Cel mai bun remediu pentru tusea la copii și bebeluși

Un remediu foarte eficient contra tusei, pe care îl putem prepara în casă pentru toate categoriile de vârstă, este loțiunea de usturoi.

Datorită faptului că aplică pe piele, poate fi folosită și pentru copiii mici. Autoarea recomandă acest remediu inclusiv pentru bebeluși. Fără îndoială, poate fi folosit și de către adulți.

Lotiune din usturoi pentru tusea la copii si bebelusi reteta

Lotiune din usturoi pentru tusea la copii si bebelusi reteta

Loțiune din usturoi pentru tusea la bebeluși și copii 

Ingrediente

  • 8 căței mari de usturoi
  • 1/3 cană de ulei de cocos
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 5-10 picături de ulei esențial de lavandă

Mod de preparare

Puneți uleiul de cocos și uleiul de măsline în vasul unui blender. Adăugați apoi cățeii de usturoi decojiți.

Mixați la viteză maximă câteva minute, până când usturoiul se zdrobește complet. Opriți periodic blenderul pentru a răzui pereții.

Pentru această rețetă este indicat să folosiți un blender foarte puternic, precum Vitamix, care pulverizează practic orice ingredient, astfel încât acesta se transformă într-o pastă fină.

Compoziția este în acest stadiu într-o stare lichidă. Transferați-o într-un borcan de sticlă, cu capac și păstrați-o în frigider.

După câteva minute se va întări și va deveni solidă, ca o cremă.

Loțiunea de usturoi rezistă 2 săptămâni la rece, în frigider.

Citește și – Leacuri de casă simple dar eficiente pentru tusea productivă și congestia la copii

Mod de utilizare

Se poate aplica pe mai multe zone ale corpului:

  • pe zona gâtului
  • pe întreaga zonă a pieptului
  • pe spate – în dreptul plămânilor
  • pe tălpi

Se masează ușor. Veți vedea că pătrunde rapid în piele. Aplicați loțiunea cel puțin de 4 ori pe zi.

La bebeluși se aplică o dată la câteva ore. Ajută la remedierea tusei urâte, adânci.

Pielea absoarbe rapid usturoiul (mai ales tălpile). Acesta va ajunge în fluxul sanguin în circa 20 de minute, acționând ca un antibiotic natural.

Efectele încep să apară după 24 de ore.

Autoarea îi sfătuiește pe părinți să continue cu acest tratament chiar și după ce tusea a început să dea înapoi, câteva zile în plus.

Efecte terapeutice

Simpla inhalare a mirosului ei puternic de usturoi declanșează eliminarea secrețiilor nazale.

Datorită faptului că are atât proprietăți antivirale, cât și antibacteriene, usturoiul poate fi folositor în diverse tipuri de infecții.

Această loțiune poate fi utilizată și pentru iritații de scutec, tăieturi sau răni cu risc de infecții alte afecțiunii care necesită un antibiotic.

Trebuie să știți că usturoiul nu ajută în tusea productivă.

Citește și – Remedii pentru tusea convulsivă la copii

Uleiul esențial de lavandă care se adaugă la această rețetă calmează atât tusea, cât și agitația copilului răcit. În plus, are proprietăți antimicrobiene și acționează de asemenea ca conservant.

Alte remedii contra tusei

Autoarea acestei rețete mai recomandă și alte remedii simple pentru tuse, precum ceaiul de mentă cu multă miere. Acesta trebuie consumat de mai multe ori pe zi.

Ajută la eliminarea excesului de mucus și totodată calmează tusea.

Ceaiurile calde, îmbrăcămintea pe gât sau fularele, compresele calde – toate ajută la menținerea gâtului și a pieptului calde permanent. Acest lucru ajută la vindecarea răcelii mai repede.

Un alt remediu simplu, natural și eficient contra tusei este amestecul de oțet de mere și miere naturală, în cantități egale.

Se poate lua câte 1 linguriță la nevoie pe parcursul zilei, contra tusei uscate sau a congestiei gâtului. Păstrați amestecul într-un borcănel de sticlă cu capac.

Citește și – Ceai pentru tuse uscată, iritații și dureri în gât – rețeta bunicii

Sursă articol: Homesteading Family, Three natural cough remedies + homemade garllic salve: https://www.youtube.com/watch?v=8n0RFsDC51Q

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.