Pastă de ghimbir cu lapte – tratament indian pentru durerile de cap cauzate de sinuzită

Această pastă de ghimbir cu lapte pentru durerile de cap cauzate de sinuzită este un tratament tradițional în satele din Sri Lanka. În limba tamilă, remediul se numește „sukku pathu”.

Indienii de la sate prepară într-un mod specială această pastă.

Pasta de ghimbir pentru durerile de cap cauzate de sinuzita

Pasta de ghimbir pentru durerile de cap cauzate de sinuzita: Freepik.com

Pastă de ghimbir pentru durerile de sinuzită

Se ia o bucată de rădăcină de ghimbir și se taie în jumătate.

Se pune puțin lapte pe o piatră, și cu partea zemoasă a bucății de ghimbir, se freacă de piatră.

Pe măsură ce ghimbirul se răzuiește, sucul său va pătrunde în lapte.

Acest mod de preparare poate fi considerat rudimentar pentru noi, cei de la orașe.

De aceea putem folosi altă metodă. Se rade o bucățică mică de ghimbir proaspăt și se amestecă apoi cu câteva picături de lapte dulce, până rezultă o pastă subțire.

Citește și – Simptome de sinuzită – cum știi că ai o infecție a sinusurilor

Mod de utilizare

Pasta de ghimbir se aplică pe frunte, într-un strat subțire. La început provoacă o senzație de usturime, însă apoi se usucă și pătrunde în piele.

Are efect antiinflamator și analgezic. În scurt timp, durerea de cap ar trebui să se amelioreze.

Precauții și contraindicații

Aplicațiile cu pastă de ghimbir nu sunt indicate copiilor, nici persoanelor cu pielea sensibilă.

În orice caz, este recomandat să faceți un mic test înainte de a folosi tratamentul. Aplicați puțină pastă pe o porțiune mică de piele (de pe antebraț) și așteptați să vedeți dacă apar reacții adverse: iritații, înroșire, mâncărimi, arsură etc.

Citește și – Unguent pentru sinuzită, bronșită și hemoroizi (din 3 ingrediente)

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este unul din cele mai cunoscute analgezice naturale.

Este folosit în medicina tradițională ca agent calmant pentru stomacul deranjant, pentru greață, dureri de cap, migrene, dureri articulare și dureri menstruale.

Beneficiile sale se datorează în mare parte conținutului de gingeroli și shogaoli. Acești compuși au capacitatea de a reduce inflamația și durerea.

Totodată, sunt eficienți în combaterea stărilor de greață și vărsături, simptome care însoțesc uneori atacurile migrenoase.

Un alt mecanism de acțiune prin care ghimbirul poate ameliora durerile de cap este acela de creșterea a nivelului serotoninei din creier. Această acțiune este întâlnită și la anumite triptani – medicamentele antimigrenoase.

Există câteva studii clinice care au obținut rezultate bune în acest sens.

Într-o cercetare din 2018, tratamentul cu extract de ghimbir (400 mg) și un antiinflamator (Ketoprofen), a fost mai eficient decât antiinflamatorul singur în reducerea simptomelor de migrenă.

Un studiu mai vechi, din 2014, a arătat că un supliment cu pudră de ghimbir (250 mg) a fost la fel de eficient ca Sumatriptan, un medicament utilizat contra migrenelor.

Ghimbirul se găsește la magazinele naturiste în diverse forme: ceai, capsule, pulbere, bomboane, ulei etc.

Pasta de ghimbir este un remediu ușor de preparat în casă. Ea poate ajuta mai ales în durerile de cap însoțite de greață și vărsături.

Citește și – Alimentație și tratament naturist  pentru cei cu sinuzită – dr. Constantin Milică

Alternative la pasta de ghimbir

Dacă nu puteți suporta iuțeala ghimbirului pe piele, puteți utiliza capsule.

La primele semne de dureri de cap, luați o capsulă de 550 mg de ghimbir.

Un alt mijloc de folosire a ghimbirului pentru durerile de cap este uleiul esențial. Diluați 1-2 picături de ulei esențial cu 1 lingură de ulei vegetal și masați tâmplele, fruntea și ceafa cu acest amestec, de 1-2 ori pe zi.

Acest amestec poate fi folosit și pentru durerile de artrită sau durerile de spate.

Testați mai întâi pe o porțiune mică de piele. Nu aplicați niciodată uleiurile esențiale direct pe piele. Ele trebuie diluate în prealabil, altfel pot să apară reacții adverse severe.

Surse articol:

1. Ramya, Regrow Thinning Hair With My Grandma’s Powerful Ginger Hair Oil & Hair Pack, Wild Turmeric: https://www.youtube.com/watch?v=18G681_MjCQ
2. Healthline Medical Network, Debra Rose Wilson, Can Ginger Help Relieve Headaches and Migraine? Healthline: https://www.healthline.com/health/ginger-for-headache

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.