Ghimbirul combate virusuri multiple

Articol documentat

Cu toții știm – din experiență – că ghimbirul este util în răceală și gripă. Proprietățile sale antivirale au fost confirmate științific.

Rădăcina de ghimbir acționează benefic asupra circulației sângelui și reduce simptomele cauzate de răceli: tuse, dureri în gât, secreții nazale abundente, strănut.

Ghimbirul combate virusuri multiple

Ghimbirul combate virusuri multiple: 8photo – www.freepik.com

În plus, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, calmează durerile corporale și starea de rău care pot însoți o stare gripală.

Studiile recente au arătat că ghimbirul poate combate nu doar gripa, ci și alte tipuri de infecții virale. Este important să ținem cont de rezultatele cercetărilor în domeniu, dat fiind amenințarea tot mai mare a noilor virusuri și a bolilor epidemice.

Ghimbirul este un agent antiviral care merită toată atenția noastră, datorită siguranței sale. Adică a efectelor secundare puține.

Citește și – Ghimbirul – un medicament valoros pentru orice familie (moduri de utilizare)

Ghimbirul combate infecții virale multiple

Rădăcina de ghimbir (Zingiber officinale) este folosită în scop terapeutic de secole bune, mai ales pentru dureri și febră. Studiile au arătat că aceasta are efecte similare (superioare) antiinflamatoarelor nesteroidiene în ceea ce privește capacitatea de atenuare a durerilor.

Cercetările au arătat că ghimbirul luptă împotriva unor virusuri diferite, precum virusul gripal sezonier, virusul Chilungunya, virusul gripal H1N1, herpes simplex și virusul respirator sincițial uman.

Mulți se întreabă probabil dacă ghimbirul este capabil să combată și noul Coronavirus SARS-CoV-2.

Un studiu din 2020 pe pacienți cu COVID-19 a testat o formulă din plante numită „Oingfei paidu”, care conținea și rădăcină de ghimbir.

Deși nu există teste pe efectele directe ale ghimbirului asupra noului Coronavirus, ghimbirul a demonstrat o acțiune inhibitoare împotriva virusurilor care au similarități cu SARS-CoV-2.

Un exemplu relevant în acest sens este pelicula glicoproteinei care înconjoară și protejează virusul.

Testele pe ghimbir și virusul gripal A au fost realizate în Japonia, la Toyama Medical and Pharmaceutical University. Cercetătorii au descoperit că extractul de ghimbir împiedică replicarea virusului.

Un alt studiu, efectuat de cercetătorii indieni, a arătat că ghimbirul afectează capacitatea de legare de celule a virusului gripal.

Citește și – Ceai cu efecte antioxidante și antiinflamatoare, din turmeric și ghimbir

În 2015, un experiment realizat de Universitatea din Minnesota a arătat că un produs pe bază de ghimbir, turmeric și rodie a redus cu 75% riscul de dezvoltare a infecției virale. Produsul a fost administrat la primele simptome de răceală.

Și cercetătorii britanici au testat rădăcina de ghimbir împotriva rinovirusului și au descoperit că aceasta are efecte inhibitoare, datorate în mare parte unor compuși cu proprietăți antivirale active, numiți sesquiterpeni.

Ghimbirul conține peste 477 de compuși diferiți. Pe lângă sesquiterpeni, alți compuși antivirali din ghimbir sunt alicin, aliin și ajoene.

Citește și – Suc de ghimbir și lămâie – rețetă și beneficii

Cum să consumăm ghimbirul pentru a beneficia de efectele lui antivirale

Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la prepararea de ceaiuri, sucuri sau smoothie-uri.

Este bine să știm că flavonoidele antivirale din ghimbir sunt sensibile la căldură. De aceea este indicat să îl infuzăm și nu să îl fierbem.

Un ceai antigripal foarte eficient este ceaiul de rădăcină de ghimbir cu lămâie și miere.

Practicanții medicinei indiene Ayurveda recomandă mestecarea rădăcinii proaspete de ghimbir în momentul apariției primelor simptome de rău.

Ghimbirul confiat nu este eficient, din cauza zahărului pe care îl conține.

Citește și – Compresa cu ghimbir pentru tuse și congestie pectorală

Sursă: Case Adams, Ginger Fights Multiple Virus Infections, Plant Medicines: https://plantmedicines.org/ginger-fights-multiple-virus-infections/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.