Betadina soluție cutanată s-a dovedit eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2

Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului.

Testele de laborator efectuate la „Duke-NUS Medical School” din Singapore au arătat că Betadina soluția cutanată este eficientă împotriva noului Coronavirus care cauzează boala COVID-19.

Cercetătorii au testat mai multe produse pe bază de betadină împotriva virusului SARS-CoV2 și au obținut rezultate surprinzător de bune.

BETADINA - un antiseptic eficient impotriva virusului SARS-CoV-2

Betadina – un antiseptic eficient impotriva virusului SARS-CoV-2: Prostooleh – www.freepik.com

Ce este betadina?

Betadina este o soluție antiseptică utilizată în întreaga lume în tratamentul infecțiilor. Substanța activă pe care o conține și care îi dă culoarea brun închisă – iod povidonă – împiedică infectarea rănilor cu diverse microorganisme.

Pe măsură ce microorganismele din locul afectat sunt distruse, betadina se deschide la culoare.

Medicii o folosesc în spitale de mai bine de 50 de ani, iar pentru publicul larg este un remediu de prim ajutor în caz de tăieturi, arsuri și alte leziuni ale pielii.

Se aplică ușor și nu provoacă usturime.

Studiile in vitro au demonstrat că acest antiseptic ucide o gamă largă de patogeni dăunători: bacterii, virusuri, fungi și protozoare deopotrivă. S-a dovedit eficientă inclusiv împotriva tulpinilor rezistente la antibiotice.

Există mai multe tipuri de produse care conțin Betadină, precum soluții pentru piele și soluții pentru gargară.

Acestea pot fi folosite atât în scop profilactic, cât și curativ în infecțiile pielii și ale tractului respirator, în igiena mâinilor și igiena feminină.

Citește și – Seleniul crește imunitatea la Coronavirus și poate preveni COVID-19 – mărturia unui medic american

Betadina ucide virusul SARS-CoV-2

Un studiu publicat în iulie 2020 în „Infectious Disease and Therapy journal” a confirmat că Betadina are o activitate virucidă puternică.

Experimentul a fost efectuat in vitro, adică în afara unui organism viu.

Cercetătorii au testat mai multe produse pe bază de Betadină: o soluție pentru curățarea pielii, o soluție pentru gargară și apă de gură și un spray pentru gât.

Betadina a distrus virusul SARS-CoV2 în proporție de 99,99% în 30 de secunde.

Autorii au concluzionat că produsele antiseptice care conțin Betadină, folosite în asociere cu alte tratament preventive, pot ajut la limitarea răspândirii infecțiilor, inclusiv a infecției cu COVID-19.

Studiile anterioare in vitro au arătat că produsele antiseptice cu iod povidonă sunt eficiente împotriva mai multor tipuri de virusuri, inclusiv împotriva coronavirusurilor SARS sau MERS.

Citește și – Cum să te tratezi acasă dacă ai o formă ușoară de Coronavirus – sfaturile experților

Precauții și contraindicații

Betadina nu a fost aprobată ca tratament în infecția cu COVID-19. Rezultatele cercetării prezentate mai sus nu sugerează că acest produs poate fi folosit în scop terapeutic sau în locul tratamentul prescris de medic.

Betadina poate fi utilă ca agent preventiv.

Atenție! Betadina nu trebuie ingerată. Se folosește doar extern.

Există câteva contraindicații la produsele pe bază de Betadină de care trebuie să țineți seama. Nu folosiți aceste soluții dacă:

  • aveți hipertiroidism sau alte afecțiuni tiroidiene
  • aveți dermatită herpetiformă
  • ați făcut sau urmează să faceți un tratament cu iod radioactiv
  • aveți alergie la iod povidonă

Surse articol:

1. News Medical, Laboratory testing confirms effectiveness of BETADINE antiseptic products against SARS-CoV-2: https://www.news-medical.net/news/20200710/Laboratory-testing-confirms-effectiveness-of-BETADINE-antiseptic-products-against-SARS-CoV-2.aspx
2. Betadine, https://www.betadine.ro/?gclid=Cj0KCQjwhb36BRCfARIsAKcXh6HBc0UbXEHrmZmlMN56_JWyiQWw2Oa41hOCtKiXFDtSc_EculSpBOgaAp0MEALw_wcB
3. Betadine.com: https://betadine.com/betadine-products/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.