Macerat antibiotic de usturoi – secretul găinilor sănătoase și ferite de boli

Usturoiul și oțetul fac o echipă excelentă când vine vorba despre combaterea îmbolnăvirilor la păsări. Această combinație este, desigur, foarte eficientă și la oameni în ceea ce privește prevenirea infecțiilor.

Prevenția este cel mai important mijloc de combatere a bolilor. Este totodată mult mai ieftin să previi decât să tratezi.

Tratament cu usturoi pentru gaini

Tratament cu usturoi pentru gaini

Pentru a avea găini sănătoase trebuie să le întăriți sistemul imunitar. Astfel ele vor putea să lupte singure cu infecțiile.

Usturoiul ferește găinile de infecții și boli

Unii fermieri cunosc acest secret și adaugă în mâncarea păsărilor usturoi și oțet. Aceștia mărturisesc că găinile hrănite cu aceste ingrediente au avut niciodată probleme cu păduchii sau acarienii.

Au fost ferite de viermi intestinali și de gripă. Nu au avut coccidoză și alte boli specifice păsărilor.

Usturoiul este antibiotic, vermifug, antifungic, antiviral și imunostimulator. Ajută foarte mult la creșterea imunității și protejarea sistemului respirator.

Se spune că paraziții, căpușele și păduchii nu sunt atrași de sângele animalelor care mănâncă usturoi.

Usturoiul poate fi dat și puilor, pentru ca aceștia să se învețe cu gustul de usturoi. De altfel, este benefic în toate etapele vieții păsărilor.

Un alt stimulent natural foarte bun este oțetul de mere, adăugat în cantități mici în apa de băut.

Citește și – Cum să dai usturoi la pui și găini – un antibiotic natural contra bolilor și infecțiilor

Tratament cu usturoi pentru găini – rețetă

Ingrediente

  • 8 căței mari de usturoi
  • 2 lămâi
  • 3 lingurițe de miere
  • 1,5 litri de apă

Preparare

Curățați usturoiul de coajă și zdrobiți-l. Puneți-l într-un borcan și adăugați apa și 1 linguriță de miere.

Lăsați usturoiul la macerat 1 săptămână, agitând ocazional borcanul.

După cele 7 zile, mai adăugați 1 linguriță de miere. Lăsați din nou la macerat 5 zile, apoi adăugați încă 1 linguriță de miere. Amestecați și închideți borcanul ermetic.

După 3 săptămâni de macerare, preparatul trebuie să fie gata. Strecurați lichidul și adăugați sucul proaspăt stors de la cele 2 lămâi.

Amestecați și păstrați sucul obținut într-o sticlă, în frigider.

Mod de utilizare

Începeți tratamentul pe data de 1 a lunii în curs. Amestecați 10 ml de oțet de mere cu 1 litru de apă și puneți soluția obținută în apa de băut.

În ziua a 15-a a lunii, dați-le soluția de usturoi. Amestecați 5 ml de suc de usturoi cu 1 litru de apă și puneți soluția rezultată în apa de băut.

Dacă păsările nu consumă apa cu aceste soluții în 2 zile, aruncați-o deoarece nu mai este bună.

Înainte de fiecare utilizare, sucul trebuie agitat bine, pentru omogenizare.

Dacă veți da usturoi găinilor voastre le veți stimula sistemul imunitar și le veți feri de infecții, paraziți intestinali, afecțiuni respiratorii și gangrene.

Unii folosesc la această rețetă și ceapă. Însă aceasta conține cantități mari de tiosulfat – o substanță care poate fi toxică pentru animale, chiar și în doze mici. Usturoiul are o concentrație mult mai mică de tiosulfat.

Citește și – Usturoiul mărește producția de ouă la găini (cum să îl folosești)

Surse articol:

1. Adi și Dana, Natural Garlic Juice for hens, Backyard Chickens: https://www.backyardchickens.com/threads/natural-garlic-juice-for-hens.834601/
2. Fresh eggs Daily, The Holistic Trinity – Apple Cider Vinegar, Garlic and Diatomaceous Earth: https://www.fresheggsdaily.blog/2012/01/holistic-trinity-acv-garlic-and-de.html
3. Five Green Acres, Got chickens? Get garlic: https://fivegreenacres.com/2011/06/06/got-chickens-get-garlic/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.