, cât și colesterolul, dacă valorile sunt peste limita normală.

Subțiază sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge. Ameliorează circulația, susține sănătatea vaselor de sânge.

Poate fi la fel de eficient ca și medicamentele antihipertensive.

Diminuează tensiunea de la nivelul capului și tensiunea intraoculară (îmbunătățind și vederea).

În privința grăsimilor din sânge, usturoiul poate reduce nivelul colesterolului cu 10-15%.

Ține sub control zahărul din sânge

Consumat în stare crudă, usturoiul scade glucoza din sânge. Datorită efectului hipoglicemiant, poate combate diabetul și obezitatea.

Întărește oasele

Mai puțin cunoscut este efectul tonifiant al usturoiului asupra oaselor.

Cercetările sugerează că plantele din familia Allium (usturoiul, ceapa, prazul) scad riscul de osteoartrită și alte boli de oase.

Usturoiul ajută la menținerea unui nivel optim de estrogen. Acest hormon este esențial pentru creșterea scheletului și sănătatea oaselor.

Mărește rezistența la efort

Faptul că usturoiul crește energia și rezistența fizică la efort nu este o noutate.

Se spune că lucrătorii la piramidele egiptene primeau usturoi pentru a avea mai multă putere de muncă.

De asemenea, atleții olimpici, îl consumau ca tonic și revigorant.

Astăzi, usturoiul este folosit pentru reducerea oboselii cauzate de antrenamente.

Studiile au arătat că usturoiul consumat cu regularitate crește capacitatea persoanele cu boli de inimă de a face exerciții.

Îmbunătățește funcțiile creierului

Datorită proprietăților hipotensive, hipocolesterolemiante și anti-îmbătrânire, usturoiul protejează creierul.

Studiile au arătat că reduce riscul de demență și Alzheimer.

Antioxidanții pe care îi conține încetinesc procesele de îmbătrânire.

Ajută la scăderea în greutate

Consumată înainte de micul-dejun, apa cu usturoi pune procesele digestive în mișcare. Nu uitați să adăugați suc de lămâie și eventual apă caldă în loc de apă rece.

Mai mult decât atât, sulful din usturoi are efect antiinflamator și împiedică mărirea celulelor de grăsime.

Ameliorează balonarea, durerile de stomac și diareea. Reduce pofta de mâncare.

Nu consumați usturoi dacă aveți leziuni, ulcere, iritații stomacale, aciditate mare sau o sensibilitate crescută.

Detoxifică organismul, întărește imunitatea

Compușii bogați în sulf ajută la eliminarea toxinelor din corp. Studiile au arătat că usturoiul reduce de asemenea simptomele de intoxicare.

În plus, întărește imunitatea și ne protejează de răceală, gripă și alte boli. Este un antibiotic natural.

Citește și – Doi compuși din usturoi au activități anti-coronavirus (studii)

Curăță pielea

Ca urmare a detoxifierii cu usturoi, și pielea se curăță și devine mai sănătoasă.

Dacă vă confruntați cu acnee, eczeme, psoriazis, dermatite sau diverse alergii, consumați mai des usturoi.

Proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, detoxifiante și antibacteriene vor fi utile în problemele pielii.

Surse articol:

1. În Bucătărie la Zidana Uzakovna – Rețete Ușoare, Bea apă cu usturoi toată ziua: https://www.youtube.com/watch?v=CDvfp0xnPkc&ab_channel=INBuc%C4%83t%C4%83rielaZidanaUzakovnaRe%C8%9Beteu%C8%99oare
2. Bright Side, Drink a Glass of Garlic Water Every Day, See What Happens to You: https://www.youtube.com/watch?v=5BPNl5CNaU0&ab_channel=BRIGHTSIDE
3. Johura Ansary, Tamara Yuliett Forbes-Hernández, Emilio Gil, Danila Cianciosi, Jiaojiao Zhang, Maria Elexpuru-Zabaleta, Jesus Simal-Gandara, Francesca Giampieri, and Maurizio Battino, Potential Health Benefit of Garlic Based on Human Intervention Studies: A Brief Overview, Antioxidants (Basel). 2020 Jul; 9(7): 619: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7402177/
4. Vivek Joshi, Benefits of Garlic Water: https://www.youtube.com/watch?v=MvPrxR6rxQk&ab_channel=Dr.VivekJoshi

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.