Pasta de miere cu cafea – mai eficientă în tusea post-infecțioasă decât medicamentele

Articol documentat

Pasta de miere cu cafea ajută la calmarea tusei. Nu o spunem noi, ci rezultatele unui studiu clinic realizat în anul 2013.

Cercetătorii iranieni au descoperit că o combinație între miere de albine și cafea ajută la calmarea tusei persistente.

Cafea cu miere pentru tuse

Cafea cu miere pentru tuse: Freepik.com

Studiu pe tusea post-infecțioasă 

Un grup de oameni de știință de la Departamentul de Otolaringologie – Universitatea de Științe Medicale din Tehran au comparat o pastă de miere și cafea cu un medicament antitusiv popular.

Este vorba despre Prednisolon, un corticosteroid cu efecte antiinflamatoare și antialergice.

La studiu au participat 97 de persoane adulte cu tuse post-infecțioasă, internate la spitalul Universitar Bagiyatallah din Iran.

Tusea post-infecțioasă persistentă este o tuse care persistă după încheierea unui episod de răceală sau gripă. Sau care rămâne după o infecție a tractului respirator superior.  

Citește și – Tusea care persistă după o răceală – ghid complet

Subiecții tușeau de mai bine de 3 săptămâni. Au fost excluși pacienții care tușeau din alte motive, precum boli sistemice.

Substanțele folosite în studiu

Participanții au fost împărțiți în 3 grupuri:

  • Grupul 1 a primit o pastă asemănătoare gemului, făcută din miere de albine și cafea;
  • Grupul 2 a primit Prendisolon;
  • Grupul 3 a primit Guaifenesină (un expectorant folosit pentru eliminarea mucusului din nas și gât).

Participanții au fost rugați să dizolve o anumită cantitate de produs în apă caldă și să bea soluția respectivă o dată la 8 ore. Tratamentul a durat 7 zile.

Cercetătorii au măsurat severitatea/frecvența tusei înainte de experiment și la 1 săptămână după încheierea tratamentului.

Cafeaua cu miere – mai eficientă antitusivele de sinteză 

Rezultatele au arătat o diferență notabilă între cele 3 tratamente. Mai exact, amestecul de miere și cafea a fost cel mai eficient tratament pentru tusea post-infecțioasă.  

Autorii au concluzionat că pasta de miere cu cafea ar putea fi folosită ca tratament alternativ pentru tusea care persistă după o infecție respiratorie.

Citește și – Ciocolata neagră, mai bună decât medicamentele pentru tuse?

Tusea post-infecțioasă nu este periculoasă, însă tratamentul poate fi costisitor. Iar medicamentele antitusive din farmacii nu sunt foarte eficiente.

Mierea și cafeaua sunt în schimb substanțe naturale, bine agreate și mai ușor accesibile decât medicamentele pentru tuse. În plus, s-au dovedit eficiente împotriva tusei, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp.

Prednisonul este un hormon însoțit de numeroase efecte secundare. Unele din ele sunt severe.  

Citește și – Sirop de ceapă și usturoi pentru tuse și viroze respiratorii

Sursă articol: Sayer Ji, Founder, Honey Plus Coffee Beats Steroid For Treating Cough, GreenMedInfo: https://www.greenmedinfo.com/blog/honey-plus-coffee-beats-steroid-treating-cough-1

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.