Stări de neliniște și agitație – cauze și remedii

Te confrunți deseori cu stări de neliniște și agitație? Vrei să știi care ar putea fi cauza și ce remedii naturiste poți folosi pentru a te calma? Citește articolul nostru!

Sub umbrela termenului „agitație” se pot adăposti o mulțime de stări: freamăt sau zbucium interior, trepidație, tulburare, iritare, enervare sau excitare nervoasă. Agitația poate fi provocată de un anumit stimul sau poate să apară fără nici o cauză precisă.

Neliniste agitatie remedii naturiste

Neliniste agitatie remedii naturiste

Neliniște și agitație – cauze posibile

Cu toții avem astfel de momente, în care ne simțim anxioși, fie din cauza stresului, fie din cauza grabei, a termenelor limită, a traficului, a problemelor pe care le avem de rezolvat.

Iată câteva cauze obișnuite ale agitației:

stresul de la locul de muncă

stresul de la școală

o boală gravă

oboseala

necaz

Atunci când agitația nu este un răspuns normal la stres sau la un eveniment negativ, ea poate indica o problemă medicală sau o tulburare mentală. Dacă ai observat că te agiți din orice, sau fără motiv, mergi la un control. Este important să afli cauza și să începi un tratament.

Iată câteva afecțiuni care au ca simptom agitația:

anxietatea

depresia

tulburarea bipolară

hipotiroidismul

dependența de alcool sau sevrajul

autismul

tulburări neurologice

tumori cerebrale (în cazuri rare)

Unele persoane suferă de sindromul picioarelor neliniștite și din această cauză nu pot dormi noaptea.

Neliniștea sufletească se poate datora unei îngrijorări excesive, unui dezechilibru interior, unui șoc sau a unui eveniment traumatizant. Ea se poate instala pe fondul unei supărări, unei întristări profunde (precum pierderea unei persoane dragi).

Dacă medicul suspectează că agitația ta se datorează unei probleme fizice, poate solicita câteva teste:

analize la sânge, pentru a vedea dacă există dereglări hormonale

probă de urină

probă de lichid spinal

computer tomograf sau RMN

Remedii pentru neliniște și agitație

Stările de neliniște, agitație sau anxietate pot fi ameliorate prin controlul stresului. O altă metodă de îmbunătățire a stării de spirit este renunțarea la zahăr.

Citește și: Ceaiul de busuioc este bun în stări de neliniște, agitație, depresie, nevroză

Există de asemenea o plantă folositoare în neliniște și anxietate la femei. Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă coada-șoricelului. În cartea sa „Boli specifice femeilor”, autoarea prescrie ceaiul de coada-șoricelului intern și extern femeilor care suferă de următoarele simptome:

tensiune interioară puternică

stare de nesiguranță

teamă fizică

senzație de pericol iminent

Ceai de coada-șoricelului

Această plantă exercită un efect calmant și poate ajuta la reducerea stărilor de neliniște interioară și angoasă. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită.

Doza recomandată este de 2-3 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi. Ceaiul se soarbe, cu înghițituri mici. Cel mai bun efect îl au plantele proaspete.

Citește și: Băile cu cimbru înlătură starea de nervozitate și agitație la femei

Băi de șezut cu coada-șoricelului

Dacă sunt efectuate concomitent cu tratamentul intern cu ceai de coada-șoricelului, băile de șezut sporesc efectul calmant. Pune 100 de grame de plantă (planta întreaga) la macerat în apă rece. Lasă la macerat 12 ore, apoi încălzește amestecul și strecoară-l. Adaugă-l în apa de baie.

Nivelul apei din cadă trebuie să acopere rinichii. Se stau 20 de minute în apă. După baie, corpul se îmbracă într-un halat gros, fără să se șteargă cu prosopul. Se stă în pat și se transpiră abundent.

Dacă ți-a plăcut acest articol și ai găsit informațiile noastre folositoare, împărtășește-le și prietenilor tăi!

Bibliografie:

1. April Kahn, Timothy J. Legg, What’s Causing My Agitation? Healthline: https://www.healthline.com/health/agitation
2. Maria Treben, Neliniște/Anxietate, Boli specifice femeilor, Editura Gemma Print, Bucureștip. 33

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.