De ce un test pozitiv COVID-19 poate fi fals

Testul PCR folosit pentru testarea COVID-19 nu a fost creat ca instrument de diagnosticare. El nu poate diferenția între virusurile inactive și virusurile active, care se reproduc.

Mulți dintre noi suntem purtători de ADN viral inactiv, care nu prezintă nici un risc, nici pentru noi, nici pentru cei din jur.

De ce testul COVID-19 poate da rezultate false

De ce testul COVID-19 poate da rezultate false: Stories – freepik.com

Defectele testului PCR

Testul PCR amplifică orice secvență mică de ADN viral care ar putea fi prezentă în corpul nostru. Astfel, rezultatul poate da pozitiv, chiar dacă încărcătura virală este extrem de mică sau virusul este inactiv.

Un alt defect al acestui test este că detectează și alte tipuri de coronavirus. Din acest motiv, un test PCR pozitiv poate însemna că persoana testată s-a recuperat dintr-o răceală avută în trecut.

Eficacitatea, acuratețea și siguranța testului PCR au fost puse la îndoială de mulți oameni de știință.

Un studiu efectuat la Universitatea Harvard a arătat că testul PCR determină prezența virusului în corp și emite doar concluzii superficiale: pozitiv sau negativ.

El nu poate arăta cât de mare este încărcătura virală sau cât de mult virus are un pacient în corp.

Simplul fapt că cineva a fost testat pozitiv pentru COVID-19 nu înseamnă că el este și contagios pentru alții.

Medicul epidemiolog Michael Mina de la Școala de Medicină T.H. Chan de la Harvard afirmă că testul PCR este mult prea sensibil la prezența virusului.

Citește și – Virusurile cu membrană grasă precum SARS-CoV-2 sunt cel mai ușor de dezactivat

O persoană testată pozitiv poate avea un virus inactiv

Testările realizate în New York și alte state au arătat că aproape toate persoanele (90%) testate pozitiv aveau o încărcătură virală foarte mică în corp.

Testul PCR depistează nu doar virusurile vii, ci și fragmente genetice, care pot fi extrem de mici sau moarte.

În cazul unei persoane cu o cantitate mică de virus în organism, șansele ca acesta să infecteze și alte persoane este redus.

Testele PCR sunt extrem de nesigure și au rate crescute de rezultate false.

Dr. Mike Yeadon, directorul științific al companiei farmaceutice Pfizer, a declarat că rezultatele fals pozitive date de testele PCR sunt folosite pentru a număra „noi cazuri” și a „fabrica” un „nou val”. În realitate însă, un al doilea val este puțin probabil să aibă loc.

Kary Mullis

Kary Mullis

Kary Mullis, inventatorul testului PCR a spus înainte de moarte că acest test nu trebuie folosit ca metodă de diagnosticare, din simplul motiv că nu este capabil să depisteze boala.

Un test pozitiv nu indică prezența unei infecții activă în corp.

„Detectarea de ARN viral nu poate indica prezența unui virus infecțios sau faptul că acel SARS-CoV-2 este agentul cauzator al simptomelor clinice”.

Testul nu poate exclude bolile cauzate de alți patogeni virali sau bacterieni.

Ce NU poate arăta testul PCR

  • dacă ești bolnav la momentul testării
  • dacă vei dezvolta simptome în viitorul apropiat
  • sau dacă ești contagios

Infecția apare atunci când un virus pătrunde într-o celulă și se multiplică. Pe măsură ce virusul se înmulțește, încep să apară simptome.

Citește și – Imunitatea înnăscută – cum o stimulăm în mod natural

Un pacient pozitiv poate avea un risc redus de contagiozitate

O persoană este infecțioasă doar dacă virusul se multiplică. Atâta timp cât virusul este inactiv sau nu se înmulțește, el este complet inofensiv, atât pentru gazdă, cât și pentru cei din jur.

Dacă nu ai simptome de COVID-19, dar totuși testul arată că ești pozitiv, acest lucru poate înseamnă că ai ADN virale inactive în corp și că nu ești periculos pentru ceilalți.

Pandemia de teste PCR – consecințe nefaste

Oamenii de știință din întreaga lume spun că momentan ne confruntăm nu cu o pandemie de COVID-19, ci cu o pandemie de teste PCR.

Testarea în masă folosind PCR este o pierdere de timp și de resurse, deoarece nu răspunde la întrebările cu adevărat relevante din punct de vedere medical: cine este infecțios, cât de departe se răspândește virusul și cât de mare este rata de răspândire.

Carantina nu funcționează pe termen lung. Ea însă poate provoca mai multe daune decât virusul în sine:

– rată crescută de șomaj
– creșterea riscului de deces din cauza lipsei de acces la tratament a bolnavilor cronici (întârzierea tratamentului pentru cancer doar pentru 1 lună a dus la o creștere de 20% a ratei de deces)
– rată crescută de probleme mentale din cauza izolării și a pierderii locului de muncă
– rată crescută de mortalitate din cauza suicidului
– scăderea speranței de viață din cauza sărăciei
– privarea copiilor și tinerilor de educație
– scăderea nivelului de sănătate din cauza izolării la domiciliu

5 lucruri pe care trebuie să le reținem din pandemia de COVID-19

Citește și – Izolarea prelungită și criza economică pot face mai multe victime decât pandemia în sine

I. Un test COVID-19 pozitiv nu înseamnă un caz de COVID-19
II. Rata de supraviețuire a bolnavilor de COVID-19 este de 99% iar majoritatea deceselor au loc la persoanele peste 70 de ani, potrivit CDC
III. 85% din pacienții testați pozitiv pentru COVID-19 purtau măști des sau tot timpul în cele 2 săptămâni de dinaintea testării
IV. Există terapii eficiente și ieftine pentru COVID-19 (ex. hidroxiclorochină cu zinc și antibiotice, protocoale pe bază de quercetină etc.).
V. Rata de mortalitate generală nu a crescut, ci a rămas stabilă în 2020, în ciuda deceselor înregistrate din cauza pandemiei

Citește și – 10 sfaturi naturiste pentru protejarea aparatului respirator

Surse articol:

1. Joseph Mercola, Why COVID-19 Testing Is a Tragic Waste: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/11/13/covid-19-testing.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20201113Z2&mid=DM706761&rid=1009877572
2. Smart Radio, Testul PCR, irelevant. 90% dintre pacienții testați pozitiv au încărcătură virală mică și nu sunt contagioși: https://www.smartradio.ro/testul-pcr-irelevant-90-dintre-pacientii-testati-pozitiv-au-incarcatura-virala-mica-si-nu-sunt-contagiosi/

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.