Amenoree, Dismenoree, Menoragie – Tratamente Naturiste

Valeriu Popa are cele mai bune reţete de vindecare pentru bolile cele mai delicate, în special cele genitale la femei. Sunt foarte utile seminţele din plante măcinte şi făcute pulbere, precum şi ceaiurile din verdeţuri.

amenoree dismenoree tratamente naturiste

1. Remedii Naturiste Amenoree

Ceai de coji de ceapă

Se bea câte o ceaşcă de ceai preparat din foile de la 2 kg de ceapă uscată, fierte în 3 litri de apă, până se onţine o culoare roşie închisă. Ceaiul se bea dimineaţa sau seara, pe stomacul gol.

Ceai de leuştean

Se beau câte 2 căni de infuzie de 15 minute din leştean (o linguriţă de seminţe) şi 250 ml de apă clocotită.

Tot de la leuştean se poate folosi rădăcina măcinată sub formă de pulbere – o linguriţă de pulbere fiartă în 250 ml de apă timp de un sfert de oră. Din acest preparat se beau câte 2-3 căni pe zi pentru amenoree.

Ceai de pătrunjel

Se fierb vreme de 5 minute 50 g de seminţe de pătrunjel sau de rădăcină într-un litru de apă. se lasă la infuzat încă un sfert de oră şi apoi se strecoară. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, una înainte de masa de prânz, şi una înainte de cină.

Ceai de dafin şi pătrunjel

Se prepară un ceai din 5 g foi de dafin şi 50 g rădăcină de pătrunjel mărunţită, în 2 litri de apă. Se fierbe până scade la jumătate de lichid. După ce se strecoară, se poate consuma pe toată perioada zilei. Cura durează 7 zile.

Ceai din amestec de plante

Se prepară o infuzie din următoare plante în cantităţi egale: lemn dulce, salvie, coada şoricelului, talpa gâştei, şofran şi urzică. Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, vreme de 6 luni.

Pulbere din seminţe de plante

Se macină prin râşniţa de cafea câte 50 de g din următoarele tipuri de seminţe: seminţe de mărar, seminţe de chimen şi seminţe de lemn dulce. Pulberile astfel obţinute se amestecă într-un borcan închis ermetic. Se iau câte 1-2 linguriţe, de 3 ori pe zi, până se termină cantitatea. Pulberea din aceste plante se ţine sub limbă 10-15 minute, apoi se înghite cu apă. Este un leac miraculos şi pentru femeile aflate în perioada de premenopauză, deoarece întârzie apariţia simptomelor specifice menopauzei şi prelungeşte tinereţea şi vigoarea trupului. Nu este un remediu recomandat în caz de fibrom, chisturi ovariene, cancer sau mastoză.

2. Tratament Naturist Dismenoree

Ceai de coada-racului

Se prepară un decoct din 2 linguri de plantă la 500 ml de apă, fierte 5 minute. Se bea pe parcursul zilei.

Tinctură din pulbere de seminţe de plante

Se dau prin râşniţa de cafea următoarele seminţe: de mărar, de traista ciobanului şi de creţişoara. Pulberile obţinute se amestecă într-un borcan astfel: 5 linguriţe pulbere de mărar, 5 linguriţe de pulbere de traista ciobanului şi 10 linguriţe de pulbere de creţişoară. Se acoperă cu alcool de 50 de grade şi se lasă la macerat timp de 10 zile. După această perioadă, se filtrează tinctura şi se păstrează în sticluţe mici. Se ia câte o lingură de tinctură, diluată într-o cană cu apă, de 3 ori pe zi, de preferabil pe stomacul gol, timp de 2 luni.

Amestec de pulbere de plante

Se macină fin seminţe de angelică, seminţe de creţişoară şi seminţe de muguri de zemură, în doze egale. Se amestecă într-un borcan şi se ia câte o linguriţă de 4 ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă 15 minute, apoi se înghite. Tratamentul se ţine 3 luni.

3.  Ceaiuri pentru Menoragie

Ceai din amestec de plante

Se prepară un ceai din 3 linguri de coada racului, 2 linguri de coada calului, 2 linguri de sclipeţi, 2 linguri de troscot şi 1 lingură de ţinatură. Se pun 2 linguriţe din acest amestec la fiert în 500 ml de apă, vreme de 5 minute. Se beau câte 2 căni pe zi, seara şi dimineaţa.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.