Ceai de brusture pentru diabet

În acest articol îți recomandăm o cană cu ceai de brusture pentru diabet! Dacă te numeri printre cei peste 800.000 de suferinzi de diabet din România, cu siguranță vei aprecia informațiile găsite pe această pagină.

Potrivit unei analize de situație publicată în anul 2018, există 425.000.000 de bolnavi de diabet în întreaga lume. Se estimează că numărul acestora va ajunge la 629.000.000 până în anul 2045.

Ceai de brusture pentru diabet

Brusturele – utilizări tradiționale

Brusturele apare menționat în medicina tradițională ca un agent excelent de purificare a sângelui și înlăturare a toxinelor din corp.

Totodată, este folosit de secole ca diuretic și remediu pentru afecțiuni ale pielii, precum acnee, psoriazis și eczeme.

Citește și: Brusturele – o plantă miraculoasă pentru SĂNĂTATE

Îl găsim de asemenea în tratamentul unor boli cronice, ca de exemplu diabetul, cancerul sau SIDA. Vracii chinezi îl recomandă în răceală și dureri în gât.

De altfel, japonezii consumă rădăcina de brusture în salate, ca legumă.

Brusture pentru diabet?

Această asociere nu este una pur empirică sau de natură anecdotică. Sunt studii care au confirmat efectele sale benefice în diabet.

Rădăcina de brusture conține inulină, o fibră solubilă care poate ameliora diabetul zaharat de tip 2. Acționează de asemenea ca un prebiotic.

Un studiu pe șobolani diabetici, publicat în anul 2018 în jurnalul „Peer-Reviewed and Open Access”, a arătat că inulina reduce nivelurile de glucoză a jeun și îmbunătățește intoleranța la glucoză, precum și lipidele din sânge.

În 2014, un alt studiu arătase că rădăcina de brusture ar putea preveni creșterea glicemiei până la niveluri periculoase.

În 2012, cercetătorii japonezi au demonstrat că extractul etanolic de rădăcină de brusture, administrat oral, reduce semnificativ glucoza din sânge și scade insulina la șobolanii cu diabet indus de streptozotocină.

Totodată, animalele tratate cu brusture au avut niveluri mai mici de colesterol total, colesterol LDL, trigliceride, ureea serică și creatinina.

Acest rezultate nu fac decât să confirme activitatea antidiabetică a brusturelui. Extractul de brusture nu a scăzut glicemia la animalele cu glicemie normală.

Cum se folosește brusturele 

Brusturele poate fi administrat sub formă de ceai sau tinctură, obținute din rădăcina uscată și măcinată.

Citește și: Ceaiul de brusture – inamicul toxinelor tumorilor și a diabetului

Nu există încă o doză zilnică stabilită pentru ceaiul de brusture pentru diabet. Însă un pahar pe zi ar trebui să fie suficient. Dacă doriți o recomandare mai precisă în acest sens, cereți sfatul unui fitoterapeut sau expert în plante.

Cumpără de aici capsule și ceaiuri pentru diabet:
[wcepe_products ids= ‘7046, 13362, 9178, 4680′ button=’Cumpără aici’]

Brusture – contraindicații

Rădăcina de brusture nu este indicată în sarcină și alăptare. Unele persoane pot avea reacții adverse la utilizarea acestei plante, în special cei alergici la crizanteme, margarete sau alte flori și plante din această familie.

Cine trebuie să evite produsele pe bază de brusture:

– femeile care vor să rămână însărcinate
– copiii mai mici de 18 ani
– persoanele cu alergii la plante
– persoanele care iau medicamente pentru diabet, medicamente pentru subțierea sângelui sau diuretice
– persoanele care suferă de boli cronice

Nu folosiți brusture sălbatic sau cules din zone necunoscute, deoarece poate fi contaminat sau confundat cu alte plante periculoase.

Nu beți ceai de brusture dacă sunteți deshidratat, deoarece efectul său diuretic va înrăutăți situația.

Bibliografie:

1. CNEPSS, Date statistice diabetul zaharat: http://insp.gov.ro/sites/cnepss/date-statistice-diabetul-zaharat/
2. Qian Zhang, Hongyue Yu, Xinhua Xiao, Ling Hu, Fengjiao Xin, and Xiaobing Yu, Inulin-type fructan improves diabetic phenotype and gut microbiota profiles in rats, PeerJ. 2018; 6: e4446. Published online 2018 Mar 1. doi: 10.7717/peerj.4446. PMCID: PMC5835350. PMID: 29507837: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5835350/
3. Jianfeng Cao, Chaopin Li, Pengying Zhang, Xu Cao, Antidiabetic effect of burdock (Arctium lappa L.) root ethanolic extract on streptozotocin-induced diabetic rats, Research Gate: https://www.researchgate.net/publication/260350615_Antidiabetic_effect_of_burdock_Arctium_lappa_L_root_ethanolic_extract_on_streptozotocin-induced_diabetic_rats
4. Penn State Hershey, Milton S. Hershley Medical Center, Burdock: http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productid=107&pid=33&gid=000227
5. Zawn Villines, Debra Rose Wilson, What to know about burdock root, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320035.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. 800 000 de milioane de suferinzi de diabet din Romania? Oooohhhooohoooo. Stau lipiti unul de altul!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.