Cum să faci miere de ghimbir și ghimbir confiat într-o singură rețetă

Chiar dacă nu este o plantă autohtonă, ghimbirul a cucerit inimile multor români! Câți dintre noi nu apelăm la ceaiul de ghimbir atunci când avem un stomac deranjat sau simțim că se apropie o răceală?

Unii beau ceai de ghimbir zilnic în perioada rece a anului, pentru digestie și imunitate.

Cum sa faci miere de ghimbir si ghimbir confiat intr-o singura reteta

Miere de ghimbir si ghimbir confiat intr-o singura reteta: Aksakova – www.freepik.com

Denumirea sa științifică „Zingiber” înseamnă în limba indiană sau arabă „cunoscut deja de strămoși”.

Rădăcina de ghimbir este folosită frecvent în preparatele cu specific indian, asiatic, thailandez sau chinez.

În fitoterapie este considerat o plantă valoroasă, cu numeroase utilizări medicinale.

În timpul războiului revoluționar american din secolul al 18-lea, soldații primeau ghimbir odată cu rația de hrană. Probabil datorită beneficiilor sale digestive și antiinfecțioase.

Citește și – Ghimbirul, medicament universal – calmant, antiinflamator, antimicrobian, stimulent

Miere de ghimbir – rețetă

Curăță o bucată de rădăcină de ghimbir de coajă. Veți economisi foarte mult timp folosind o linguriță. În plus, lingurița poate răzui ușor și părțile întortocheate ale ghimbirului.

Tăiați rădăcina de ghimbir felii sau cuburi. Pregătiți un sistem de fiert la bain-marie (o cratiță cu apă dedesubt care fierbe pe foc și un bol sau ibric deasupra, care stă fix pe gura cratiței).

Puneți bucățile de ghimbir în vasul de deasupra. Turnați peste ele miere, cât să le acopere cu un deget.

Lăsați focul la mic. Amestecul de miere și ghimbir nu trebuie să fiarbă. Scopul este să încălziți mierea la foc redus și să extrageți sucul și compușii benefici din ghimbir în miere.

Amestecați deseori în miere, pentru a ajuta la evaporarea lichidului.

Citește și – O feliuță de ghimbir calmează în câteva minute stomacul

Când miere s-a îngroșat și nu mai are apă, stingeți focul. Lăsați-o la răcit și când s-a întărit, încălziți-o din nou pentru a deveni iarăși lichidă.

Scoateți bucățile de ghimbir cu o linguriță, sau puteți strecura mierea lichidă printr-un tifon subțire.

Transferați mierea de ghimbir într-un borcan de sticlă. Păstrați-o într-un loc întunecos și răcoros. Rezistă până la un an sau chiar mai mult (dacă nu o consumați până atunci).

Se poate lua câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi. Are numeroase beneficii pentru sănătate.

Citește și – Ghimbirul combate virusuri multiple

Ghimbir confiat – rețetă

De ce să cumpărați ghimbir confiat din magazine, când îl puteți face în casă după această rețetă simplă?

Bucățile de ghimbir scoase din miere care au rămas de la rețeta anterioară se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptor și se lasă câteva ore la 150 de grade Celsius. Astfel tot lichidul se va evapora din ghimbir.

Puneți ½ cană de zahăr într-un bol. Adăugați bucățile de ghimbir și amestecați-le cu mâna. Întrucât sunt lipicioase de la miere, zahărul se va lipi ușor de ele.

Bucățile de ghimbir confiat rezistă și ele până la un an. Păstrați-le într-un borcănel de sticlă. Le puteți consuma ca niște bomboane în sezonul rece.

Sunt bune pentru gât și digestie, pentru dureri de cap, dureri de stomac sa dureri articulare.

Citește și – Bomboane cu ghimbir și lămâie pentru tuse și dureri în gât

Ghimbirul confiat (la fel ca alte fructe confiate) se poate adăuga în compoziția unor deserturi, precum chec, cozonac, brioșe sau torturi.

Îl puteți folosi de asemenea la salatele de citrice, împreună cu portocale, grepfrut și mandarine.

Surse articol:

1. Wild Foods and Medicine, Ginger: http://wildfoodsandmedicines.com/ginger/
2. Matthew Baron, Studies On Ginger Health Benefits, Wholesale Nuts and Dried Fruits: https://wholesalenutsanddriedfruit.com/ginger-health-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.