Coji de nucă macerate în vin – rețetă și utilizări

Cojile de nucă macerate în vin sunt un preparat natural cu efecte terapeutice diverse. Află cum să îl faci în casă și la ce ajută.

Cojile de nucă sunt folosite cel mai des pentru prepararea unui ceai cu coji de ceapă pentru răceală. Este unul din cele mai bune leacuri băbești pentru răgușeală și tuse.

Macerat de coji de nuca in vin

Macerat de coji de nuca in vin

În medicina populară sunt menționate și alte remedii pe bază de coji de nucă, folosite pentru curățarea vaselor de sânge, chisturi, tromboze sau tumori.

Citește și – Miere, nucă și coji de ouă – elixir pentru oase puternice

Coji de nucă macerate în vin – rețetă

Ingrediente

  • 20 de coji de nucă
  • 250 ml de vin alb

Preparare

Pentru a prepara acest vin se recomandă folosirea membranelor din interior, cele în formă de cruce din mijlocul nucilor.

Nu folosiți coaja verde a nucilor. Academicianul Ovidiu Bojor spune că cercetătorii au descoperit că aceasta conține compuși cu potențial cancerigen.

Cojile de nuci se spală bine și se pun într-o cratiță pe foc împreună cu vinul. Se face un decoct, adică preparatul se fierbe la foc redus până când scade la jumătate.

Stingeți focul, puneți capacul și lăsați cojile la infuzat în vinul fierbinte până când lichidul se răcește.

Strecurați, îndepărtați cojile și transferați vinul obținut în sticle brune (închise la culoare).

Mod de administrare

Întrucât este un vin medicinal, se va administra în doze mici. În urma decoctului rezultă circa 120 ml de vin, care se va consuma pe parcursul unei zile. Se bea cu înghițituri mici, nu tot dintr-o dată.

Citește și – Leacuri din coji de nuci

Indicații terapeutice

Maceratul de coji de nucă în vin poate fi folosit în următoarele probleme de sănătate:

  • anemie
  • stare de slăbiciune
  • diaree
  • organism intoxicat
  • hemoragii uterine
  • infecții
  • viermi intestinali

Frunzele și cojile de nucă sunt folosite din vechime în sistemele de medicină tradițională iraniană. Au efecte hipoglicemiante, dovedindu-se benefice la animalele cu diabet.

Totodată, au fost utilizate pentru tratamentul hemoroizilor și a insuficienței venoase. Au efecte anti-diareice, antihelmintice, depurative și astringente.

Cojile nucilor sunt de asemenea antioxidante, antifungice și astringente.

Citește și – Ceai de nucă și ceapă și pentru tuse

Surse articol:

1. Oana Hîncu, Ce puteti trata cu vin din coji de nuca, Doxologia: https://doxologia.ro/familie/stil-de-viata/ce-puteti-trata-cu-vin-din-coji-de-nuca
2. Somaye Javidanpour, Seyed Reza Fatemi Tabtabaei, Amir Siahpoosh, Hasan Morovati and Ali Shahriari, Comparison of the effects of fresh leaf and peel extracts of walnut (Juglans regia L.) on blood glucose and β-cells of streptozotocin-induced diabetic rats, Vet Res Forum. 2012 Autumn; 3(4): 251–255: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4313044/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.