Pelinița ar putea fi folosită ca tratament împotriva COVID-19

Pelinița (Artemisia annua), cunoscută și sub numele de pelin dulce, este una din cele mai puternice plante medicinale.

Este folosită în medicina tradițională chineză de foarte mult timp.

Pelinita ar putea fi folosita ca tratament impotriva COVID-19

Pelinita ar putea fi folosita ca tratament impotriva COVID-19: rawpixel.comfreepik.com

Pelinița are efecte antivirale puternice 

A demonstrat o activitate antivirală impresionantă. Conține compuși eficienți împotriva coronavirusului SARS (care a apărut în anul 2002), a virusului hepatic B și C, a virusului Epstein-Barr și a diareii virale bovine.

În contextul noului coronavirus SARS-CoV-2, cercetătorii pakistanezi sunt de părere că această plantă merită atenția oamenilor de știință.

Pelinița poate fi un agent accesibil și extrem de valoros împotriva pandemiei de COVID-19 dacă se dovedește a fi eficientă.

Până în prezent, nu există medicamente antivirale specifice pentru prevenirea sau tratarea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Agenți antivirali testați până acum care au demonstrat o eficiență preliminară împotriva noului coronavirus sunt: Norovir, Umifenovir, Ribavirină, fosfat de clorochină și medicamente chinezești.

Pelinița inhibă virusul SARS

Pelinița este unul din aceste medicamente naturale chinezești care ar putea fi utilă împotriva infecțiilor provocate de virusul SARS-CoV-2.

Artemisinina este cel mai important compus din peliniță. Acesta este comercializat momentan ca medicament împotriva malariei și a cancerului. Beneficiile sale nu se rezumă însă doar la combaterea acestor boli grave.

Citește și – Pelinița (pelinul dulce) ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore

Sterolii pe care îi conține au capacitatea de a inhiba virusurile.

Extractele metanolice obținute din părțile aeriene ale peliniței au demonstrat efecte antivirale mai mari decât Acyclovir împotriva virusului herpetic de tip 1.

Un studiu din 2003 a raportat că artemisinina este unul din agenții care pot fi utili în tratarea sindromului respirator sever acut SARS-CoV.

Acest compus a inhibat replicarea coronavirusului și a demonstrat o activitate specifică împotriva SARS-CoV.

Acele rezultate sugerează că artemisinina ar putea fi dezvoltată ca medicament pentru coronavirus, inclusiv pentru SARS-CoV-2, dat fiind că noul coronavirus este foarte asemănător celui din 2003.

Pelinița are de asemenea o activitate antioxidantă semnificativă, datorită conținutului bogat în fenoli.

Acest lucru este important, deoarece antioxidanții combat stresul oxidativ. Iar stresul oxidativ a fost asociat cu bolile pulmonare.

Antioxidanții ar putea fi eficienți împotriva fibrozei pulmonare observate în cazurile de infecție severă cu SARS-CoV-2.

Artesunat (un derivat din peliniță) este un medicament nou promițător pentru fibroza pulmonară.

Eficacitatea peliniței în tratamentul COVID-19 trebuie testată și confirmată în studii clinice.

Citește și – Pelinul dezinfectează spațiile închise, combate gândacii la cartofi și vinete, protejează pomii fructiferi

Surse articol:

1. Faiz Ul Haq, Muhammad Roman, Kashif Ahmad, Saeed Ur Rahman, Syed Murtaza Ali Shah, Naveed Suleman, Sami Ullah, Iftekhar Ahmad and Wajahat Ullah, Artemisia annua: Trials are needed for COVID‐19, Phytother Res. 2020 May 27 : 10.1002/ptr.6733:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7276816/
2. Siukan Lawa, Is the traditional Chinese herb “Artemisia annua” possible to fight against COVID-19? Integr Med Res. 2020 Sep; 9(3): 100474: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7362865/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.