Salatele cu mult pătrunjel ajută la vindecarea cancerului – dr. Eugen Giurgiu

Pătrunjelul este una din cele mai banale plante aromatice. Deși nu îi dăm prea multă importanță, are o valoare medicinală excepțională.

Sub înfățișarea de zarzavat sau ornament pentru mâncăruri, pătrunjelul ascunde virtuți vindecătoare nebănuite.

Salatele cu mult patrunjel ajuta la vindecarea cancerului

Salatele cu mult patrunjel ajuta la vindecarea cancerului

Este înzestrat cu o capacitate impresionantă de a combate cancerul.

Iată de ce nu ar trebui să ne sfiim să îl consumăm în cantități mai mari. Nu ca mirodenie, ci ca medicament.

Pătrunjel este bogat în vitamine antioxidante

100 g de pătrunjel proaspăt acoperă 1,366% din doza zilnică recomandată de vitamina K, 281% din doza de vitamina A, 220% din doza de vitamina C, 77,5% din doza de fier și 38% din doza de acid folic.

Pe lângă vitaminele A și C, conține și alți antioxidanți puternici, precum vitamina E, zeaxantină, luteină și criptoxantină.

Alți compuși importanți din punct de vedere farmacologic sunt uleiurile esențiale, apiina, apiol, miristicina, camfor, pinen, acidul petroselinic, histidină, cumarină.

Citește și – Sucul de pătrunjel – un miracol pentru sănătatea noastră! (preparare și administrare)

Pătrunjelul ameliorează tumorile cerebrale 

Proprietățile sale antitumorale au fost descoperite relativ de curând.

Flavonoidele, vitaminele antioxidante și uleiurile volatile din pătrunjel împiedică celulele tumorale să se multiplice.

Studiile au raportat o ameliorare a stării de sănătate la pacienții cu tumori cerebrale în urma consumului regulat de pătrunjel.

Previne cancerul de plămâni, ficat, rinichi

Cea mai mare protecție o exercită asupra plămânilor și tractului respirator.

Pătrunjelul poate preveni cancerul de plămâni, de ficat, de intestin și de rinichi.

Cele mai bune efecte se obțin prin administrarea pătrunjelului în stare crudă, în doze mai mari decât cele culinare.

Salatele cu mult pătrunjel ajută la vindecarea cancerului

O formă excelentă de administrare este salata de pătrunjel, la fel și sucul.

Salata trebuie să conțină mult pătrunjel. Ea se poate obține doar din pătrunjel, sau din alte legume și verdețuri, la care se adaugă o cantitate mai mare de pătrunjel.

Salatele din frunze sau rădăcini de pătrunjel pot fi folosite ca adjuvante în terapia anti-cancer.

Pătrunjelul are efecte bune în bolile maligne datorită faptului că stimulează sistemul imunitar, ajută organismul să lupte cu boala, redă pofta de mâncare, reglează hormonii.

Diminuează efectele nocive ale abuzului de alcool și tutun.

Este o plantă cu proprietăți antitoxice și detoxifiante importante.

Protejează împotriva poluării din aer.

Citește și – Salata de pătrunjel combate tumorile și bolile gastrointestinale

Se recomandă cel puțin o salată cu pătrunjel pe zi.

O cură poate avea durata de 6 săptămâni. Se recomandă pauze de 2 săptămâni între cure.

Sucul de pătrunjel ajută la distrugerea celulelor maligne

Sucul proaspăt de pătrunjel poate reduce efectele secundare ale tratamentului cu citostatice sau radioterapiei la bolnavii de cancer.

Mai mult decât atât, ajută chiar la eradicarea celulelor maligne.

Biochimistul Eugen Giurgiu menționează că sucul de pătrunjel poate ajuta mult la vindecarea cancerului.

Acesta trebuie consumat în doze de 20 ml, de 3 ori pe zi, în asociere cu alte sucuri.

Alte utilizări ale pătrunjelului

Consumul de pătrunjel poate avea efecte favorabile într-o multitudine de afecțiuni:

  • obezitate
  • gușă
  • icter
  • indigestie
  • tuse, astm, febră, răceli
  • gaze
  • vedere nocturnă scăzută
  • tulburări menstruale (stimulează venirea ciclului menstrual)
  • nisip sau pietre la rinichi
  • calculi biliari
  • probleme tiroidiene, pulmonare, stomacale
  • edeme
  • glande umflate
  • retenție de lichide în țesuturi
  • reumatism, sciatică, lumbago

Citește și – O cură de detoxifiere cu pătrunjel redă sănătatea și energia organismului

Precauții și contraindicații

Pătrunjelul nu este recomandat persoanelor cu infecții renale active.

Este contraindicat pe perioada sarcinii, deoarece stimulează uterul și poate provoca avort spontan.

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Pătrunjelul, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 160-161
2. Nutrition and You, Parsley Nutrition Facts: https://www.nutrition-and-you.com/parsley.html
3. Medicinal Herb Info, Parsley: http://medicinalherbinfo.org/000Herbs2016/1herbs/parsley/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]