Pastile din cacao, ginseng și ginkgo pentru accelerarea funcțiilor creierului

Articol documentat

Cei de la Herba Zest ne oferă o rețetă inedită de pastile pentru sănătatea creierului. Nu trebuie să vă sperie cuvântul de „pastile”. Veți vedea că se prepară foarte ușor în casă.

În plus, sunt 100% naturale și au un gust delicios. Par mai degrabă niște bomboane decât pastile în adevăratul sens al cuvântului.

Pastile din cacao, ginseng si ginkgo pentru creier

Pastile din cacao, ginseng si ginkgo pentru creier

Pastile din cacao și ginseng pentru creier – rețetă

Din ingredientele de mai jos rezultă circa 40-45 de pastile. Aveți nevoie de 1 oră și 10 minute să le preparați. Trebuie doar să procurați ingredientele necesare.

Mergeți la un magazine naturist și cumpărați pudră de cacao naturală, de ginseng și de ginkgo biloba.

Iată care sunt exact ingredientele de care aveți nevoie:

Ingrediente

  • 4 linguri de pulbere de ginseng
  • 4 linguri de pulbere de ginkgo biloba
  • 1 ½ linguri de pudră de cacao
  • ¾ cană de miere (sirop de arțar/agave sau apă)

Dacă nu ați găsiți pudră de ginseng și de ginkgo biloba, cumpărați capsule și zdrobiți-le ca să obțineți o pulbere fină.

Dacă nu ați găsi nici capsule, cumpărați cele 2 plante sub formă de ceai și măcinați-le (cât mai fin) prin râșnița electrică de cafea.

Citește și – Ceai tonic pentru creier și memorie din mentă, salvie și busuioc

Mod de preparare

Amestecați pulberea de ginseng cu pulberea de ginkgo într-un bol încăpător. Adăugați suficientă miere sau alt lichid (apă, sirop), cât să obțineți o pastă lipicioasă.

Adăugați apoi pudra de cacao. Frământați bine pasta, până se transformă într-o cocă tare.

Modelați coca în suluri subțiri și tăiați-le bucăți mici, de dimensiunea unor pilule.

Dați-le apoi forma unor biluțe.

Puneți biluțele la uscat pe un deshidrator. Sau uscați-le în cuptor, la temperatură mică – 65 de grade Celsius. După o oră ar trebui să fie uscate, însă depinde de grosimea biluțelor.

Depozitați pastilele obținute într-un borcan de sticlă, cu capac.

Mod de administrare

Se pot lua câte 1-2 pastile pe zi, în cursul dimineții.

Citește și – Știți care este cel mai bun prieten al creierului? Zâmbetul! – dr. Alexandru Vlad Ciurea

Beneficii și indicații terapeutice

Ginsengul și ginkgo biloba sunt două plante renumite pentru efectele lor benefice asupra creierului. Ambele au o acțiune stimulantă naturală, și nu conțin cafeină.

Contribuie la restaurarea funcțiilor cognitive. Ajută la îndepărtarea oboselii fizice și mentale.

Îmbunătățesc circulația sangvină la nivel cerebral și implicit oxigenarea creierului.

Ginsengul este considerat un panaceu în medicina tradițională chineză. Conține peste 60 de ginsenoizide.

A demonstrat proprietăți adaptogene, restauratoare, imunomodulatoare, vasodilatatoare, antiinflamatoare, antioxidante, anti-îmbătrânire, anticancerigene și antidepresive.

Combate anxietatea și stresul. Este util în tulburările neurologice.

Are efecte neuroprotectoare împotriva maladiei Alzheimer. A fost studiat pentru potențialul de a combate depresia majoră, accidentele vasculare, Parkinson și scleroza multiplă.

Gingko biloba este unul din cele mai populare suplimente alimentare din lume. Este comercializat sub formă de capsule, ceai sau tinctură.

Conține cantități mari de flavonoide și terpenoide – antioxidanți care protejează împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Majoritatea oamenilor iau suplimente cu Ginkgo biloba pentru îmbunătățirea circulației sângelui și a memoriei.

Câteva studii au arătat că această plantă poate fi utilă în cazul persoanelor cu demență, datorită faptului că îmbunătățește gândirea, memoria, comportamentul social și capacitatea de a desfășura activitățile zilnice obișnuite.

Ginkgo îmbunătățește funcțiile cognitive prin stimularea circulației sangvine la nivelul creierului și prin efectele sale neuroprotectoare.

Planta poate reduce de asemenea simptomele de anxietate. Nu trebuie însă administrată de cei care iau Xanax sau antidepresive.

Un studiu mic a arătat că persoanele cu glaucom au avut parte de o îmbunătățire a vederii în urma unui tratament de 2 luni cu 120 ml de ginkgo pe zi.

Citește și – 2 secrete ale unui creier sănătos la bătrânețe

Pudra de cacao, la rândul ei, are o influență pozitivă asupra cogniției. Cacao naturală are o concentrație mare de molecule antioxidante, în special flavonoide, sub formă de epicatechine.

Aceste substanțe pătrund în creier și induc o stimulare largă a perfuziei cerebrale.

Provoacă angiogeneza (dezvoltarea de noi vase de sânge), neurogeneză (formarea de neuroni) și modificări în morfologia neuronilor, cu precădere în regiunile creierului implicate în memorie și învățare.

În studiile pe șobolani, flavonoidele au ajutat la conservarea abilităților cognitive pe măsura înaintării în vârstă și au scăzut riscul de apariție a bolii Alzheimer.

La oameni, cacao și ciocolata neagră, bogată în antioxidanți, poate reduce inclusiv riscul de accidente vasculare cerebrale.

Oamenii de știință italieni au descoperit că o doză zilnică de cacao funcționează ca un supliment pentru combaterea declinului cognitiv.

Consumul de cacao a fost asociat cu îmbunătățirea memoriei de lucru și a capacității de procesare a informațiilor vizuale.

Polifenolii din ciocolata neagră induc o stare de calm și de mulțumire, iar flavanolii combat tulburările de memorie asociate cu vârsta înaintată.

Citește și – Creierul iubește ciocolata neagră – dr. Alexandru Vlad Ciurea

Surse articol:

1. Astrid Nehlig, The neuroprotective effects of cocoa flavanol and its influence on cognitive performance, Br J Clin Pharmacol. 2013 Mar; 75(3): 716–727: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3575938/
2. Herba Zest, Ginseng Ginkgo Cacao Pills to Speed up Brain Function: https://www.herbazest.com/remedies/ginseng-ginkgo-cacao-pills-to-speed-up-brain-function
3. Andrew Stapleton, Here’s Scientific Evidence Chocolate Can Boost Your Brain Power, Science Alert: https://www.sciencealert.com/here-s-scientific-evidence-chocolate-can-boost-your-brain-power
4. Wei-Yi Ong, Tahira Farooqui, Hwee-Ling Koh, Akhlaq A. Farooqui and Eng-Ang Ling, Protective effects of ginseng on neurological disorders, Front Aging Neurosci. 2015; 7: 129: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4503934/
5. Joseph Nordqvis, Debra Rose Wilson, Health benefits of Gingko biloba, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/263105

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.