Băile cu sare reduc toxinele din corp, crampele și durerile musculare
Baia cu sare este o metodă naturală de detoxifiere a corpului. Ajută de asemenea la relaxarea și detensionarea corpului și a minții.
Sarea amară sau sare Espom este cea mai bună pentru băi. Asta deoarece este foarte bogată în magneziu.
Cuprins
În ce afecțiuni ajută băile cu sare amară
Secretul băilor cu sare amară este magneziul. Prin îmbăierea în apă cu sare amară, corpul absoarbe magneziul și sulfatul și de aceea apare efectul de relaxare.
De altfel, mulți folosesc băile cu sare Epsom ca un mijloc de creștere a nivelului de magneziu din organism.
- Crampe la picioare. De multe ori, crampele la picioare sau cârceii pot să apară din cauza scăderii nivelului de magneziu din corp.
- Dureri menstruale. Băile calde (nu fierbinți) cu săruri Epsom pot ajuta la calmarea crampelor provocate de ciclul menstrual. Sarea amară reduce inclusiv contracțiile uterine.
- Dureri după antrenament. Sportivii și cei care se antrenează intens pot afla o alinare a durerilor musculare dacă fac seara o baie cu sare amară.
- Dureri musculare cronice. Un studiu recent a arătat că băile cu sare amară și calciu sunt eficiente în ameliorarea durerilor cronice de mușchi.
- Agitație, surmenaj psihic. Îmbăierea în apă cu sare amară poate ajuta la relaxarea mentală și înlăturarea oboselii psihice. Totodată, va induce un somn mai profund și mai odihnitor.
- Iritații și inflamații ale pielii
- Luxații sau entorse
- Rigiditate articulară
- Arsuri solare
- Stres crescut
Citește și – Amestecați sare amară cu ulei de măsline și veți obține o soluție eficientă împotriva durerilor
Cum se fac băile cu sare amară
Potrivit recomandărilor Mayo Clinic, se pot folosi 1-2 căni de sare amară la 4 litri de apă. Nu folosiți mai mult, deoarece apa va deveni alunecoasă și va produce un efect de uscare a pielii.
Baia trebuie să dureze minim 15 minute. Pentru durerile musculare și corporale, se fac băi cu apă calde, nu fierbinte, pentru a evita înrăutățirea inflamațiilor.
Pentru durerile musculare, sarea amară se poate utiliza și local, prin aplicații de comprese sau prin băi de picioare.
Dacă doriți să creșteți nivelul de magneziu din corp în mod natural, îmbunătățiți-vă dieta. Mâncați mai multe verdețuri și legume cu frunze verzi. Acestea sunt cele mai bune surse de magneziu.
Includeți de asemenea mai des în alimentație leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe.
Precauții și contraindicații
Băile cu sare în general nu sunt recomandate persoanelor care au leziuni pe piele, iritații, infecții sau răni deschise.
Persoanele cu hipertensiune trebuie să evite băile cu sare (orice fel de sare), deoarece acestea pot crește tensiunea arterială.
Băile cu sare amară sunt suficient de blânde și pentru copii. Însă este bine să așteptați până când aceștia împlinesc 6 ani.
Pielea copiilor mai mici de 6 ani are un grad ridicat de permeabilitate. Acest lucru înseamnă că ei pot absorbi o cantitate mai mare de magneziu decât au nevoie.
Copiii nu trebuie lăsați în baie nesupravegheați. În cazul băilor cu sare, înghițirea accidentală a apei poate avea un efect laxativ nedorit.
Citește și – Cum se folosește sarea amară pentru constipație
Srse articol
1. Greene, Epsom Salts Baths: A natural and effective muscle relaxant: https://www.drgreene.com/epsom-salts-bath-natural-effective-muscle-relaxant
2. Corey Whelan, Gerhard Whitworth, The What, Why, and How of Epsom Salt Baths, Healthline: The What, Why, and How of Epsom Salt Baths