Sânii umflați – cauze și remedii naturiste

Ai probleme cu sânii? Se umflă și te dor? Citește mai jos care ar putea fi cauzele și descoperă un remediu natural pentru sânii umflați și dureroși pe care îl poți folosi în confortul casei tale.

Sânii conțin, pe lângă țesuturi conjunctive, glande și canale de lapte, țesut adipos. Sau țesut gras. Acesta poate suferi modificări la nivelul cantității de lichid. Astfel, uneori sânii se pot umfla, sau pot deveni dureroși.

Sanii umflati cauze si remedii

Sanii umflati cauze si remedii: Brgfx – www.freepik.com

Sânii umflați devin mai mari, iar venele mai vizibile. Sunt mai grei și mai sensibili. Disconfortul poate radia până sub braț.

Unele femei pot observa că sânii emană căldură sau sunt fierbinți la atingere. În alte cazuri, pe lângă inflamație se pot simți mase tari în țesutul mamar. Acestea pot fi, în cazuri rare, simptome de cancer la sân.

Sânii umflați – cauze

Există numeroase cauze posibile ale umflării sânilor:

Sânii umflați la menstruație. Probabil că cea mai frecventă cauză a umflării sânilor este menstruația. Sau mai bine-zis sindromul premenstrual.

Sânii se umflă înainte de menstruație deoarece nivelul de estrogen crește și apar modificări hormonale în corp. Sânii se pot mări și din cauza retenției de apă specifice acestei perioade. Problema trece după încetarea ciclului menstrual.

Dieta. Consumul excesiv de sare și cafeină poate duce la umflarea sânilor. Pentru prevenirea umflării sânilor, consumă mai multe fructe și legume. Limitează aportul de produse procesate și bogate în grăsimi saturate, cafea și sucuri carbogazoase.

Medicamente. Anticoncepționalele pe bază de estrogen pot avea ca efect umflarea sânilor.

Citește și: Durerea de sâni – ce poate fi (cauze, simptome, tratament)

Mastita. Aici este vorba despre o inflamație a canalelor de lapte, care apare la femeile care alăptează. Cauza o reprezintă igiena necorespunzătoare a sânilor înainte și după hrănirea bebelușului.

Dacă nu este tratată la timp, mastita poate duce la infectarea sânului. Simptomele unei infecții la sân sunt: inflamația, febra, durerile de sân, formarea unui abces.

Boala fibrochistică mamară. Este caracterizată prin apariția de formațiuni (umflături) noncanceroase în sân. Boala fibrochistică mamară se mai numește și „mastoza fibrochistică”.

Cancer la sân. Sânii umflați pot fi un simptom de cancer atunci când se observă și alte simptome, precum formațiuni tari și dureroase, sau țesut mamar adâncit, cu aspect de coajă de portocală. Cel mai cunoscut tip de cancer mamar care duce la umflarea sânilor este cancerul mamar inflamator.

Sânii se pot umfla și din cauza sarcinii, precum și după naștere.

Sânii umflați – tratament naturist

Terapeuta austriacă Maria Treben are un tratament simplu pentru sânii umflați: uleiul de sunătoare.

Într-una din scrisorile primite de la cititori, o femeie din Austria mărturisea că s-a uns cu ulei de sunătoare pe sânul afectat și a reușit să scape de dureri și umflături.

Medicii îi spuseseră că problema ei se datorează unor tulburări hormonale și i-au recomandat operația.

Citește și: Uleiul de sunătoare – atât de valoros încât nu trebuie să lipsească din nici o casă (rețetă + utilizări)

În cazul mastitei, un remediu bun este traista-ciobanului. Planta se încălzește la bain-marie (la aburi), apoi se pune pe o pânză și se aplică pe sânii umflați. Se acoperă cu un prosop.

Când trebuie să mergi la medic

Dacă inflamația sânilor este însoțită de unul sau mai multe din simptomele de mai jos, este indicat să mergi la un control medical:

mamelon crăpat

modificarea culorii mamelonului sau a pielii de pe sân

încrețirea sau adâncirea pielii de pe sân

umflarea excesivă a sânilor care nu permite laptelui să curgă

o umflătură tare în țesutul mamar care persistă și nu dispare după menstruație

o leziune pe sân care nu se vindecă

secreții anormale din mamelon

Citește și: Autoexaminarea sânilor acasă în 5 pași (la ce să fii atentă)

Dacă ți-a plăcut acest articol și ai găsit informațiile noastre folositoare, împărtășește-le și prietenilor tăi!

Bibliografie:

1. Rachel Nall, Debra Rose Wilson, What You Need to Know About Breast Swelling, Healthline: https://www.healthline.com/health/breast-swelling#causes
2. Maria Treben, Sâni umflați, Boli specifice femeilor, Editura Gemma Print, București, p. 66, p. 38

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.