Uleiul de rostopască poate ameliora durerile articulare

Dacă suferiți de artrită puteți încerca masajele cu uleiuri din plante medicinale. De pildă, uleiul de rostopască poate ameliora durerile articulare dacă este aplicat zilnic.

Artrita este o boală inflamatoare dureroasă, care afectează – așa cum o arată și numele – articulațiile. Se manifestă prin dureri, inflamații și rigiditate articulară și capacitate redusă de mișcare.

Ulei de rostopasca dureri articulare

Ulei de rostopasca dureri articulare

Artrita – simptome

Simptomele de artrită au caracter temporar. Ele tind să apară și să dispară. De la caz la caz, pot fi ușoare, moderate sau severe.

La unele persoane, artrita poate rămâne la același stadiu ani la rând, în timp ce la alte persoane ea poate progresa și evolua spre forme mai grave.

Artrita severă provoacă dureri articulare cronice. Este afectată capacitatea de a desfășura activități zilnice obișnuite. Persoana în cauză începe să meargă greu și întâmpină dificultăți în urcarea scărilor.

Daunele provocate de artrită la nivel articular pot fi permanente. Un prim semn ar fi că vârfurile de la degete devin noduroase sau colțuroase.

Există și forme de artrită care afectează alte organe importante ale corpului, precum inima, plămânii, ochii sau rinichii.

Citește și – Alifie de urzică pentru dureri articulare, reumatice, sciatică (rețetă)

Ulei de rostopască pentru durerile articulare – rețetă

Uleiul de rostopască este un leac băbesc pentru atenuarea durerilor provocate de artrită.

Rostopasca este folosită în medicina populară pentru diverse afecțiuni ale pielii, precum negi, mâncărimi, erupții, eczeme, scabie, dureri de dinți sau inflamații și dureri.

Ingrediente

  • 2 mâini de rostopască proaspătă
  • 1 litru de ulei de măsline

Preparare

Metoda preparării uleiurilor medicinale este foarte ușoară. Plantele proaspete se aleg de impurități, se spală bine și se lasă să se zvânte, până nu mai au apă deloc.

Se toacă apoi mărunt și se pun într-un borcan de sticlă.

Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă. Plantele trebuie să fie scufundate complet în ulei.

Se închide borcanul ermetic și se pune într-un loc cald, dar umbros.

Rostopasca se va lăsa la macerat în ulei circa 2 săptămâni.

Este important să agitați borcanul de câteva ori pe zi, pentru a ajuta la extragerea principiilor active din plante în ulei.

După trecerea perioadei de macerare, uleiul se strecoară și plantele se aruncă. Se transferă în sticle închise la culoare, pentru a evita oxidarea.

Citește și – Cremă de tătăneasă  – utilă în fracturi, entorse, dureri articulare, reumatice și musculare

Mod de utilizare

Cu uleiul de rostopască obținut se fac frecții ale membrelor dureroase sau ale zonelor afectate de artrită.

Masajul se face o dată pe zi, preferabil seara, înainte de culcare. Tratamentul durează 1 lună de zile. După 2 săptămâni de pauză, aplicațiile se pot repeta, în caz că durerile persistă.

La fel ca în cazul oricărui tratament nou, este recomandat să faceți un test înainte pentru a vedea dacă tolerați planta sau preparatul.

Aplicați, așadar, o cantitate mică de ulei de rostopască pe o porțiune mică de piele (preferabil o zonă mai puțin sensibilă, precum antebrațul).

Așteptați 24 de ore să vedeți dacă apar iritații, mâncărimi, înroșire, umflături. Evitați remediul dacă apar aceste reacții adverse.

Citește și – Unguent din frunze de dafin pentru dureri articulare intense

Surse articol:

1. Oana Hîncu, Remediu natural pentru ameliorarea artritei, Doxologia: https://doxologia.ro/familie/stil-de-viata/remediu-natural-pentru-ameliorarea-artritei
2. Arthritis Foundation, What Is Arthritis? https://www.arthritis.org/health-wellness/about-arthritis/understanding-arthritis/what-is-arthritis
3. Rx List, Greater Celandine: https://www.rxlist.com/greater_celandine/supplements.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.