Țuică fiartă cu piper – leac băbesc pentru răceală și gripă

Țuica fiartă cu piper este unul din cele mai vechi leacuri pentru răceală și gripă. De eficiența lui nu se îndoiește nimeni, chiar și astăzi când avem la dispoziție rafturi întregi de medicamente.

Mai mult decât o băutură reconfortantă și încălzitoare pe timp de iarnă, țuica fiartă este totodată un remediu „tradițional” pentru sezonul rece.

Tuica fiarta cu piper pentru raceala

Tuica fiarta cu piper pentru raceala

Efectul ei terapeutic crește și mai mult atunci când este asezonată cu diverse mirodenii. Cea mai populară rețetă de țuică fiartă împotriva răcelii este țuica fiartă cu piper.

Însă se pot folosi și alte condimente, precum cuișoare, scorțișoară, nucșoară, anason, chimen. Se adaugă de obicei și un îndulcitor, precum miere sau zahăr brun. Pentru o aromă și mai intensă se pot folosi și coji de citrice.

Citește și – Țuica de prune – beneficii pentru inimă, ficat și sânge

Dacă aveți țuică sau rachiu natural în casă, nu ezitați să încercați acest remediu data viitoare când simțiți că vă prinde răceala.

Nu trebuie să exagerați totuși. Se bea în doze terapeutice, adică în păhărele de 50 ml. Nu folosiți acest leac dacă aveți contraindicații la alcool din cauza unor boli de care suferiți sau medicamente pe care le luați.

Țuică fiartă cu piper pentru răceală și gripă – rețetă

Ingrediente

  • 150 ml de țuică de casă
  • ½ linguriță de boabe de piper
  • 1 linguriță de miere

Preparare

Puneți țuica într-un ibric, pe foc. Adăugați boabele de piper și lăsați să dea în clocot. Stingeți focul, puneți capacul și lăsați piperul la infuzat până când lichidul se răcorește puțin.

Adăugați mierea, amestecați și consumați țuica fierbinte. Se pot bea 2-3 păhărele de țuică fiartă pe zi în timpul unei răceli.

Citește și – Răceală, gripă, tuse – leacuri din bătrâni, eficiente și astăzi

Mai există o rețetă de țuică fiartă cu zahăr. Zahărul se pune prima dată în ibric și se lasă puțin la caramelizat, după care se toarnă țuica și condimentele.

Licoarea va avea astfel o aromă deosebită. Țuica are efecte tonice deosebite, dacă este consumată cu moderație, în scop terapeutic.

La fel de bun împotriva răcelii este și vinul fiert cu scorțișoară sau alte mirodenii.

Citește și – Leacuri băbești cu usturoi pentru gripă și răceală

Atenționări!

Dacă decideți să vă tratați cu leacuri „băbești”, evitați să faceți asocieri nepotrivite. Este important, de pildă, să nu se amestece alcoolul cu medicamentele.

Persoanele care suferă de ulcere, gastrită sau afecțiuni ale ficatului (ex. hepatite) nu trebuie să bea țuică fiartă când sunt răciți sau alte băuturi alcoolice.

Citește și – Cum putem trata o răceală cu leacuri de casă – dr. Eugen Giurgiu

Sursă articol: Preparate de Vis, Țuică Fiartă: https://www.preparatedevis.ro/2016/11/tuica-fiarta.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.