Aerosolii cu apă oxigenată inactivează virusurile respiratorii

Cercetătorii italieni au publicat un articol în aprilie 2020 în care încurajează utilizarea apei oxigenate împotriva infecțiilor respiratorii.

În luna februarie 2020, guvernul italian a emis o recomandare privind dezinfectarea spațiilor cu apă oxigenată de 0,5% cu scopul de a reduce răspândirea noului coronavirus.

Aerosolii cu apa oxigenata inactiveaza virusurile respiratorii

Aerosolii cu apa oxigenata inactiveaza virusurile respiratorii: Macrovector/Kjpargeter

Apa oxigenată dezafectează suprafețele contaminate de virus

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen (H2O2) este utilizat ca dezinfectant în chirurgie și dezinfectant oral gingivită.

Potrivit unei recenzii apărute în martie 2020 în „The Journal of Hospital Infection”, apa oxigenată poate dezinfecta cu succes suprafețele contaminate cu coronavirusuri umane.

În urma analizei a 22 de studii, a reieșit că virusurile SARS, MERS și HCoV persistă până la 9 zile pe suprafețe din metal, sticlă și plastic, însă pot fi inactivate într-un minut cu ajutorul unor substanțe precum:

  • etanol de 62-71%
  • peroxid de hidrogen de 0,5%
  • hipoclorit de sodiu de 0,1%

Aceste rezultate sugerează că peroxidul de hidrogen poate avea un rol crucial în reducerea rate de spitalizare a pacienților cu COVID-19 și prevenirea complicațiilor.

Eficiența antiseptică a apei oxigenate în concentrație de 3% împotriva virusului SARS-CoV-2 din mucoasele orale și nazale poate fi ușor speculată.

Citește și – Spală fructele, legumele și verdețurile cu apă oxigenată – distruge bacteriile!

Cum acționează apa oxigenată împotriva virusurilor

Apa oxigenată stimulează răspunsul antiinflamator antiviral înnăscut. În acest fel, progresia infecției din tractul respirator superior în cel inferior poate fi redusă.

Apa oxigenată conține o moleculă de apă (H20) și un atom de oxigen  în plus (H202). Acest atom de oxigen extra este răspunzător pentru combaterea virusurilor.

Infecțiile virale sunt soluționate nu prin uciderea virusului în sine (dat fiind că virusul nu este viu), ci prin distrugerea celulelor care produc aceste virusuri.

Pentru a se înmulți, virusurile trebuie să pătrundă și să infecteze celulele corpului. Acest lucru înseamnă că virusul folosește ADN-ul și ARN-ul propriu al celulei în care a intrat pentru a se ptea reproduce.

Anumiți agenți au capacitatea de a descompune fizic structura virală, făcându-le astfel inactive.

Atomul de oxigen din peroxidul de hidrogen are capacitatea de a împiedica virusul să infecteze gazda.

Un sistem imunitar sănătos produce propriul peroxid de hidrogen pentru uciderea celulelor infectate. Însă când sistemul imunitar este suprasolicitat (cum se întâmplă în COVID-19), terapia cu apă oxigenată dă un ajutor celulelor imune să facă acest lucru.

Moduri de utilizare

Autorii recenzii menționate mai sus recomandă utilizarea peroxidului de hidrogen pentru spălături orale (în concentrație de 3%) și nazale (în concentrație de 1,5%).

Se poate face un regim de gargară de 3 ori pe zi pentru dezinfectarea cavității orale și 2 ședințe de aerosoli cu apă oxigenată pentru dezinfectarea nazală.

Tratamentul trebuie realizat imediat de la apariția primelor simptome sau de la primirea diagnosticului de COVID-19.

Poate fi efectuat în timpul bolii de persoanele care sunt în carantină sau de bolnavii de COVID-19 din spitale care nu necesită îngrijiri la terapie intensivă.

H2O2 este un agent antiseptic sigur pentru membranele mucoase. Poate fi folosit fără probleme sub formă de gargară sau spray nazal. Este deja utilizat în otolaringologie.

Epiteliul mucoasei orale tratate cu H2Osub formă de gargară timp de 6 luni nu a prezentat nici un fel de leziuni.

Peroxidul de hidrogen produce o semnalizare puternică ce stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva amenințărilor virale care apar.

Citește și – Ce suplimente poți lua pentru întărirea imunității împotriva COVID-19

Aerosolii cu apă oxigenată – cel mai eficient tratament împotriva infecțiilor virale?

Dr. Joseph Mercola afirmă că inhalarea vaporilor de apă oxigenată este cel mai bun tratament pentru afecțiunile virale acute. Este ieftin, lipsit de efecte secundare și eficient.

Apa oxigenată poate soluționa rapid o infecție cu orice virus respirator.

Tratamentul funcționează în toate infecțiile virale acute, mai ales în virusurile gripale.

Dr. Frank Shallenberg a dezvoltat o metodă mult mai simplă de utilizare a apei oxigenate decât administrarea intravenoasă, dar care este la fel de eficientă.

Este vorba despre inhalarea peroxidului de hidrogen cu ajutorul unui aparat de aerosoli (nebulizator). Bulele minuscule de apă oxigenată ajung în cele mai profunde regiuni ale plămânilor, fără să cauzeze disconfort sau iritații.

Dr. Shallenberg a descoperit că medicamentul nu rămâne în plămâni, ci ajunge în întregul corp, având o acțiune mult mai puternică decât s-a crescut inițial.

El a testat tratamentul cu apă oxigenată pe soția lui când aceasta a trecut printr-un episod de gripă. Boala a fost complet vindecată în 3 zile, timp în care pacienta a făcut ședințe de aerosoli cu apă oxigenată a câte 10 minute.

Dr. Shallenberg a obținut ulterior rezultate la fel de bune pe sute de pacienți cu răceală, gripă, sinuzită și bronșită.

Spre deosebire de terapia intravenoasă, inhalarea peroxidului de hidrogen intră direct în zonele cele mai afectate de virusuri: sinusurile, gâtul, tractul bronhic și plămânii.

Acestea sunt regiunile în care virusurile se înmulțesc cel mai mult.

Peoxidul de hidrogen ucide la fel de repede orice patogen prin contact direct cu o rană deschisă.

La primele semne de dureri în gât sau secreții nazale, trebuie începute ședințe de aerosoli de 10-15 minute, de 4 ori pe zi, sau până când simptomele dispar.

Mulți pacienți se simt mai bine la doar câteva ore de la prima sau a doua ședință. Cu toate acestea, este bine ca tratamentul să se facă de câteva ori pe zi, cel puțin 24-48 de ore, pentru a eradica complet infecția.

Atenție – ce fel de apă oxigenată trebuie să folosiți

Dr. Joseph Mercola recomandă folosirea peroxidului de hidrogen de grad alimentar, deoarece acesta nu conține aditivi care pot afecta plămânii.

Cum se face soluția de apă oxigenată pentru aerosoli

Apa oxigenată trebuie diluată cu apă, însă nu cu apă simplă, ci cu o soluție salină, întrucât absența electroliților din apă poate afecta plămânii.

Dr. Mercola spune că nu trebuie să folosim apă de la chiuvetă, ci apă filtrată sau fiartă 5 minute și apoi răcită.

Ingrediente

  • 500 ml de soluție salină normală (obținută din 500 ml de apă și 4.5 grame de sare, echivalentul a trei sferturi de linguriță) 
  • 3,6 ml (sau 3 sferturi de linguriță) de apă oxigenată alimentară de 12%

Metodă

Turnați apa fiartă și răcită într-un borcan curat. Adăugați sarea și amestecați până se dizolvă. Aceasta este soluția salină normală care va fi folosită pentru diluarea apei oxigenate.

Adăugați apa oxigenată și amestecați. Ați obținut astfel o concentrație de 0,1% apă oxigenată în soluție salină.

Această concentrație este 30-50 de ori mai mică decât peroxidul de hidrogen de 3%. La această doză sunt șanse foarte mici să apară probleme.

Nu folosiți acest tratament profilactic, ci doar când apar simptomele de boală.

Surse articol:

1. G Kampf, D Todt, S Pfaender, E SteinmannPersistence of coronaviruses on inanimate surfaces and their inactivation with biocidal agents, J Hosp Infect. 2020 Mar;104(3):246-251: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32035997/
2. An At-Home Treatment That Can Cure Any Virus, Including Coronavirus, Originally Conceptualized, circa 1990, by Charles Farr, MD, Subsequently Researched and Prescribed by Frank Shallenberger, MD, Current Protocol Created by Thomas Levy, MD, JD: https://www.janssendentalclinic.com/wp-content/uploads/2020/03/H2O2-nebulization-therapy-3.19.2020.pdf
3. Jospeh Mercola, Landmark Publication on Vitamin C for COVID-19: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/07/high-dose-vitamin-c-for-coronavirus.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210107_HL2&mid=DM758572&rid=1052964579

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.