Sirop de soc cu efect întineritor

Vă propunem o rețetă inedită de sirop de soc cu efect întineritor, datorită antioxidanților pe care îi conține.

Se prepară din flori de soc și încă alte câteva plante cu proprietăți similare, precum muguri de pin, roiniță și cuișoare.

Sirop de soc cu efect intineritor

Sirop de soc cu efect intineritor

Sirop din flori de soc – rețetă

Ingrediente

  • 6 pălării de flori de soc
  • 6 crenguțe de muguri de pin
  • 1 mână de frunze verzi de roiniță sau mentă
  • 500 ml de suc de lămâie
  • 1 lămâie verde (lime)
  • 350 g de miere
  • 250 g de zahăr tos
  • 10 cuișoare
  • 2 lingurițe de sare de lămâie

Mod de preparare

Începeți prin a prepara siropul simplu din apă și zahăr, amestecate în cantități egale. Puneți și cuișoarele. Lăsați să fiarbă până când zahărul se topește și lichidul capătă o culoare maronie de la cuișoare.

După ce s-a răcorit, turnați-l într-un borcan de sticlă de 4 litri. Puneți în el mugurii de pin și florile de soc desprinse de pe pălărie.

Turnați sucul de lămâie și amestecați cu o lingură lungă de lemn. Adăugați și mierea de albine, apoi sarea de lămâie. Amestecați din nou, ușor, ca să nu zdrobiți florile de soc.

Tăiați lămâia verde felii sau cubulețe și adăugați-le în borcan. La final, puneți și frunzele de roiniță sau mentă. Amestecați bine și acoperiți gura borcanului cu un tifon.

Citește și – 3 rețete vindecătoare din flori de soc pentru copii

Lăsați plantele la macerat vreme de 5 zile, într-un loc răcoros, dar nu în frigider. Amestecați în borcan în fiecare zi.

Când siropul este gata, strecurați-l printr-o pânză de tifon. Stoarceți-o bine la final, pentru a extrage tot lichidul.

Turnați siropul de soc în sticle sterilizate în prealabil. Păstrați-le în frigider.

Mod de administrare

Întrucât siropul este concentrat, se diluează cu apă în momentul servirii. Se folosește 1 parte de sirop la 3 părți de apă.

Probabil vă întrebați de ce acest sirop are și miere și zahăr. Ei bine, atât zahărul, cât și sarea de lămâie ajută la conservarea siropului mai mult timp.

Dacă intenționați să beți siropul în câteva zile, renunțați la aceste două ingrediente și folosiți doar miere (posibil să fie nevoie de mai multă miere, în funcție de gust).

Citește și – Socul – medicament natural contra obezității

Ce beneficii are acest sirop

Acest sirop de soc, muguri de pin, roiniță și cuișoare este foarte bogat în antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși care luptă împotriva radicalilor liberi și ne apără de bolile cronice.

Trebuie să știm că radicalii liberi sunt produși în corp ca urmare a unei diete nesănătoase, bogate în carbohidrați simpli, cereale rafinate, produse din carne procesată, carne roșie și alcool.

Stresul, medicamentele consumate în exces și poluarea din mediu contribuie de asemenea la creșterea nivelului de radicali liberi.

Dacă organismul nu primește concomitent o doză suficientă de antioxidanți, nu se va putea apăra împotriva lor.

Antioxidanții se pot lua din legume, fructe, ceaiul verde, cafea, nuci și semințe. Inclusiv plantele aromatice și mirodeniile sunt bogate în antioxidanți.

Menta, roinița, socul, rozmarinul, cimbrul, oregano, scorțișoara și cuișoarele sunt doar câteva exemple în acest sens.

Florile de soc au proprietăți antivirale și imunostimulatoare. Sunt recomandate în afecțiunile virale, mai cu seamă în gripă și răceli.

Citește și – Sirop de soc și pătlagină – reduce durata și severitatea unei gripe sau răceli

Mugurii de pin sunt bogați în vitamina C, un antioxidant care întărește imunitatea și combate infecțiile și multe alte boli. Siropul de muguri de pin este renumit pentru efectele sale benefice în tuse.

Roinița face parte din familia mentei, și mai este cunoscută sub numele de „melisă”. La fel ca menta, este foarte aromată și împărtășește efecte calmante similare.

Frunzele de roiniță conțin antioxidanți care combat stresul oxidativ și bolile asociate acestuia.

Cuișoarele sunt la rândul lor bogate în compuși antioxidanți. conțin vitamine din grupul B, beta-caroten și vitamina E, potasiu, magneziu, fosfor, fier, calciu și mangan.

Sursă articol: Simply Beyond Herbs, Powerful Rejuvenating syrup: https://simplybeyondherbs.com/homemade-syrup-with-antioxidants/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.