Inhalațiile cu albastru de metilen – foarte utile în boala COVID-19 – dr. Virgiliu Gheorghe

Doctorul bioetician Virgiliu Gheorghe este de părere că inhalațiile și gargara sunt două metode de terapie foarte importante în boala COVID-19.

Aceste tratamente ajută la curățarea mucoaselor atinse de virus – gura, nasul și chiar căile respiratorii superioare. Astfel ele pot împiedica sau reduce înmulțirea virusului. Dr. Virgiliu recomandă inhalațiile cu Albastrul de metilen.

Inhalatiile cu albastru de metilen - utile in boala COVID-19

Inhalatiile cu albastru de metilen – utile in boala COVID-19: Macrovector-freepik.com

Albastrul de metilen împiedică pătrunderea virusului în celule

Albastrul de metilen are diverse aplicații terapeutice. Este folosit ca agent bacteriostatic și antiseptic urinar.

În literatura medicală apare menționat ca tratament în durerile de spate, malarie, lichenul plan pruritus oral, mucozita orală, cancere orale și leziuni precanceroase.

Este utilizat inclusiv în inactivarea virusurilor din produsele de sânge înainte de o transfuzie.

Cercetătorii l-au propus și practica dentară, împotriva răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Clătirea cavității bucale cu albastru de metilen diluat poate contribui la reducerea încărcăturii virale a salivei.

Potrivit unui studiu realizat recent în vitro, albastrul de metilen inhibă interacțiunea dintre proteina spike din SARS-CoV-2 și receptorul ACE2 și împiedică astfel atașarea și pătrunderea virusului în celule.

Acest medicament poate decontamina de asemenea măștile și echipamentele folosite de personalul medical.

Un studiu publicat în decembrie 2020 a arătat că albastrul de metilen are capacitatea de a inactiva trei tipuri coronavirusuri (SARS-CoV-2, coronavirusul și coronavirusul porcin) de pe măștile respiratorii cu filtru de protecție N95, măștile medicale și măștile din pânză.

Tratamentul nu a afectat proprietățile măștilor: rata de filtrare, capacitatea de respirație și integritatea lor.

Albastrul de metilen este un medicament accesibil, ieftin și eficient, care poate fi folosit în prevenirea sau combaterea COVID-19 atât oral, cât și sub formă de inhalații.

Citește și – Irigațiile nazale și spălăturile bucale scad riscul infectării cu COVID-19 (studii)

Cum se folosește albastrul de metilen în COVID-19

Virgiliu Gheorghe spune că albastrul de metilen este foarte util împotriva COVID-19. Poate fi folosit atât în scop profilactic, cât și terapeutic.

Acesta recomandă albastrul de metilen de 1%. Acesta se diluează cu ser fiziologic în proporție de 1 la 10.

Iată cum trebuie să procedați mai exact:

  • din 250 ml de ser fiziologic se scot 25 ml și se aruncă
  • se completează cu 25 ml de albastru de metilen folosind o seringă
  • flaconul se acoperă cu o folie de aluminiu, pentru a preveni deteriorarea albastrului de metilen care este foarte sensibil la lumină

În ce constă tratamentul

  • se iau 5 ml din soluția de mai sus (ser fiziologic și albastru de metilen) și se fac inhalații de 2 ori pe zi
  • tratamentul poate dura până la vindecarea completă

Dr. Deepak Golwalkar recomandă ca 2-3 ml din soluția de albastru de metilen de 1% să fie ținută sub limbă. Tratamentul se face de 2 ori pe zi.

Este foarte util și după ce infecția a trecut, deoarece curăță plămânii și ajută la recuperarea funcției lor. În plus, previne apariția fibrozei pulmonare.

Alte soluții care pot fi folosite sub formă de inhalații în COVID-19 sunt argintul coloidal și apa oxigenată de 1,5%.

Citește și – Aerosolii cu apă oxigenată inactivează virusurile respiratorii

Contraindicații

Albastrul de metilen nu este recomandat femeilor gravide, persoanelor cu boli grave de ficat sau rinichi, nici celor cu deficit de glucoză 6 fosfate.

Poate interacționa cu unele medicamente:

  • alfentanil, fentanil
  • buspironă
  • digoxină, digitalice
  • dihidroergotamină, ergotamină
  • fenitoină
  • pimozidă
  • quinidină
  • warfarină
  • inhibitori MAO
  • antidepresive 
  • medicamente care împiedică rejecția transplantului de organe

Surse articol:

1. Bioetician Virgiliu Gheorghe, Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de COVID-19, Inhalațiile, Interviu realizat de Mihai Cristea, Familia Ortodoxă, Decembrie, Nr. 12, 2020, Editura Lumea Credinței, p. 32
2. Angela Betsaida, Mthylene blue and light inactivates SARS-CoV-2 on N95 respirators and masks, study finds, News Medical.Net: https://www.news-medical.net/news/20201216/Methylene-blue-and-light-inactivates-SARS-CoV-2-on-N95-respirators-and-masks-study-finds.aspx
3. Gururaj Arakeri, Vishal Rao US, Methylene blue as an anti-COVID-19 mouthwash in dental practice, Oral and Maxillofacial Surgery, VOLUME 59, ISSUE 1, P135-136, JANUARY 01, 2021: https://www.bjoms.com/article/S0266-4356(20)30543-X/fulltext
4. Damir Bojadzic, Oscar Alcazar, Peter Buchwald, Methylene Blue Inhibits In Vitro the SARS-CoV-2 Spike – ACE2 Protein-Protein Interaction – A Mechanism That Can Contribute to Its Antiviral Activity Against COVID-19, BioRxiv: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.08.29.273441v1
5. Drugs.com, Methylene blue (injection): https://www.drugs.com/mtm/methylene-blue-injection.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]