Seleniul crește imunitatea la Coronavirus și poate preveni COVID-19 – mărturia unui medic american

Articol documentat

Seleniul crește imunitatea la Coronavirus și poate preveni boala COVID-19. Este mărturia unui medic american, votat 20 de ani la rând ca unul cei mai buni doctori din Statele Unite ale Americii.

Dr. Rashid Buttar are specializare dublă în biologie și teologie. Este instruit în chirurgie generală și medicină de urgență. 

Seleniul creste imunitatea la coronavirus

Seleniul creste imunitatea la coronavirus: Starline – www.freepik.com

Are de asemenea specializare în toxicologia metalică clinică și medicina preventivă. În prezent este director medical în Centrele pentru Medicina Avansată din Carolina de Nord. Aceste clinici se ocupă de pacienții cu disfuncții imune și probleme cauzate de toxicitatea asociate cu cancerul, autismul și bolile de inimă.

Iată ce spune despre metodele de prevenire a infecției cu COVID-19:

„Poți face terapie autoimunitară cu ozon, poți folosi vitamina C – deja în China fac asta. Poți doar să iei seleniu. Seleniul este o pastilă care controlează nașterea oricărui virus incapsulat.

Dacă ești într-adevăr preocupat de asta, mărește doza de seleniu pentru următoarele zece zile. Este atât de simplu! Îl poți obține de la orice magazin cu produse naturiste”.

Mărturia acestui medic nu este deloc surprinzătoare. Infecțiile virale și bacteriene sunt deseori asociate cu deficite de macro și micronutrienți, inclusiv seleniu.

Cercetările au arătat că seleniul protejează pacienții cu afecțiuni virale, în special cu gripă sau HIV. Alterează funcția celulelor imunității înnăscute și adaptative.

Legătura dintre seleniu, imunitate și afecțiunile virale

Seleniul afectează modul de funcționare al tuturor componentelor sistemului imunitar. Influențează pozitiv și capacitatea corpului de a răspunde la infecții și cancer.

Se găsește în special în țesuturile imune, precum splina, ganglionii limfatici, ficat și în glanda tiroidă. Este un antioxidant puternic, care apără celulele de radicalii liberi. Dacă nu avem suficient seleniu în corp, suntem mai predispuși la daune ADN.

Citește și – Seleniul influențează sistemul imunitar, tiroida, inflamațiile interne

Deficitul de seleniu crește incidența, severitatea și progresia infecțiilor virale, precum gripa, HIV, răceala comună sau alte infecții provocate de enterovirusuri.

Studiile pe șoareci au arătat că la animalele cu deficit de seleniu, virusul gripal provoacă patologii pulmonare mai severe, comparativ cu animalele care au un nivel mai mare de seleniu în corp.

Seleniul combate dezvoltarea virulenței și inhibă evoluția virusului HIV spre SIDA. Studiile au arătat că la pacienții infectați cu HIV, seleniul suprimă progresia încărcăturii virale, reduce stresul oxidativ și ajută la înmulțirea celulelor T.

Studiile au concluzionat că, la populațiile cu risc de deficit din Europa, Africa și Asia de Est, suplimentarea cu seleniu poate fi o terapie adjuvantă ieftină împotriva infecțiilor virale.

Citește – Drojdia de bere – una din cele mai bune surse naturale de seleniu

Lipsa de seleniu din corp face virusurile mai distructive

Studiile au arătat că seleniul este foarte important în timpul unei afecțiuni virale, nu doar din perspectiva sistemului imunitar, ci și a patogenului viral.

Când un virus intră într-un organism care nu are suficient seleniu, el poate suferi mutații, devenind mai periculos decât este.

Acest lucru arată că și virusurile au nevoie de seleniu pentru a se proteja de radicalii liberi. În lipsa unei cantități adecvate de seleniu el devine mai virulent.

Oamenii de știință susțin că seleniul împiedică transformarea virusurilor dintr-o formă benignă și într-o formă foarte distructivă.

Mai exact, virusurile sunt mai susceptibile să atingă un nivel patogenic complet (provocator de boli) la persoanele cu lipsă de seleniu.

Seleniul previne mutațiile genetice

Seleniul acționează ca un antioxidant și alterează structura virusului, prevenind mutațiile și apariția sau agravarea afecțiunii virale.

Un studiu din 1998 a arătat că la pacienții cu infecții virale critice, nivelurile de seleniu scad rapid. Aproape 50% din concentrația de seleniu din corp se poate pierde în acest caz.

Iar un nivel scăzut de seleniu în corp poate duce la mutații. Seleniul însuși poate preveni aceste mutații. Enzimele antioxidante pe care le conține protejează materialul genetic de mutații.

Virusurile sunt capabile de mutații rapide la pacienții cu un deficit de seleniu. Aceștia dezvoltă simptome mai severe și infecții de durată mai mare.

Toate cercetările au arătat că persoanele cu lipsă de seleniu suferă infecții virale mai grave decât cei care au niveluri adecvate de acest mineral.

Există și alți nutrienți care pot modula susceptibilitatea la patogeni și apărare imunitară la microbi, precum cupru, zinc, fier, vitaminele A, C și E.

Atenționări

Dacă vreți să luați seleniu, consultați medicul de familie pentru a stabili doza adecvată. În cantități prea mari, seleniul poate deveni toxic.

Citește și – Top 11 alimente bogate în seleniu – un mineral esențial pentru imunitate, tiroidă, inflamații

Surse articol:

1. Selenium in Adjuvant Therapy of Viral and Bacterial Infections, Holger Steinbrenner, Saleh Al-Quraishy, Mohamed A Dkhil, Frank Wunderlich, and Helmut Sies, Advances in Nutrition. 2015 Jan; 6(1): 73–82. Published online 2015 Jan 7: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4288282/
2. Beck MA., Selenium and host defence towards viruses, Proceedings of the Nutrition Society Journal. 1999 Aug;58(3):707-11: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10604206
3. Pharma Nord, Selenium Fights Viral Infections: https://www.pharmanord.com/news/selenium-fights-viral-infections
4. Juan Girones Fraile, Get enough selenium to prevent a viral catastrophe, Medium.com: https://medium.com/@Nutrisphere/get-enough-selenium-to-prevent-a-viral-catastrophe-be4c03a36d6d
5. Harsharn Gill, Glen Walker, Selenium, immune function and resistance to viral infections, Nutrition & Dietetics: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1747-0080.2008.00260.x

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.