Tratament cu sare pentru creșterea și îndesirea părului

Medicul rus Mikhail Tombak a dedicat un întreg capitol cheliei în una din cărțile sale de remedii naturiste.

Autorul recomandă tratamentul cu sare pentru a stimula creșterea de noi fire de păr la persoanele care suferă de chelie parțială.

Tratament cu sare pentru cresterea parului

Tratament cu sare pentru cresterea parului: Freepik – www.freepik.com

Cei-i drept, chelia nu are leac! Nu există nici o rețetă-minune care ar putea reda podoaba capilară peste noapte. Ceea ce poate ajuta este depistarea cauzei chelirii.

Cauza reală a căderii părului

Este important să înțelegem că sănătatea părului depinde de foliculii care stau la baza firelor de păr. Acestea la rândul lor sunt influențate de cât de bine funcționează circulația sangvină la nivelul scalpului.

De aceea multe din produsele pentru creșterea părului conțin substanțe care activează fluxul sanguin la suprafața pielii.

Când sângele nu circulă cum trebuie, părul care cade, și nemaifiind alimentat cu sânge, nu mai are capacitatea să crească la loc.

Faptul că circulația deficitară este problema o dovedește rărirea părului în zona capului în care sângele circulă în mod normal mai puțin, și anume vârful capului.

La majoritatea bărbaților putem vedea acest model de chelire.

Totodată, procesul de pierdere a părului se accentuează pe măsură ce înaintăm în vârstă, tot din cauza diminuării circulației sangvine.

Citește și – Rețete vechi pentru o problemă actuală: căderea părului 

Carnea și dulciurile afectează părul 

Sănătatea părului este legată și de dietă. O cauză a chelirii în vârful capului este consumul prea mare de carne. Pierderea părului din regiunea frontală se poate datora consumului excesiv de dulciuri.

Acest lucru arată cât de importantă este alimentația în menținerea sănătății pielii și a părului!

Cu cât mai puțin poluată este dieta noastră, cu atât mai curat va fi și sângele nostru.

Masajul – cea mai bună metodă de stimulare a circulației sangvine

Dr. Tombak spune că este greșit să credem că deasa spălare sau pieptănare a capului agravează problema căderii părului.

Dimpotrivă, frecarea pielii capului este cel mai bun mijloc de stimulare a creșterii de noi fire de păr.

Autorul recomandă masajul capului cât mai des, pentru a ajuta la o mai bună irigare a scalpului cu sânge.

Citește și – Tinctura de urzică și ardei iute oprește căderea părului

Tratament cu sare pentru creșterea părului

Puneți 2 linguri de sare la dizolvat într-un litru de apă caldă. Înmuiați un prosop mic în soluția salină obținută și stoarceți-l.

Frecați porțiunile de piele afectate parțial de chelie. Masajul poate dura cât timp suportă fiecare. Opriți-vă când scalpul s-a înroșit și a început să usture.

O altă variantă ar fi să masați direct scalpul cu sare, timp de 10 minute. Lăsați sarea să acționeze o oră, apoi clătiți cu apă și masați din nou. Acest tratament poate fi urmat săptămânal (o dată pe săptămână).

Cum funcționează

Tratamentul cu sare îmbunătățește activitatea vaselor capilare de la nivelul scalpului. În consecință, o circulație mai bună va promova regenerarea foliculilor și a firelor de păr.

Rezultatele nu se văd imediat. Este nevoie de multă perseverență. Primele fire de păr apar după 3-4 luni de masaj zilnic.

Acest tratament ajută doar la îndesirea părului în zonele cu chelie parțială, nu și cu chelie completă. Poate împiedica inclusiv rărirea părului odată cu înaintarea în vârstă, dacă este folosit preventiv.

Citește și – Cum să folosești usturoiul pentru a stopa căderea părului

Sursă: Mikhail Tombak, Masajul Capului, Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale, Editura Lifestyle, București, 2011, pp. 176-178

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.