Ceai de sânziene pentru hipotiroidie, noduli pe tiroidă, gușă tiroidiană

Acest ceai pentru hipotiroidie și noduli pe tiroidă este compus dintr-un amestec de 12 plante medicinale.

Ajută inclusiv în gușă și dereglările metabolice din cauze hormonale.

Ceai pentru tiroida

Ceai pentru tiroida: Freepik.com

Ceai pentru glanda tiroidă din 12 plante

Cele 12 plante care intră în compoziția acestui produs sunt:

 • sânziene galbene
 • frunze de pătlagină îngustă
 • sunătoare
 • nalbă mare
 • cimbrișor
 • coada-calului
 • angelică
 • trifoi roșu
 • coada-șoricelului
 • muguri de pin
 • salvie
 • flori de mușețel

Sânzienele (drăgaica) sunt renumite pentru efectele lor binefăcătoare asupra glandei tiroide. Proprietățile lor terapeutice sunt multiple, datorită compoziției chimice diverse: iridoide, flavonoide, taninuri, acid citric, minerale și enzime.

Sânzienele pot fi utile în afecțiunile genitale și tiroidiene. Au efect regulator asupra  funcției ovariene și a glandei tiroide (hipotiroidism și hipertiroidism).

Un studiu realizat pe șobolani și prezentat în cadrul unei conferințe de la Cluj din anul 2013 a arătat că extractul lichid de sânziene modifică activitatea funcțională a ovarelor și a tiroidei.

Mai exact, planta stimulează activitatea secretoare a ambelor organe la animalele expuse la stres. Stresul cronic al glandelor suprarenale perturbă axa hipotalamus-pituitar-suprarenal și poate suprima funcția tiroidiană.

Rezultatele experimentului sugerează un rol protector al plantei asupra unor parametri morfologici tiroidieni și ovarieni.

Citește și – Sânzienele – plante vindecătoare, binecuvântate de Dumnezeu

Sânzienele sunt totodată un bun purificator sanguin și tonic limfatic eficient. Au efecte diuretice și depurative, prin care contribuie la eliminarea toxinelor din corp.

De aceea sunt utile în orice afecțiune în care organismul are nevoie de o detoxifiere, precum eczeme, psoriazis sau artrită.

Indicații terapeutice

Ceaiul din 12 plante este recomandat în:

 • reglarea secreției glandei tiroide
 • noduli tiroidieni
 • gușă exoftlamică (boala Basedow Graves)
 • dereglări mentabolice

Ceaiul are de asemenea proprietăți antispastice, depurative, antiseptice și sedative la nivel nervos și tiroidian.

Mod de administrare

Se consumă câte 1 cană de ceai, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale ale zilei.

Ceaiul se prepară prin infuzare. Se folosesc 3 linguri de amestec de plante la 3 căni de apă (750 ml). Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară.

Se recomandă o cură de 2 luni, urmată de o pauză de 14 zile, după care cura se poate repeta încă 2-4 luni.

Acest ceai pentru tiroidă poate fi folosit și extern, sub formă de gargară. Ajută atât în gușă, cât și la problemele corzilor vocale.

Ceaiul pentru tiroidă din sânziene și celelalte plante poate fi comandat de AICI. La magazinele naturiste se poate găsi și ceai de sânziene simplu.

Produsul nu este recomandat pe perioada sarcinii și alăptării.

Citește și – În ce boli sunt utile sânzienele (+ rețete terapeutice)

Contraindicaţii

Sânzienele au efecte diuretice, de aceea trebuie consumate cu precauție de persoanele care suferă de probleme renale, hipertensiune arterială sau diabet zaharat.

Nu este o plantă care poate fi administrată pe perioade lungi de timp.

Este contraindicată pe perioada sarcinii și alăptării, precum și copiilor mici.

Surse articol:

1. Ioana Roman, EFFECTS OF ANAKINETIC STRESS AND GALIUM VERUM EXTRACT ON THYROID AND OVARY MORPHOLOGY IN WISTAR RATS, Conference: The 12 th International Symposium PROSPECTS FOR 3rd MILLENNIUM AGRICULTURE, At Cluj-Napoca: https://www.researchgate.net/publication/268443898_EFFECTS_OF_ANAKINETIC_STRESS_AND_GALIUM_VERUM_EXTRACT_ON_THYROID_AND_OVARY_MORPHOLOGY_IN_WISTAR_RATS
2. Australian School of Herbal Medicine, A Herb For Thyroid, Lymphatic & Kidney Complaints: https://www.asohm.com.au/bedstraw-for-kidney-disorders-thyroid-gland-complaints-for-the-lymphatic-system-skin-disorders/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.