Ivermectina – un medicament miraculos în COVID-19?

Articol documentat

Dintre toate medicamentele utilizate împotriva noului coronavirus, Ivermectina a avut efecte foarte promițătoare. S-a dovedit utilă ca mijloc de tratament, ca strategie de prevenire a bolii și ca strategie de reducere a mortalității.

FLCCC Alliance (Fronline COVID-19 Critical Care Alliance) din SUA a solicitat utilizarea ivermectinei ca agent profilactic și ca tratament în toate etapele infecției cu SARS-CoV-2.

Ivermectina - un medicament miraculos în COVID-19?

Ivermectina – un medicament miraculos în COVID-19: Kjpargeter/freepik.com/rebelem.com

Ivermectina reduce riscul de deces prin COVID-19 cu 83%

Potrivit unei recenzii realizate pe bolnavi spitalizați, sponsorizate de Organizația Mondială a Sănătății, Ivermectina poate reduce riscul de deces prin COVID-19 cu 83%.

Medici din diferite zone ale lumii au introdus în regimul bolnavilor de COVID-19 hidroxiclorochina și ivermectina, cu rezultate bune. Însă aceste medicamente au fost blamate de media și de unii experți în sănătate.

India a început să recomande hidroxiclorochina în luna martie, solicitând utilizarea ei cât mai devreme în cadrul bolii (cu excepția cazurilor severe din spitale).

În august, guvernul a recomandat introducerea Ivermectinei. Două state indiene au folosit cu succes acest medicament: Bihar și Uttar Pradesh – unde autoritățile l-au distribuit în mod gratuit pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

Până la finele anului 2020, aceste țări aveau cele mai mici rate de deces prin COVID-19 din toată India. Dacă în luna septembrie numărul de bolnavi atingea 100.000, la sfârșitul lui decembrie, numărul infecțiilor scăzuse cu 75 de procente.

Uttar Pradesh are o populație de 4 ori mai mare decât SUA, – un stat mult mai mare decât SUA. Aici, ratele de deces sunt cu cel puțin 50% mai mici decât în statul american.

Spre deosebire de Bihar, Uttar Pradesh a recomandat utilizarea ivermectinei și preventiv, inclusiv la personalul medical.

Pe lângă măsurile impuse de autorități, cu siguranță disponibilitatea și utilizarea ivermectinei a avut un rol în reducerea cazurilor de COVID-19 și decese din India.

Citește și – Cele mai bune medicamente antivirale în boala COVID-19

Președintele FLCCC – dr. Pierre Kory – este de părere că ivermectina este miraculoasă în COVID-19.

Ivermectina previne infectarea și progresia bolii

Există dovezi că ivermectina are mai multe beneficii:

 • previne infectarea cu SARS-CoV2
 • împiedică apariția inflamațiilor excesive
 • previne progresia bolii
 • ajută la recuperarea pacienților în stare critică

Dr. Kory a solicitat autorităților medicale să revizuiască ultimele studii și să prescrie medicamentul în această infecție.

Studiile clinice – care au implicat peste 2.100 de pacienți, arată că ivermectina este eficientă atât în prevenire, cât și pe parcursul bolii, în toate etapele.

Acest medicament curăță într-un timp mai scurt virusul din organism, reduce durata de spitalizare a pacienților, grăbește recuperarea și scade cu 75% rata de mortalitate prin COVID-19.

Citește și – Zincul are un rol cheie în prevenirea și tratarea COVID-19

Cum funcționează Ivermectina

Atât hidroxiclorochina, cât și ivermectina sunt medicamente antiparazitare. Nu este de mirare de ce au fost folosite atât de intens în India, unde incidența infecțiilor parazitare este foarte mare, din cauza apei contaminate.

Ambele medicamente au o eficiență dovedită și un profil de siguranță bun.

Sunt folosite încă din anul 1981. În India și Bnagladesh, un tratament cu hidroxiclorochină sau ivermectină costă mai puțin de 2 euro.

Au demonstrat de asemenea proprietăți antivirale și antiinflamatoare.

Studiile au arătat că ivermectina are următoarele efecte:

 • inhibă replicarea mai multor virusuri, inclusiv virusurile gripei sezoniere și noul coronavirus (o singură doză de ivermectină distruge virusul SARS-CoV-2 în 48 de ore)
 • inhibă inflamația prin mai multe mecanisme
 • reduce încărcătura virală
 • împiedică afectarea organelor
 • reduce rata de transmitere a virusului dacă este administrată înainte sau după expunere
 • accelerează procesul de vindecare
 • reduce riscul de spitalizare și de deces

Ivermectina – foarte eficientă în profilaxia bolii

Un studiu observațional realizat în Bangladesh a arătat că ivermectina scade semnificativ riscul de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

58 de lucrători medicali de la Bangladesh Medical College Hospital, aflați în contact cu bolnavi de COVID-19, au folosit ivermectiva în scop preventiv. Aceștia au luat 12 mg de ivermectină o dată pe lună, timp de 4 luni.

Doar 4 din ei s-au îmbolnăvit, însă au făcut o formă ușoară de COVID-19.

60 de lucrători medicali au refuzat medicamentul. 44 din ei s-au infectat cu COVID-19.

Aceste rezultate sugerează că ivermectina este un medicament foarte eficient pentru prevenirea bolii.

În studiile pilot, 200 ug/kg corp de ivermectină au fost eficiente la bolnavii aflați în prima zi de internare.

Alte tratamente utile în COVID-19

Protocolul de tratament timpuriu pentru infecția cu SARS-CoV2 include și alte tratamente foarte importante, precum vitamina C și vitamina D.

Citește și – Suplimente utile împotriva infecției COVID-19

Sursă articol: Dr. Joseph Mercola, Can Ivermectin help prevent COVID-19 deaths? https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/25/ivermectin-for-coronavirus.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210125&mid=DM777638&rid=1067192200

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.