Ceai pentru respirație ușoară

Articol documentat

În acest articol îți recomandăm un ceai pentru respirație ușoară de la Steaua Divină. În plină pandemie de Coronavirus, foarte mulți oameni sunt interesați de remedii pentru aparatul respirator.

Trebuie să știm că infecția cu COVID-19 nu se tratează la fel ca o răceală sau o gripă. De altfel, oamenii de știință nu au găsit încă un tratament eficient.

Ceai pentru respiratie

Ceai pentru respiratie

Cu toate acestea, noul Coronavirus provoacă simptome asemănătoare altor afecțiuni virale, precum tuse, dureri în gât, dificultăți respiratorii sau febră. Iar remediile naturiste folosite la răceală și gripă ar putea ajuta și la ameliorarea acestor simptome.

Cei de la Steaua Divină au scos pe piață câteva ceaiuri și siropuri naturale pentru tuse și afecțiunile respiratorii.

Ceai pentru respirație ușoară – Astmofit

Un astfel de ceai se numește „Astmofit” și conține un amestec de 5 plante care susțin funcția aparatului respirator. Iată formula de plante:

 • cimbrișor de câmp
 • cimbru de grădină
 • trei frați pătați
 • mușețel
 • pin

Ceaiul ușurează respirația datorită proprietăților sale brohodilatatoare. Are și efecte antitusive și ușor sedative. Calmează  reflexul de a tuși și este totodată expectorant. Ajută la subțierea și eliminarea secrețiilor bronșice.

Astmofit are de asemenea acțiune antiseptică asupra căilor respiratorii. Ele se datorează în mare parte conținutului de cimbru.

Citește și: Ceaiuri pentru ușurarea respirației

În ce boli este indicat

Ceaiul Astmofit poate fi folosit ca adjuvant în următoarele afecțiuni și simptome:

 • diferite tipuri de tuse (mai ales tuse cu spasme)
 • faringită
 • traheobronșită
 • rinosinuzită alergică
 • astm bronșic
 • gripă

Cimbrul dezinfectează și tratează sistemul respirator 

Majoritatea beneficiilor acestui ceai se datorează conținutului de cimbru. Această plantă este utilizată din vechime în medicina tradițională pentru bolile plămânilor.

Studiile au arătat că cimbrul reduce secrețiile pulmonare și relaxează mușchii bronhici.

Totodată, are efecte dezinfectante, antimicrobiene și antiseptice și combate infecțiile. Ele se datorează conținutului de uleiuri volatile, precum timol, carvacrol și gama-terpinen.

Cimbrul conține de asemenea flavonoide, luteolină, taninuri, saponine, acid rozmarinic și acid cafeic. Antioxidanții protejează celulele de daunele radicalilor liberi.

Saponinele stimulează expectorația și eliminarea secrețiilor pulmonare. Datorită faptului că relaxează musculatura căilor aeriene și înlătură excesul de mucus, cimbrul îmbunătățește respirația.

Cimbrul ajută la deschiderea căilor respiratorii și elimină respirația șuierătoare.

Toate aceste proprietăți fac cimbrul util în tuse, răceli, congestie, infecții respiratorii sau pulmonare, bronșite ori astm.

Cimbrul este un agent antiinfecțios puternic. Acționează ca un antibiotic natural împotriva bacteriilor și fungilor. Poate fi folosit și în infecțiile gingiilor, ale gâtului și laringelui.

Ajută inclusiv la întărirea răspunsului imunitar la patogeni.

Mod de administrare

 • Prin macerare la rece. Se pun 3-4 linguri de amestec de plante la macerat într-un litru de apă rece. Se lasă de seara până dimineața (6-8 ore), apoi se strecoară. Se administrează câte 3-4 căni, pe tot parcursul zilei. Cel mai bine este ca ceaiul să se bea cu 20-30 de minute înainte de masă.
 • Prin infuzie. Se pun 3-4 linguri de plante la infuzat într-un ibric cu 1 litru de apă clocotită. După 15 minute se strecoară. Se consumă câte 3 căni de infuze pe zi.
 • Pulbere. Plantele se macină fin prin râșnița electrică de cafea. Se ia 1 linguriță de pulbere și se ține sub limbă 15 minute, după care se înghite cu un pahar de apă. O astfel de doză se administrează de 3-4 ori pe zi.

Ceaiul Astmofit se poate administra și copiilor mai mari de 14 ani.

Persoanele care se știu cu alergie la oricare din plantele acestui ceai (mai cu seamă la mușețel) trebuie să evite acest produs.

Citește și: Tusea care persistă după o răceală – ghid complet

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘14211, 14208, 14201′ button=’Cumpără aici’]

Surse articol:

  1. Field Remedies, Thyme: A lung herb: http://www.fieldremedies.com/herbal-medicine-2/thyme-a-lung-herb
  2. Herbal Reality, Thyme: https://www.herbalreality.com/herbs/thyme/
  3. Probio, Astmofit ceai: https://probio.ro/produs/astmofit-ceai-50-g-respiratie-usoara

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.