Tratament cu usturoi și lămâie pentru colesterol și vasele de sânge – dr. Mikhail Tombak

Articol documentat

Dr. Mikhail Tombak, autorul rețetei de mai jos, spune că dacă cineva va face acest tratament cu usturoi și lămâie pentru colesterol în mod regulat, nu va mai avea probleme cu vasele de sânge.

Usturoiul și lămâia sunt incluse în diverse formule pentru combaterea sau reducerea grăsimilor excesive din sânge.

Tratament pentru colesterol si vasele de sange

Tratament pentru colesterol si vasele de sange. Freepik.com

Când devine colesterolul un dușman al sănătății

Colesterolul nu este un lucru rău în sine. El este chiar necesar organismului, de pildă pentru menținerea integrității și fluiditatea membranelor celulare.

Colesterolul are de asemenea un rol important în sinteza unor substanțe vitale, precum hormonii steroizi, acizii biliari sau vitamina D.

Problemele apar atunci când colesterolul se acumulează în sânge și duce la formarea de depozite sau plăci.

Cele mai dăunătoare sunt grăsimile saturate sau grăsimile trans. Acestea nu pot fi „topite” cu ușurință prin exerciții fizice sau efort fizic, la fel ca în cazul grăsimilor nesaturate.

Particulele de colesterol sunt lipicioase și de aceea se lipesc de pereții arterelor și blochează fluxul sanguin.

Problemele de circulație apărute din cauza dopurilor de colesterol în artere pot duce la boli sau evenimente cardiovasculare severe.

Potrivit medicului rus Mikhail Tombak, este de dorit să ne menținem colesterolul între valorile 140-180. Când nivelul acestuia atinge 250-300, situația devine extrem de periculoasă.

Tratament pentru colesterol și vasele de sânge

Ingrediente

  • 10 lămâi
  • 10 căpățâni mari de usturoi
  • 1 kg de miere

Preparare

Puneți lămâile întregi într-o cratiță. Turnați peste ele apă fiartă și lăsați-le să stea la înmuiat circa 10-15 minute.

Dacă veți proceda așa veți putea scoate mai mult suc din ele.

Stoarceți lămâile și puneți sucul într-un borcan de sticlă. Adăugați usturoiul curățat de coajă și zdrobit fin. Incorporați apoi mierea. Amestecați bine, până obțineți o compoziție omogenă.

Închideți borcanul și înveliți-l într-un prosop închis la culoare. Băgați-l în frigider și lăsați-l să stea 1 săptămână la macerat.

După cele 7 zile se scoate borcanul, se amestecă bine în el și se poate începe tratamentul.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de macerat, de 3-4 ori pe zi. Preparatul ar trebui să ajungă pentru o cură de 2 luni.

După finalizarea preparatului, faceți o pauză de 4 luni, apoi repetați cura. Preparați amestecul din nou, respectând aceleași indicații.

Tratamentul cu lămâie, usturoi și miere poate fi realizat în fiecare an. Se vor face câte 2 cure pe an.

Sfaturi pentru cei cu colesterolul mărit

Colesterolul din sânge poate fi menținut la un nivel cât de cât normal printr-o alimentație fără excese de nici un fel.

Dacă mâncați prea multe grăsimi animale, reduceți porția. Optați pentru lactate degresate.

Nu mâncați mai mult de 10 g de unt și 2 felii de pâine pe zi. Puteți mânca ouă de 3 ori pe săptămână, dar fierte moi și nu prăjite.

Folosiți uleiurile vegetale presate la rece sau uleiul de măsline, deoarece acesta conține grăsimi benefice pentru sistemul cardiovascular.

Evitați sursele de grăsimi saturate, precum margarina, carnea grasă de vită, de porc, de miel, carnea de pasăre cu piele, untura, smântâna, untul, brânzeturile, produsele de patiserie și dulciurile din comerț.

Mâncați cât mai multe cereale integrale, legume, fructe, verdețuri, nuci și semințe. Acestea sunt bogate în fibre și ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge.

Nu uitați de exercițiile fizice și menținerea greutății corporale la un nivel optim.

Surse articol:

1. Antonis Zampelas and Emmanuella Magriplis, New Insights into Cholesterol Functions: A Friend or an Enemy? Nutrients. 2019 Jul; 11(7): 1645: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6682969/
2. Mikhail Tombak, Colesterolul – indicatorul longevității tale, Remediul nr. 27, Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale, Editura Lifestyle, București, 2011, pp. 88-90
3. Heart.org, Saturated Fats, https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/fats/saturated-fats

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.