Inhalațiile cu muguri de brad dezinfectează căile respiratorii și tenul

Inhalația cu muguri de brad poate fi o metodă plăcută de a ne dezinfecta căile respiratorii și curăța tenul.

Dacă ați avut ocazia să culegeți muguri de brad anul acesta, nu trebuie să ratați acest remediu!

Inhalatie cu muguri de brad

Inhalatie cu muguri de brad

Pădurile de conifere – surse naturale de sănătate

Pădurile de conifere – cunoscute și sub numele de „păduri boreale” au o importanță majoră pentru planetă, pentru viața animalelor și pentru sănătatea omului.

Acestea ocupă circa 15% din toată suprafața pământului. Există peste 600 de specii de conifere. Din păcate, 30% din ele sunt în pericol de dispariție.

Bradul, pinul, molidul, jneapănul, tuia, chiparosul, cedrul și alte conifere filtrează neîncetat aerul atmosferic.

Acești arbori preiau de 3 ori mai mult dioxid de carbon din aer decât alte păduri, precum pădurile temperate sau tropicale, și îl transformă în oxigen, pentru ca noi să respirăm aer curat.

Pădurile de conifere oferă cel mai mare habitat pentru diverse specii de animale și plante. Sunt totodată o sursă naturală de produse farmaceutice.

Cercetătorii au descoperi în conifere compuși care pot combate cancerul, pe care i-au sintetizat și i-au transformat în medicamente.

Citește și – Aerul de munte: beneficiile curei cu oxigen montan

Aerul emanat de brazi

O simplă plimbare prin pădurile de conifere poate aduce numeroase beneficii sănătății. „Baia de pădure” îmbunătățește starea de spirit, reduce nivelul de stres și anxietatea.

Mărește nivelul de energie și de optimism, creativitatea și performanța mentală. Un studiu a arătat că o plimbare de 20 de minute prin pădure poate reduce nivelul de cortizol cu 13%.

Specialiștii spun că la altitudinile mari, unde există păduri de brad, concentrația de ioni negativi este foarte ridicată. Iar cascadele și apele care brăzdează pădurea emană oxigen pur.

Aerul de munte trebuie inhalat profund, până în plămâni. Acesta este benefic atât pentru sistemul respirator, cât și pentru piele și circulație.

Bradul este bogat în uleiuri volatile cu proprietăți dezinfectante pentru căile respiratorii, antiseptice și antimicrobiene.

Dacă nu aveți posibilitatea să faceți băi cu aer de munte, puteți folosi mugurii de brad sub formă de inhalație, acasă. Veți obține beneficii similare.

Citește și – Bradul – leac pentru suferințele pulmonare, digestive și renale

Când se culeg mugurii de brad

Mugurii de brad se recoltează începând cu mijlocul lunii mai și până în luna iunie. Se culeg doar vârfurile care au culoarea verde deschis. Acestea trebuie să aibă o lungime de circa 5 cm.

Cum se face inhalația cu muguri de brad

Ingrediente

  • 1 mână de muguri de brad tineri
  • 500 ml de apă

Preparare

Mugurii de brad se aleg de impurități și se spală ușor sub un jet de apă rece.

Se pun într-un bol larg și se toarnă peste ei apa clocotită. Se acoperă capul cu un prosop mare și se stă deasupra vasului pentru a inhala aburii aromatici fierbinți.

Baia de aburi trebuie să dureze minim 10 minute, sau până când ceaiul se răcește.

Este indicat ca după baie să se pună o căciulă pe cap și să se stea în casă. Faceți acest tratament seara, înainte de culcare, pentru a fi sigur că nu vă expuneți la frig sau curent.

Citește și – Ceaiul de muguri de brad – leac mănăstiresc pentru afecțiunile respiratorii

Efecte benefice

Inhalația cu muguri de brad are numeroase efecte benefice:

  • dezinfectează căile respiratorii superioare
  • curăță tractul respirator
  • desfundă nasul
  • previne răceala sau agravarea unei răceli deja instalate
  • stimulează circulația sangvină la nivelul feței
  • tonifică pielea tenului
  • înlătură aspectul de ten palid

Citește și – Sirop natural din muguri de brad și lămâie – preparare la rece, cu miere, pentru afecțiunile respiratorii

Surse articol:

1. Nutri Planet, 5 Reasons to Eat Spurce Tips: https://www.nutriplanet.org/2014/05/5-reasons-to-eat-spruce-tips-8-ways-to-use-them/
2. Kiri Rowan, Why You Should Visit a Coniferous Forest, Monq.com. https://monq.com/eo/forest-bathing/visit-coniferous-forest/
3. Jungle Jenny, Coniferous Forest: http://www.junglejenny.org/coniferous-forests/
4. Formula As, Mugurii de brad si de pin: http://arhiva.formula-as.ro/2004/620/forma-maxima-19/mugurii-de-brad-si-de-pin-5102

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.