Cele mai bune medicamente antivirale în boala COVID-19

Articol documentat

Bioeticianul Virgiliu Gheorghe a publicat un articol în Revista „Familia Ortodoxă” în care enumeră câteva din cele mai bune medicamente în lupta cu COVID-19.

Informațiile pe care le oferă au surse bibliografice și sunt întemeiate pe studii științifice.

Cele mai bune medicamente antivirale in boala COVID-19

Cele mai bune medicamente antivirale in boala COVID-19: Senivpetro-freepik.com

Cele mai bune antivirale în boala COVID-19

Cercetătorul este de părere că dacă s-ar acționa de la primele simptome, nu ar mai exista atât de multe complicații și decese puse pe seama infecției cu SARS-CoV-2.

Acesta accentuează faptul că cei bolnavi nu se tratează corect în faza inițială a bolii.

Umifenovir

În prima etapă, tratamentul trebuie să fie bazat pe antivirale. Cel mai eficient antiviral este Umifenovir.

Acesta împiedică multiplicarea virusurilor și are un efect antiinflamator ușor.

Un studiu efectuat de ruși în 2019 a arătat că Umifenovir are un efect pronunțat în gripa la adulți dacă este administrat în faza acută a bolii.

Acest medicament accelerează timpul de vindecare și reduce severitatea simptomelor și durata de eliminare a virusului.

De la primele simptome, se iau câte 200 mg de Umifenovir odată la 6-8 ore. Tratamentul durează 5 zile.

Dacă nu se acționează în prima săptămână de la debutul bolii, când pacientul este simptomatic, acest medicament nu mai este eficient.

Citește și – Suplimente utile împotriva infecției COVID-19

Ivermectina

Ivermectina este un medicament anti-parazitar care combate și diverși viruși.

Studiile recente au arătat că inhibă replicarea virusului SARS-CoV-2. Acesta împiedică proteinele virale să intre în nucleul celulei gazdă.

Potrivit unui studiu publicat în februarie 2021, un tratament de 5 zile cu Ivermectina este eficient și sigur în tratarea formelor ușoare de COVID-19 la adulți.

Testele in vitro au arătat că Ivermectina reduce ARN-ul viral de 5.000 de ori în curs de 48 de ore de la administrare.

Ulterior, cercetările in vivo au arătat că este nevoie de o doză mai mare pentru ca medicamentul să aibă efect.

Studiile pilot au demonstrat că Ivermectina într-o doză de 200 ug/kg corp a fost eficientă la bolnavii aflați în prima zi spitalizare.

Un studiu retrospectiv recent a dezvăluit că pacienții spitalizați care au primit și Ivermectina în plus față de tratamentul convențional (ex. azitromicină și hidroxiclorochină) a avut o rată de mortalitate mai mică decât cei care nu au primit Ivermectina.

Citește și – Pelinița ar putea fi folosită ca tratament împotriva COVID-19

Plaquenil (hidroxiclorochina)

Un alt medicament bun în infecția cu SARS-CoV-2 este Plaquenil sau hidroxiclorochina.

Hidroxiclorochina este un imunomodulator folosit de 60 de ani în tratamentul malariei și a bolilor autoimune, precum lupus sau artrita inflamatoare.

Studiile preliminare sugerează că poate fi util și împotriva noului coronavirus, datorită acțiunii sale antivirale, antiinflamatoare și antitrombotice.

Hidroxiclorochina și clorochina ar putea inhiba virusul SARS-CoV-2 in vitro.

Pentru un efect mai puternic, Plaquenil poate fi administrat în combinație cu 100 mg de zinc pe zi.

Citește și – Zincul are un rol cheie în prevenirea și tratarea COVID-19

Clexane sau Eliquis

Aceste două medicamente nu au efect antiviral, ci anticoagulant și antiinflamator.

Ele reduc activitatea de coagulare a sângelui și previn formarea cheagurilor de sânge în vene.

Clexane sau Eliquis sunt recomandate bolnavilor de COVID-19 care dezvoltă inflamații puternice în prima fază a infecției.

Clexane trebuie administrat în doze mici – 0.4 mg o dată pe zi.

Eliquis poate fi luat în doze de 2.5 mg pe zi, dimineața.

Surse articol:

1. Bioetician Virgiliu Gheorghe, Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de COVID-19, Antiviralele, Interviu realizat de Mihai Cristea, Familia Ortodoxă, Decembrie, Nr. 12, 2020, Editura Lumea Credinței, p. 32
2. N Yu Pshenichnaya, V A Bulgakova, N I Lvov, A A Poromov, E P Selkova, A I Grekova, I V Shestakova, V V Maleev, I A Leneva, Clinical efficacy of umifenovir in influenza and ARVI (study ARBITR), Ter Arkh. 3. 2019 Mar 30;91(3):56-63: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31094461/
3. Leon Caly,a Julian D. Druce, Mike G. Catton, David A. Jans, and Kylie M. Wagstaff, The FDA-approved drug ivermectin inhibits the replication of SARS-CoV-2 in vitro, Antiviral Res. 2020 Jun; 178: 104787: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7129059/
4. Sabeena Ahmed, Mohammad Mahbubul Karim, Allen G. Ross, Mohammad Sharif Hossain, John D. Clemens, Mariya Kibtiya Sumiya, Ching Swe Phru, Mustafizur Rahman, Khalequ Zaman, Jyoti Somani, Rubina Yasmin, Mohammad Abul Hasnat, Ahmedul Kabir, Asma Binte Aziz, and Wasif Ali Khana,A five-day course of ivermectin for the treatment of COVID-19 may reduce the duration of illness, Int J Infect Dis. 2021 Feb; 103: 214–216: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7709596/
5. Eugen Alexander Shippey, Vanya D Wagler, Angelique N CollamerHydroxychloroquine: An old drug with new relevance, Cleve Clin J Med. 2018 Jun;85(6):459-467: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29883308/
6. Xing Li, Ying Wang, Patrizia Agostinis, Arnold Rabson, Gerry Melino, Ernesto Carafoli, Yufang Shi and Erwei Sun, Is hydroxychloroquine beneficial for COVID-19 patients? Cell Death Dis. 2020 Jul; 11(7): 512. Published online 2020 Jul 8: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC734171
7. Virtual Medical Centre, Clexane: https://www.myvmc.com/drugs/clexane/

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.