Preparat natural cu acțiune antibiotică

Articol documentat

Acest preparat natural cu acțiune antibiotică poate fi un scut imunitar și totodată o armă puternică împotriva bolilor și infecțiilor.

Datorită ingredientelor pe care le conține, îl putem folosi cu precădere în sezonul gripei, răcelilor și virozelor respiratorii.

sirop antibiotic natural

Sirop antibiotic natural

Remediile naturale sunt de preferat deoarece ele acționează pe mai multe căi. Măresc rezistența organismului la agenții dăunători, întăresc răspunsul imunitar la atacul acestora și ajută organismul să lupte singur cu boala. Există numeroase plante și alimente cu proprietăți antibiotice naturale.

Antibiotice naturale

Compușii antibacterieni din plantele medicinale sau din alimente sunt considerate extrem de valoroși. Cercetătorii consideră că aceștia ar putea fi folosiți pentru controlul patogenilor rezistenți la antibioticele de sinteză.

Citește și – Prescrierea antibioticelor este nepotrivită în 25% din cazuri (studiu)

Eugenol, timol, carvacrol, cinamaldehidă și izotiocianați de alil – aceștia sunt câțiva compuși cu o activitate antimicrobiană individuală care au fost investigați de cercetători (I).

Aceștia s-au dovedit eficienți în reducerea rezistenței unor tulpini de Salmonella, Streptococi, Escherichia coli și Stafilococi la ampicilină la mai multe antibiotice, precum penicilină, tetraciclină, bacitracină, eritromicină și novobiocină.

Citește și – Cimbru cu miere – antibiotic natural (preparare și administrare)

Găsim acești compuși în cimbru, oregano sălbatic și alte plante aromatice, scorțișoară, cuișoare, turmeric, ghimbir, muștarul negru, varza, broccoli și conopidă (II).

Usturoiul și ardeiul iute sunt alte două plante condimentare care pot fi utile împotriva infecțiilor cu diverse microorganisme dăunătoare.

Efectele antimicrobiene ale usturoiului sunt atribuite în special compușilor fenolici, organosulfurici, precum alicină, ajoen sau sulfură de dialil (III).

Potrivit unor rapoarte recente, speciile de ardei iute (Capsicum) sunt surse bune de compuși antimicrobieni și antifungici. Aceștia ar putea inhiba mai multe bacterii, precum E. coli, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa, Stafilococul auriu, Vibrio cholerae sau Helicobacter pylori (IV).

Citește și – Aloe vera cu propolis – antibiotic natural

Preparat natural cu acțiune antibiotică

Ingrediente

  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe de pulbere de ghimbir
  • ½ linguriță de pulbere de ardei iute
  • ½ linguriță de pudră de scorțișoară
  • 100 ml de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de miere

Metodă

Acest preparat se poate realiza în câteva minute. Zdrobiți cât mai fin usturoiul. Puneți-l într-un bol. Adăugați pudra de ghimbir, ardei iute și scorțișoară. Incorporați mierea și sucul de lămâie proaspăt stors.

Amestecați până obțineți o pastă omogenă. Lăsați ingredientele să stea la macerat 3 ore în repaus.

Transferați siropul într-un borcănel de sticlă cu capac și mutați-l în frigider, la rece.

Mod de administrare

Pentru prevenirea răcelilor și a virozelor, se poate lua, în cop preventiv, câte 1 lingură de sirop pe zi. Este indicat să consumați preparatul dimineața, cu 20 de minute înainte de masă.

Dacă aveți deja simptome de răceală sau gripă, puteți consuma câte 1 lingură de sirop de 3 ori pe zi, înainte de masă (V).

Citește și – Vă doare gâtul și tușiți? Încercați mai întâi miere, nu antibiotice

Surse articol:

I. Kavitha Palaniappan, Richard A Holley, Use of natural antimicrobials to increase antibiotic susceptibility of drug resistant bacteria, Int J Food Microbiol. 2010 Jun 15;140(2-3):164-8: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20457472/
II. Allyl Isothiocyanate Crops, Technical Evaluation Report Page 1 of 25, Compiled by Pesticide Research Institute for the USDA National Organic Program, October 3, 2014: https://www.ams.usda.gov/sites/default/files/media/Allyl%20Isothiocyanate%20TR.pdf
III. Xiaonan Lu, Barbara A. Rasco, Jamie M. F. Jabal, D. Eric Aston, Mengshi Lin, and Michael E. Konkel, Investigating Antibacterial Effects of Garlic (Allium sativum) Concentrate and Garlic-Derived Organosulfur Compounds on Campylobacter jejuni by Using Fourier Transform Infrared Spectroscopy, Raman Spectroscopy, and Electron Microscopy, Appl Environ Microbiol. 2011 Aug; 77(15): 5257–5269: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3147487/
V. Morrine A Omolo, Zen-Zi Wong, Amanda K Mergen, Jennifer C Hastings, Nina C Le, Holly A Reiland, Kyle A Case and David J Baumler, Antimicrobial Properties of Chili Peppers, Journal of Infectious Disease & Therapy: https://www.omicsonline.org/open-access/antimicrobial-properties-of-chili-peppers-2332-0877.1000145.php?aid=27614
V. Oana Hîncu, Cum preparăm un remediu cu efect antibiotic? Doxologia: https://doxologia.ro/stil-de-viata/cum-preparam-un-remediu-cu-efect-antibiotic

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.