Acele de pin sau brad fierte în lapte de capră ajută în tuberculoză, lipsă de calciu și oboseală

Un leac mănăstiresc inedit pentru afecțiunile respiratorii este fiertura din ace de pin sau brad și laptele de capră.

Îl puteți prepara primăvara, când acele de brad sunt tinere și fragede. Se culeg din zone nepoluate. Cei care nu au experiență în recunoașterea sau recoltarea plantelor medicinale trebuie să ceară sfatul unor persoane avizate.

Acele de pin fierte in lapte de capra - leac pentru tuberculoza, lipsa de calciu,oboseala

Acele de pin fierte in lapte de capra – leac pentru tuberculoza, lipsa de calciu, oboseala

Ace de pin fierte în lapte de capră – rețetă

Ingrediente

  • 1 mână de ace de pin sau brad proasptă culese
  • 1 litru de lapte de capră

Mod de preparare

Acele de pin se spală bine cu apă rece, după care se fierb în lapte timp de 15 minute.

Decoctul obținut se strecoară printr-un tifon des.

Lichidul obținut se repartizează în 3 rații egale.

Fiecare rație se consumă înainte de masă.

Mod de administrare

Cura cu fiertură de ace de pin/brad și lapte de capră diferă funcție de afecțiunea care necesită tratament.

De pildă, în caz de oboseală cronică sau agitație psihomotorie, se recomandă doar 10 zile de tratament.

Pentru tuberculoză sau lipsă de calciu, se fac 3 cure. Fiecare cură se ține 10 zile, după care se face o pauză de 7 zile și se repetă.

Citește și – Ceaiul de ace de pin – un dar al naturii în sezonul rece (rețetă)

Beneficiile acelor de pin

Acele de pin sunt bogate în vitamina C. Au acțiune expectorantă, decongestivă și antiseptică.

Sunt utili în afecțiunile respiratorii, tuse și congestie, ajutând la eliminarea mucusului din plămâni.

Totodată, susțin și accelerează procesele de vindecare a organismului.

Uleiul esențial din acele de pin are proprietăți antioxidante și antimicrobiene. Acestea se datorează conținutului de afla-terpineol, linaool, limonen, anetol cariofilen și eugenol.

Cercetătorii coreeni notează efectele antimutagene și antiproliferative ale acelor de pin și potențialul lor de a preveni bolile canceroase.

Beneficiile laptelui de capră

Laptele de capră este consumat de mii de ani ca parte a unei diete sănătoasă. Este considerat o sursă de hrană valoroasă.

Spre deosebire de laptele de vacă, se digeră mai ușor. În plus, are un risc mai mic de a provoca alergii.

Totodată, cercetătorii notează o similaritate între laptele de capră șo laptele uman.

Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, digestive și antialergice.

Un experiment pe șoareci a arătat că laptele de capră sporește producția de imunoglobulină, răspunsurile imune și activitatea fagocitelor.

Consumat în perioada de gestație și lactație, laptele de capră ameliorează inflamația căilor respiratorii în astmul indus de alergia la acarieni.

Lapetele de capră îmbunătățește compoziția microbiomului intestinal. Acesta mărește cantitatea de bacterii bune (probiotice) la fătul născut din femelele hrănite cu lapte de capră.

Femeile gravide trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma ace de pin sau de brad pe perioada sarcinii.

Citește și – Scăpați de orice boală cu lapte de capră

Surse articol:

1. Mariana Borloveanu, Decoct din ace de pin și lapte de capră, Leacuri și Rețete Mănăstirești, Vol. 2, Editura „Lumea Credinței”,București, p. 129
2. Colleen Codekas, 8 Terrific ways to use pine needles right now, The Herbal Academy: https://theherbalacademy.com/8-ways-use-pine-needles/
3. Wei-Cai Zeng, Zeng Zhang, Hong Gao, Li-Rong Jia, Qiang He, Chemical composition, antioxidant, and antimicrobial activities of essential oil from pine needle (Cedrus deodara), J Food Sci. 2012 Jul;77(7):C824-9. doi: 10.1111/j.1750-3841.2012.02767.x: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22757704/
4. Chung Shil Kwak, Sung Chae Moon, Mee Sook Lee, Antioxidant, antimutagenic, and antitumor effects of pine needles (Pinus densiflora), Nutr Cancer. 2006;56(2):162-71: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17474862/
5. Stephanie Clark, María Bárbara Mora García, A 100-Year Review: Advances in goat milk research, J Dairy Sci. 2017 Dec;100(12):10026-10044: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29153153/
6. Hui-Fang Kao, Yu-Chin Wang, Hsiu-Ying Tseng, Lawrence Shih-Hsin Wu, Hui-Ju Tsai, Miao-Hsi Hsieh, Pei-Chi Chen, Wen-Shou Kuo, Li-Fan Liu, Zhi-Gang Liu, and Jiu-Yao Wang, Goat Milk Consumption Enhances Innate and Adaptive Immunities and Alleviates Allergen-Induced Airway Inflammation in Offspring Mice, Front Immunol. 2020; 11: 184: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7040033/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.