Ceai pentru îmbunătățirea circulației pe care să îl consumi dimineața

Articol documentat

Acest ceai conține 4 plante medicinale renumite pentru efectele lor benefice asupra circulație sângelui. Este un tonic excelent pe care să îl consumi la început de zi.

Tot mai multe persoane au probleme cu circulația sangvină, inclusiv din rândul celor tineri.

Ceai pentru circulatie

Ceai pentru circulatie: Freepik – www.freepik.com

Simptomele circulației deficitare

Tulburările circulatorii pot indica probleme la nivel cardiac sau arterial, diabet sau obezitate.

Sistemul respirator are rolul de a trimite sânge, oxigen și nutrienții necesari în tot corpul. Scăderea fluxului sanguin într-o anumită parte a corpului poate cauza o serie de simptome, precum:

  • senzație de amorțire
  • furnicături
  • dureri înțepătoare la nivelul membrelor
  • crampe musculare

Cel mai afectate sunt extremitățile – mâinile și picioarele.

Alte probleme care pot să apară din cauza circulației proaste sunt:

  • oboseală
  • tinitus (zgomote în urechi)
  • dificultățile de concentrare
  • atenție scăzută la serviciu, la citit sau în alt tip de activitate
  • problemele de memorie
  • umflarea picioarelor și a mâinilor
  • dureri de picioare la mers
  • degete reci la mâini și picioare

Ceai pentru circulație – rețetă

Ingrediente

  • ginkgo biloba
  • ghimbir
  • rozmarin
  • roiniță

Mod de preparare

Se folosește 1 linguriță de amestec de plante la 1 cană cu apă clocotită. Plantele se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi ceaiul se strecoară. Se bea cald.

Îl puteți îndulci cu miere de albine.

Beneficiile plantelor 

Ghimbirul are un rol protector asupra funcției sistemului cardiovascular. Studiile realizate in vitro și pe animale au arătat că acesta are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antiplachetare, hipotensive și hipolipidemiante.

Nu este recomandat înainte și după o intervenție chirurgicală, nici în paralel cu medicamentele anticoagulante, deoarece poate crește riscul de sângerări.

Gingko biloba conține compuși activi care subțiază sângele, dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația.

Cu toate acestea, studiile au arătat că un procent mic din preparatele pe bază de Ginkgo biloba conțin în realitate extract din plantă.

Rozmarinul este asociat cu îmbunătățirea memoriei și concentrației, precum și cu protejarea creierului împotriva leziunilor provocate de un accident vascular cerebral, datorită conținutului de acid carnosic.

Roinița este folosită în medicina tradițională pentru hipertensiune arterială, vertij, probleme menstruale, febră, melancolie și depresie, astm, bronșită, gută, paralizie și artrită.

Studiile recente au arătat că planta are proprietăți neuroprotectoare, antispasmodice, antihiperlipidemice și hepatoprotectoare. Au fost raportate beneficii în maladia Alzheimer și aritmia cardiacă.

Roinița poate fi înlocuită în această rețetă cu mentă. Face parte din aceeași familie și are o aromă și proprietăți similare.

Alte ceaiuri care pot ajuta la ameliorarea problemelor circulatorii sunt: ceaiul verde, afinul și frunzele de măsline.

Mayo Clinic subliniază importanța mișcării fizice pentru menținerea circulației într-o stare bună.

Exercițiile fizice regulate ajută la controlul greutății corporale, îmbunătățirea dispoziției și a somnului, creșterea nivelului de energie și prevenirea multor boli.

Surse articol:

1. Annie’s Remedy, Morning Circulation Tonic: https://www.anniesremedy.com/morning-circulation-tonic-remedy-396.php
2. Kimberly Holland, William Morrison, Symptoms and Causes of Poor Circulation, Healthline: https://www.healthline.com/health/poor-circulation-symptoms-causes
3. Ann M. Bode and Zigang Dong, Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition.Chapter 7. The Amazing and Mighty Ginger: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
4. Health and Science, Ginkgo biloba helps against poor circulation: https://www.healthandscience.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1218:ginkgo-biloba-helps-against-poor-circulation&catid=20&lang=en&Itemid=198
5. Joseph Nordqvist, Everything you need to know about rosemary, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/266370<
6. Siyavash Joukar and Haleh Asadipour, Evaluation of Melissa officinalis (Lemon Balm) Effects on Heart Electrical System, Res Cardiovasc Med. 2015 May; 4(2): e27013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4576163/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.