Tratament naturist pentru tonifierea sistemului limfatic și prevenirea infecțiilor 

Tratamentul naturist pentru tonifierea sistemului limfatic pe care vi-l prezentăm în acest articol constă într-o tinctură din plante.

Tinctura se poate obține în casă, după rețeta de mai jos.

Tratament naturist pentru tonifierea sistemului limfatic si prevenirea infectiilor 

Tratament naturist pentru tonifierea sistemului limfatic si prevenirea infectiilor: 

Tonifierea sistemului limfatic ajută la întărirea imunității 

Datorită faptului că stimulează fluxul limfatic și ajută la întărirea sistemului limfatic, poate fi extrem de utilă sănătății.

Îmbolnăvirile dese – mai ales răceala, gripa, amigdalita, ganglionii umflați și durerile de urechi – se pot datora unui sistem limfatic care nu funcționează bine.

Sistemul limfatic este  parte importantă a sistemului imunitar. De aceea, îmbunătățirea funcției limfei poate însemna o imunitate mai bună la infecții.

Citește și – Remedii naturale pentru stimularea sistemului limfatic

Tratament naturist pentru tonifierea sistemului limfatic  – rețetă

Ingrediente

  • 20 g de lemnul-domnului (Artemisia abrotanum)
  • 20 g de gălbenele
  • 10 g de năpraznic
  • 5 g de sulfină
  • 5 g de sânziene
  • 180 ml de etanol de 60%
  • 180 ml de etanol de 40% sau rachiu de 38-40%

Mod de preparare

Puneți toate plantele într-un borcan de sticlă. Turnați peste ele alcoolurile în cantitățile indicate și amestecați.

Puneți capacul și lăsați plantele să stea la macerat vreme de 2 săptămâni. Amplasați borcanul într-un loc cald, ferit de lumina soarelui.

Agitați recipientul zilnic.

Strecurați lichidul după finalizarea perioadei de macerare, printr-un tifon des. Stoarceți la urmă și tifonul, pentru a extrage tot alcoolul din plante.

Tinctura pe care o veți obține trebuie ținută într-o sticlă închisă la culoare. Nu uitați să puneți o etichetă pe ea cu numele și data la care a fost realizată.
Mod de administrare

Se vor consuma câte 10-20 de picături, de 3 ori pe zi. Picăturile se pun într-o ceașcă de ceai.

Sistemul limfatic și imunitatea

Pentru a înțelege de ce este important să avem un sistem limfatic sănătos, trebuie să știm ce roluri îndeplinește acesta în organism.

Sistemul limfatic conține vase limfatice, ganglioni limfatici și organe limfoide, precum splina, timusul și amigdalele.

Măduva osoasă este de asemenea o componentă a sistemului limfatic, unde se fabrică celulele albe de sânge (leucocitele).

Sistemul limfatic reprezintă o parte majoră a sistemului imunitar și contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și a altor agenți infecțioși.

Produce diverse celule care detectează și ucid microorganismele dăunătoare și toxinele care ajung în corp.

Ganglionii limfatici au un rol major în captarea materiilor străine. Împreună cu capilarele limfatice, asigură o imunitate protectoare împotriva patogenilor.

Citește și – Boala ganglionilor limfatici – remedii recomandate de Maria Treben

Sistemul limfatic are diferite „puncte de control” care pot iniția un răspuns imunitar atunci când limfa care conține patogeni trece prin ele.

Alterarea funcției limfatice (întâlnită în stările inflamatorii, infecții și cancer) afectează funcția sistemului imunitar.

Planta centrală din tinctură pentru limfă de mai sus este lemnul Domnului (Artemisia abrotanum), o plantă medicinală amară, din familia „Asteraceae”.

Datorită faptului că mărește secrețiile gastrointestinale, ajută la îmbunătățirea funcțiilor digestive și hepatice.

Are proprietăți emenagoge, antihelmintice, antiseptice, colagoge, stomahice și tonice. Stimulează sistemul limfatic și mărește rezistența la infecții.

Planta este contraindicată femeilor gravide și copiilor sub 12 ani.

Se găsește la magazinele naturiste sub formă de ceai.

Surse articol:

1. Rudi Beiser, Helga Ell-Beiser, Picături pentru limfă, Tincturi din Plante Medicinale Preparate în Casă, Editura M.A.S.T., 2020, p. 80
2. Nigam Y, Knight J (2020) The lymphatic system 3: its role in the immune system. Nursing Times [online]; 116: 12, 45-49: https://www.nursingtimes.net/clinical-archive/immunology/the-lymphatic-system-3-its-role-in-the-immune-system-30-11-2020/
3. James E. Moore, Jr. and Christopher D. Bertram, Lymphatic System Flows, Annu Rev Fluid Mech. 2018 Jan; 50: 459–482: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5922450/
4. Health Benefits Times, Health Benefits of Southernwood: https://www.healthbenefitstimes.com/southernwood/

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.